• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Crutchlow: Επιστροφή στις πρώτες θέσεις
Ικανοποίηση στο γκαράζ του Cal για την 3η θέση
Νέα 11/10/2013 - 07:35

Θεαματική ήταν η βελτίωση του Cal Crutchlow στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές της ημέρας, με τον Βρετανό αναβάτη να ρίχνει πάνω από ένα δευτερόλεπτο το χρόνο του από τις ΕΔ1! Το πρωί, ώρα Μαλαισίας, ο 27χρονος αναβάτης αντιμετώπιζε ελαφρύ πρόβλημα με το πρησμένο του δεξί χέρι (το οποίο τραυμάτισε στο Silverstone), ωστόσο ήταν πολύ πιο χαρούμενος με τη φυσική του κατάσταση το απόγευμα, όταν και χάρη στο 2:01.423δ πέρασε στην 3η θέση, ως η καλύτερη Yamaha της ημέρας.

 

«Ήταν δύσκολο το πρωί να οδηγήσω ικανοποιητικά, διότι είχα πρόβλημα με το τραυματισμένο μου χέρι», εξήγησε. «Ξέρω ότι πρέπει να κάνω εγχείριση στο τέλος της σεζόν, αλλά μέχρι σήμερα ήταν μόνο πρησμένο και δεν πονούσε. Το πρωί όμως με πονούσε πολύ κι ευτυχώς το απόγευμα βελτιώθηκε η κατάσταση και στην τελευταία μου έξοδο σημειώσαμε πρόοδο και είμαι ικανοποιημένος με την τρίτη θέση».

 

«Ήμουν αμέσως πολύ γρήγορος με το νέο ελαστικό, διότι στην αρχή των ΕΔ2 ρίξαμε το βάρος στο set-up με φθαρμένα ελαστικά», πρόσθεσε. Στη συνέχεια, ο Crutchlow επανέλαβε ότι χάνει στις ευθείες, κάτι που δεν του επιτρέπει να πετύχει κάτι καλύτερο. «Είμαστε αργοί στις ευθείες και χάνουμε τρία δέκατα από τις εργοστασιακές Yamaha». Στη συνέχεια εξήγησε γιατί τα δεδομένα και οι αριθμοί, αυτή τη φορά δεν λένε την αλήθεια! «Η παγίδα ταχύτητας είναι μέσα στο σημείο που φρενάρουμε κι έτσι δεν μπορείς να κοιτάξεις τους αριθμούς και να πεις ότι η μοτοσυκλέτα είναι αργή. Για παράδειγμα, ο Bradley φρενάρει πιο νωρίς απ’ ότι εγώ κι έτσι φαίνεται ότι είμαι πιο γρήγορος, αλλά κοιτάζοντας τα δεδομένα μας είμαι τρία χιλιόμετρα/ώρα πιο αργός, έξι ή εφτά σε σχέση με τον Jorge και 12 σε σχέση με τις Honda

 

Τέλος, αναφέρθηκε στον Dani Pedrosa: «Ο Dani είναι απίστευτος στο τελευταίο κομμάτι, εκεί όπου τον βοηθάει το ότι είναι μικροκαμωμένος. Ωστόσο οδηγεί καλά και στα υπόλοιπα κομμάτια», αλλά και στις πιθανότητές του να επιστρέψει στο βάθρο: «Θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του χεριού μου. Το ελπίζω, αλλά νομίζω ότι θα έχω πιο πολλές πιθανότητες στην Αυστραλία ή στην Ιαπωνία».

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang KAT: 4η συνεχόμενη pole o Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi αναλύει τα πλεονεκτήματα των Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα