• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: Βήμα Τίτλου ο Marquez!
Εκθαμβωτικός ο 20χρονος, βάθρο για Rossi, έπεσε ο Pedrosa!
Νέα 29/09/2013 - 18:50

O Marc Marquez έκανε ένα βήμα πιο κοντά στο φετινό Τίτλο, με τον φοβερό rookie να κατακτά με θριαμβευτικό τρόπο την έκτη του φετινή νίκη, στον αγώνα της Aragon που έκλεισε την αυλαία του 14ου Γύρου Πρωταθλήματος MotoGP.

 

Ο εκπληκτικός πάνω στη Honda του Marquez, κατάφερε να πάρει τη νίκη από τον συμπατριώτη του Jorge Lorenzo, αυξάνοντας τη διαφορά του στη βαθμολογία στους 39 βαθμούς. Παρά ταύτα, η νίκη δεν ήρθε χωρίς "σκιές", μιας και μια μικρή επαφή που είχε ο 20χρονος με τον Pedrosa, χάλασε έναν αισθητήρα στον πίσω τροχό του τελευταίου ο οποίος δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε, αφού το traction control είχε τεθεί εκτός λειτουργίας. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ενδεχομένως η πλευρά του Pedrosa να κινήσει τις ανάλογες διαδικασίες, κάτι που μένει να επαληθευθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

 

 Ο Pedrosa - την ημέρα των γενεθλίων του - δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη αντιθέτως δεν πήρε ούτε έναν βαθμό και πλέον υπολείπεται 59 πίσω από τον ομόσταυλό του. Με τον βετεράνο της Honda εκτός, ήταν η ευκαιρία του Valentino Rossi να πάρει μια θέση στο βάθρο - πρώτη μετά τη Laguna Seca - με τον Ιταλό να εμπλέκεται σε μια πολύ ωραία μάχη με τους Bautista, Bradl και Crutchlow, επικρατώντας και των τριών, για να ανέβει στο τρίτο σκαλί σπάζοντας την κυριαρχία των Ισπανών, που είδαν οκτώ από τους εννέα αναβάτες στα βάθρα των τριών κατηγοριών, να είναι ομοεθνείς τους!

 

Ο "οδοστρωτήρας" των ρεκόρ, Marc Marquez, κρατά γερά με το ένα χέρι του το φετινό Τίτλο, θέλοντας να ισοφαρίσει το επίτευγμα του Αμερικάνου θρύλου, Kenny Roberts, ο οποίος πρώτος αυτός κατάφερε στη rookie σεζόν του να πάρει το Πρωτάθλημα, πίσω στο μακρινό 1978!

 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Lorenzo να δίνει καταιγιστικό ρυθμό και μετά τις πρώτες στροφές της πίστας να έχει φτιάξει μια μικρή διαφορά στο 0.8 του δευτερολέπτου από τους διώκτες του. Στη δεύτερη θέση θα πέρναγε ο Marquez μετά από ένα ωραίο πέρασμα στον Pedrosa, με τον Rossi να είναι στην 4η θέση, μπροστά από τους Bradl και Crutchlow. Ο Jorge μπροστά δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από τους δυο συμπατριώτες του της Honda, με τον Pedrosa να κάνει ωραία κίνηση στα φρένα στην 7η στροφή στον νεαρό ομόσταυλό του και να περνάει στη δεύτερη θέση.

 

Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα το σκηνικό θα άλλαζε, με τον Pedrosa - στον έκτο γύρο του αγώνα - να χάνει τις όποιες ελπίδες να διεκδικήσει κάτι καλό φέτος. Ο Marquez πίεζε τον 28χρονο ομόσταυλό του, με ένα μικρό αγωνιστικό συμβάν να καταλήγει σε μικρή σύγκρουση των δυο, από την οποία ο αισθητήρας του Pedrosa έσπασε - όπως αργότερα εξήγησε ο Livio Suppo - το traction control απενεργοποιήθηκε και στο άνοιγμα του γκαζιού ο Dani είχε ένα highside που τον έστειλε απογοητευμένο στην άσφαλτο.

 

Ο Marquez πέρασε αλώβητος - άνοιξε αρκετά τη γραμμή του - κι επανήλθε στη μάχη για την πρώτη θέση, έχοντας χαρίσει μια διαφορά σχεδόν δυο δευτερολέπτων στον μεγάλο του αντίπαλο. Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον απίστευτα ταλαντούχο αυτόν αναβάτη, με τον Marquez να κατεβάζει σχεδόν ένα δέκατο σε κάθε του γύρο τη διαφορά του από τον Lorenzo, κυνηγώντας μανιασμένος την έκτη του φετινή νίκη και πρώτη μέσα στην πατρίδα του! Μέχρι τον 13ο γύρο - μέσα σε σχεδόν έξι γύρους - είχε καταφέρει να φτάσει στην πίσω ρόδα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή!

 

Εν τω μεταξύ ο Rossi είχε περάσει στην τρίτη θέση, δεχόμενος την πίεση των Bradl, Bautista και Crutchlow, σε μια μάχη για την τρίτη θέση που και αυτή ικανοποίησε τους φιλάθλους στις εξέδρες. Στους μπροστά, μετά από ένα σύντομο κοίταγμα πίσω του, ο Lorenzo φάνηκε να αλλάζει τακτική αφήνοντας την πρωτιά στον Marquez, ο οποίος όμως το εκμεταλλεύτηκε δεόντως φτιάχνοντας γρήγορα μια διαφορά πάνω από μισό δευτερόλεπτο! Ο Lorenzo - γνήσιος Σπαρτιάτης - δεν παράτησε τη μάχη και συνέχισε να πιέζει τον μικρό της Honda, ο οποίος δεν έκανε το λάθος, οδήγησε υπέροχα τη μοτοσυκλέτα του στα τελευταία στάδια και κράτησε πίσω του, στη δεύτερη θέση, τον Ισπανό αναβάτη της Yamaha! Οι δυο τους, είχαν πάρει το ρίσκο χρησιμοποιώντας το μαλακό μπροστά ελαστικό της Bridgestone και ανταμείφθηκαν στο τέλος.

 

Ο Rossi κατάφερε να ανταπεξέλθει κι αυτός στην πίεση και πέρασε τρίτος τη γραμμή τερματισμού, αφού χρειάστηκε να δώσει σκληρή μάχη με έναν αποφασισμένο Bautista ο οποίος κυνήγησε λυσσαλέα το βάθρο μέσα στην πατρίδα του. Μάλιστα στον 17ο γύρο κατάφερε να περάσει μπροστά από τον Vale, ο οποίος όμως γρήγορα ξαναπήρε το προβάδισμα. Οι δυο τους θα άλλαζαν και πάλι θέσεις, με τον Bautista να μην καταθέτει τα όπλα, αλλά στην 7η στροφή ο Rossi νίκησε εκ νέου τον Ισπανό αντίπαλό του! Εν τω μεταξύ ο Bradl που καραδοκούσε, έδωσε μια ανάσα στον Rossi καθώς πέρασε τον Bautista στον τελευταίο γύρο! Ο τελευταίος ανταπάντησε αλλά ήταν πλέον αργά για να διεκδικήσει την τρίτη θέση. Ο Crutchlow ήταν κάπως απογοητευτικός καθώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη μάχη για το βάθρο μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας στην έκτη θέση, μπροστά από τον Smith και τις τρεις Ducati πίσω του, με πρώτη αυτή του Dovizioso και τους Hayden και Iannone να ακολουθούν.

 

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη του 14ου συναρπαστικού αγώνα της χρονιάς, στο 1o συνοδευτικό μας αρχείο και τη βαθμολογία στο δεύτερο!

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Τον ακούμπησα ελάχιστα...

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Ζέσταμα: Απειλεί ο Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα