• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Άλλο πράγμα ο ένας γρήγορος γύρος...
Και άλλο το να κάνεις συνεχείς γρήγορους στον αγώνα!
Νέα 28/09/2013 - 22:16

Ο Jorge Lorenzo μπορεί να "παραχώρησε", για μόλις δέκα χιλιοστά του δευτερολέπτου, την pole position στον μεγάλο του αντίπαλο στη φετινή μάχη του Τίτλου, Marc Marquez, ωστόσο παρουσιάστηκε σίγουρος στις δηλώσεις του χάρη στο φοβερό του ρυθμό στην προσομοίωση αγώνα που επιχείρησε στις ΕΔ4!

 

Ο Ισπανός στοχεύει στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του, μετά τους αγώνες σε Silverstone και Misano και σ' αυτό θα τον συνδράμει αναμφίβολα ο σταθερός του ρυθμός, στο μεσαίο και χαμηλό 1:49. "Ήξερα ότι έκανα έναν καλό γύρο και ήλπιζα να ήμουν στην πρώτη θέση, αλλά γνώριζα επίσης ότι οι άλλοι θα ήταν πολύ κοντά ή και μπροστά μου", τόνισε ο Ισπανός της Yamaha.

 

"Στο τέλος την έχασα για δέκα χιλιοστά. Έβαλα τα δυνατά μου, αλλά ένα λάθος στην πρώτη στροφή μου στέρησε ένα ή δυο δέκατα κι έτσι έχασα την pole", πρόσθεσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. "Είναι άλλο πράγμα να κάνεις έναν γρήγορο γύρο και άλλο να κάνεις γρήγορους γύρους καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στα τελευταία ελεύθερα πριν τις κατατακτήριες, βρήκαμε το κάτι παραπάνω κι έτσι είμαστε δυνατότεροι στον ένα γύρο αλλά και στο ρυθμό αγώνα".

 

Να θυμίσουμε ότι ο Lorenzo και η Yamaha δεν έχουν κερδίσει ποτέ στην Aragon, μια πίστα που προστέθηκε στο ημερολόγιο αγώνων το 2010.

 

"Όπως και στο Misano, οι δυο Yamaha είμαστε γρήγοροι, έχοντας πετύχει σημαντικές βελτιώσεις στη μοτοσυκλέτα μας. Έτσι, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε και τη διαφορά μας από τις Honda. Ενδεχομένως αύριο να δούμε έναν όμορφο αγώνα!", υπογράμμισε ο Jorge Lorenzo. Όταν του ζητήθηκε στη συνέχεια να επιβεβαιώσει ή όχι το αν χρησιμοποίησε τον πέμπτο - και τελευταίο - κινητήρα του αυτό το Σ/Κ, ο Jorge ήταν ασαφής: "Δεν ξέρω, ποτέ δεν τα ρωτάω αυτά! Πρέπει να ρωτήσετε τον Ramon (σ.σ. Forcada τον αρχιμηχανικό του) γι' αυτά".

 

Να σημειώσουμε ότι ο Lorenzo, μαζί με τον Rossi, ήταν οι μόνοι που χρησιμοποίησαν το μαλακό μπροστά ελαστικό, σε αντίθεση με την πλειοψηφία που φόρεσε το σκληρό, με την απόδοση του μαλακού μπροστινού της Bridgestone να είναι εξαιρετική στις χαμηλότερες σημερινές θερμοκρασίες στην Ισπανία.

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Εκκίνηση-αστραπή!

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Moto2: 1η pole για τον Terol!

Χορηγοί