• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Η συνέντευξη τύπου
Έντονοι διάλογοι και ειρωνικά σχόλια για την ποινή στον Marquez
Νέα 10/10/2013 - 21:20

Το κυρίαρχο θέμα στα χείλη όλων, στη συνέντευξη τύπου που άνοιξε την αυλαία του 15ου γύρου Πρωταθλήματος MotoGP στη Μαλαισία, ήταν η ποινή ενός βαθμού που επιβλήθηκε στον Marc Marquez.

 

Ο 20χρονος rookie σχολίασε: "Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση αυτή. Είμαστε έτοιμοι κι εγώ πρέπει να παραμείνω συγκεντρωμένος στο Σ/Κ που έρχεται. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πίστα και το στυλ μου εδώ. Άλλωστε, το πρώτο μου τεστ έγινε εδώ και από τότε έχουν αλλάξει πολλά". Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το αν θα αλλάξει τη νοοτροπία του μέσα στους αγώνες και με δεδομένο ότι η ποινή από την Επιτροπή του επεβλήθη γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, ο Marquez απάντησε: "Δεν θα αλλάξει...".

 

Ο Dani Pedrosa δεν ήθελε να μοιραστεί τις σκέψεις του με τους παρευρισκομένους. "Για σήμερα: Ουδέν σχόλιον. Δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί αυτό το θέμα είναι ανάμεσα στην Επιτροπή και στον Marc. Εγώ είμαι το συνεπακόλουθο του τι έγινε στην Aragon. Από φυσικής κατάστασης, πέρασα μια δύσκολη εβδομάδα. Ξεκίνησα να νιώθω καλύτερα από το τέλος της περασμένης εβδομάδας. Θα δούμε πως θα είναι τα πράγματα αύριο.

 

Από την πλευρά του, ο Jorge Lorenzo έκανε ξεκάθαρο ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόφαση της Επιτροπής, αλλά πέρασε και στο επόμενο επίπεδο ειρωνευόμενος την απόφαση της Επιτροπής: "Στη Jerez ήταν ωραίο σόου, όπως και στο Silverstone αλλά και στη Laguna, όταν πέρασε τον Rossi από την εξωτερική πλευρά της πίστας και πιστεύω ότι αυτού του είδους το θέαμα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για τους νέους αναβάτες... Πιστεύω ότι έκαναν λάθος στην απόφασή τους. Αντ' αυτού έπρεπε να τον επιβραβεύσουν με ακόμα έναν βαθμό στο Πρωτάθλημα!". Προς στιγμήν, η δήλωσή του αυτή παρεξηγήθηκε, αλλά ο Ισπανός επέμεινε ότι αυτό εννοούσε ακριβώς. Μάλιστα, όταν ρώτησαν τον Marquez για το τι πιστεύει για τα λεγόμενα του αντιπάλου του, χαμογελώντας αμήχανα δήλωσε: "Πολύ ωραίο αστείο!" με τον Lorenzo να παίρνει το λόγο και να εξηγεί σοβαρά ότι αυτή είναι η γνώμη του! Όσο για τον επερχόμενο αγώνα, δήλωσε: "Στην Aragon χάσαμε μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε τον Παγκόσμιο Τίτλο, είναι αλήθεια αυτό, αλλά δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους όπως στο Silverstone. Τώρα το Πρωτάθλημα είναι δύσκολο, σχεδόν αδύνατον. Ωστόσο κάτι το σπέσιαλ μπορεί να συμβεί, όπως για παράδειγμα να βρέξει. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να εκμεταλλευτούμε το οτιδήποτε σπέσιαλ παρουσιαστεί".

 

Ο Rossi, ο οποίος έχει μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα στην πίστα της Μαλαισίας κατά το παρελθόν, ανυπομονεί για τον αγώνα: "Ναι, η πίστα είναι φανταστική, είναι τέλεια και μου αρέσει πολύ. Είναι μια από τις αγαπημένες μου, αλλά νομίζω το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους μιας και περνάμε μεγάλο διάστημα εδώ το χειμώνα και γνωρίζουμε το κάθε εκατοστό της. Όλοι οι κορυφαίοι αναβάτες είναι πολύ δυνατοί και γρήγοροι εδώ. Η θερμοκρασία θα μας δυσκολέψει, αλλά η πίστα είναι διασκεδαστική και μπορείς να γλιστράς πολύ".

 

Για μια ακόμη φορά, ο Nicky Hayden δεν αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια, περιμένοντας προφανώς τις εξελίξεις μετά την ανακοίνωση ότι ο Gigi Dall'Igna θα είναι ο νέος επικεφαλής του Ducati Corse, παραιτούμενος από τη θέση του στην Aprilia. "Κάποια πράγματα άλλαξαν το τελευταίο διάστημα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο", τόνισε. "Θεωρώ ότι είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία και σίγουρα θα παραμείνω στο MotoGP. Πρέπει να δούμε με τι μοτοσυκλέτα, την ομάδα των μηχανικών κτλ. Πίστευα ότι όλα θα είχαν ξεκαθαρίσει μέχρι τώρα. Πρέπει να διευθετήσουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες για να δούμε που θα είναι το νέο μου σπίτι".

 

Ο Redding, ο οποίος θέλει να κερδίσει τον μεγάλο του αντίπαλο Pol Espargaro για να διατηρήσει το προβάδισμά του στη βαθμολογία, πιστεύει ότι η πίεση αυτή του κάνει καλό. "Θα είναι σημαντικός αλλά και διασκεδαστικός αγώνας", δήλωσε. "Μ' αρέσει λίγο αυτού του είδους η πίεση. Γνωρίζουμε ότι θα τα βρούμε σκούρα εδώ, με τις δυο μεγάλες ευθείες, ωστόσο πρέπει να το αφήσουμε στην άκρη αυτό το μειονέκτημα και να προσπαθήσουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται".

 

Παρά το ότι έσπασε τον δεξί του καρπό στην Aragon - και προς στιγμή υπήρχαν φόβοι ότι θα έχανε τον αγώνα της πατρίδας του - ο Khairuddin εγχειρίστηκε έγκαιρα και θα δώσει κανονικά το παρόν στο GP της Μαλαισίας. "Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σπίτι μου, μετά την εγχείριση στη Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα. Σήμερα το πρωί με εξέτασαν στο Ιατρικό Κέντρο και μου έδωσαν το πράσινο φως. Νιώθω καλά κι έτοιμος για τον αγώνα που όλοι μας περιμένουμε, μέσα στην πατρίδα μου. Πλέον μπορώ και κουνάω το χέρι μου, νιώθω πολύ καλύτερα και αύριο θα το ξεχάσω και θα εστιάσω στην οδήγηση και μόνο".

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang ΕΔ1: Ισπανική υπόθεση

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati Μέγαρα 22/09/2013

Χορηγοί