• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Η Sepang ταιριάζει στην Yamaha
Στη Μαλαισία έχω πετύχει σπουδαίες νίκες
Νέα 10/10/2013 - 11:11

Την τελευταία φορά που ο Valentino Rossi αγωνίστηκε με Yamaha στη Μαλαισία, κέρδισε! Ήταν το 2010, προς το τέλος της (πρώτης) καριέρας του στην Yamaha, με τη συνέχεια γνωστή και τον Ιταλό να περνάει δυο δύσκολα χρόνια στην Ducati. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής επέστρεψε φέτος στην Μ1 του και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Assen, στο ένα από τα πέντε συνολικά του βάθρα φέτος.

 

Πλην της νίκης του το 2010, ο Valentino Rossi έχει επικρατήσει στην πίστα της Sepang τόσο το 2001, το 2003, το 2004, το 2006 και το 2008 όντας ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην εν λόγω πίστα! Sepang μ' αρέσει πολύ κι έχω πετύχει σπουδαίες νίκες εκεί", τόνισε ο Ιταλός σούπερ-σταρ.

 

"Θεωρώ ότι ταιριάζει αρκετά στην Yamaha. Είναι απαιτητική από πλευράς φυσικής κατάστασης, γιατί έχει πολλή ζέστη, ωστόσο είναι μια πολύ καλή πίστα και γεμάτη προκλήσεις", πρόσθεσε. "Θέλω να προσπαθήσω να κάνω ένα καλό Σ/Κ και να δουλέψω σκληρά με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας μου, ώστε να φτάσω ανταγωνιστικός την ημέρα του αγώνα".

 

Ο Rossi είχε τερματίσει στην τρίτη και στην τέταρτη θέση αντίστοιχα, στα δυο τεστ που διεξήχθησαν στην πίστα της Sepang τον Φεβρουάριο. Ωστόσο η Μ1 έχει αλλάξει αρκετά από τότε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο seamless κιβώτιο που έχουν πλέον οι εργοστασιακοί αναβάτες στη διάθεσή τους. "Στη Sepang κάναμε δυο τεστ νωρίτερα στη σεζόν, όπως και οι άλλες ομάδες, αλλά στο διάστημα που μεσολάβησε οι μοτοσυκλέτες έχουν αλλάξει πολύ", επιβεβαίωσε και ο Massimo Meregalli. "Το να έχουμε καλό καιρό θα είναι πολύ σημαντικό, αλλά παράλληλα δεν πρέπει να κάνουμε λάθη διότι είναι τρεις αγώνες στη σειρά και οι βαθμοί που μπορούμε να πάρουμε είναι πολλοί".

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Μάχη μέχρι τέλους!

« Προηγούμενο άρθρο

Ένας βαθμός ποινής για τον Marquez

Χορηγοί