• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang ΕΔ1: Ισπανική υπόθεση
Pedrosa-Marquez το 1-2, τρίτος ο Lorenzo, 5ος ο Rossi
Νέα 11/10/2013 - 06:33

Σε μια πίστα που "τα έχει όλα", όπως χαρακτηριστικά δήλωναν οι περισσότεροι από τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά για τον 15ο Γύρο Πρωταθλήματος. Η Μαλαισία και η πίστα της Sepang υποδέχτηκαν με καλό καιρό τους οδηγούς του MotoGP, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 28oC (37 στην άσφαλτο) κάτι που όμως αναμένεται να αλλάξει το μεσημέρι.

 

Σ' αυτές τις συνθήκες - και με τα μαύρα σύννεφα να μαζεύονται απειλητικά πάνω από την πίστα προς το τέλος των ΕΔ1 - οι αναβάτες έγραψαν καλούς χρόνους, συνεπικουρούμενοι και από το καλό κράτημα που πρόσφερε η Sepang. Αποφασισμένος να ξεπεράσει την κακοτυχία της Aragon και πολύ δυναμικά, μπήκε ο Dani Pedrosa, με τον Ισπανό άσο να πετυχαίνει 2:01.229 με τον έκτο του γύρο και να μην χάνει έκτοτε την πρώτη θέση. Ο Pedrosa ήταν και πολύ σταθερός στους χρόνους, "γυρίζοντας" στο 2:01 εφτά φορές.

 

Ο ομόσταυλός του, Marc Marquez και πρωταγωνιστής των ημερών λόγω του συμβάντος στην Aragon και της απόφασης της Επιτροπής να του επιβάλλει ένα βαθμό ποινής (όχι Πρωταθλήματος), ακολούθησε στη δεύτερη θέση 0.367 πίσω από τον συμπατριώτη του. Σταθερός και ο Marquez στους χρόνους του, με έξι γύρους στο 2:01.

 

Οι Ισπανοί μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και τις πρώτες θέσεις στις ΕΔ1, με τον Jorge Lorenzo να ακολουθεί στην τρίτη θέση και να βελτιώνει το χρόνο του στο τέλος, μένοντας μόλις 27 χιλιοστά πίσω από τον Marquez. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν φάνηκε χαρούμενος με την απόδοση της μοτοσυκλέτας του και μένει να δούμε τι και αν θα αλλάξει κάτι στα δεύτερα ελεύθερα που ακολουθούν. Ο Alvaro Bautista έκανε πολύ καλό χρόνο - κάτω από το 2:02 - και ήταν ο τελευταίος από τους αναβάτες που κατόρθωσε να πέσει από το όριο αυτό.

 

Σε μια πίστα που φέρνει πικρές αναμνήσεις στην ομάδα του Gresini - εκεί πριν περίπου δυο χρόνια έχασε τη ζωή του ο αείμνηστος Marco Simoncelli - ο Bautista έκανε θετικό ξεκίνημα και με το 2:01.877 έμεινε περίπου δυο δέκατα πίσω από την τρίτη θέση. Ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην Sepang, ο Valentino Rossi, έμεινε στην πέμπτη θέση και ήταν ο τελευταίος από τους οδηγούς με διαφορά στο ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή. Ο Ιταλός σούπερ-σταρ ενδεχομένως να έκανε χρόνο κάτω από το 2:02, αν δεν κοβόταν από αργό οδηγό μπροστά του.

 

Τα προβλήματα με την τελική φαίνεται ότι λύνονται για τον Cal Crutchlow, ο οποίος έκανε 319,6 χλμ/ώρα σε σχέση με τα 323,5 και 322,8 που έκαναν οι εργοστασιακές μοτοσυκλέτες των Rossi και Lorenzo αντίστοιχα. Ο Βρετανός ολοκλήρωσε στην έκτη θέση με χρόνο 2:02.370. Ελάχιστα πιο πίσω - 51 χιλιοστά του δευτερολέπτου - κατετάγη ο Stefan Bradl, μπροστά από την Ducati του Nicky Hayden, που ήταν και ο καλύτερος αναβάτης των κόκκινων σήμερα το πρωί. Ο ομόσταυλός του, Andrea Dovizioso, δεν κατάφερε να κάνει χρόνο κάτω από το 2:03 κι έμεινε στη δέκατη θέση, με τον Bradley Smith να είναι μπροστά του.

 

Στη μάχη των CRT, ο Colin Edwards δείχνει να συνήθισε την αναβάθμιση του software στα ηλεκτρονικά (από την Dorna) και πέτυχε τον καλύτερο χρόνο της υπο-κατηγορίας, ολοκληρώνοντας στην 11η θέση, μπροστά από τον Iannone αλλά και τον Aleix Espargaro, που ήταν 13ος και δυο δέκατα πίσω από το χρόνο του Αμερικανού.

 

Στο συνοδευτικό μας αρχείο μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τις τελικές. Εδώ να σημειώσουμε ότι το ρεκόρ τελικής κρατούσε από το 2004 ο Max Biaggi (Honda) με 317,7 χλμ/ώρα, ένα ρεκόρ που έσπασε φέτος - με το καλημέρα - μια άλλη Honda, αυτή του Marc Marquez που έγραψε 327 χλμ/ώρα!

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang: Η συνέντευξη τύπου

Χορηγοί