• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Από τους καλύτερους αγώνες μου!
Ο Marquez είναι σαν τον Stoner, αλλά ποτέ δεν τα παρατάει!
Νέα 01/09/2013 - 22:14

Ο Jorge Lorenzo δήλωσε ότι ο σημερινός του αγώνας ήταν ένας από τους καλύτερους που έχει κάνει στη καριέρα του στο MotoGP! Μέχρι πριν τρεις γύρους από το τέλος, ο Lorenzo ήλεγχε τον αγώνα, όταν ο Marquez αποφάσισε να κάνει την επίθεσή του.

 

Ο Ισπανός όμως της Yamaha ήταν αποφασισμένος να μην χάσει άλλη μάχη από τον rookie (βλ. κατατακτήριες) και γρήγορα απάντησε στον 18ο γύρο. Στη συνέχεια ο αγώνας είχε μια άγρια ομορφιά, με τον Marquez να δείχνει στο τέλος ικανός να πάρει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του, ωστόσο άφησε ένα άνοιγμα το οποίο εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ο Lorenzo, πανηγυρίζοντας αυτός τη νίκη.

 

"Πίεσα από την αρχή για να δημιουργήσω διαφορά, μεγαλύτερη από τους πρόσφατους αγώνες, αλλά ήταν αδύνατον. Ο Marc δεν τα παρατάει ποτέ, ακόμα κι όταν είναι τραυματίας. Με πέρασε τρεις γύρους πριν το τέλος κι είχα την ευκαιρία να τον μελετήσω. Είδα ότι δυσκολευόταν σε κάποια σημεία στα φρένα και τον πέρασα στη στροφή που έπεσε στο ζέσταμα", ξεκίνησε να λέει ο Jorge.

 

"Στον τελευταίο γύρο πίεσα στο μεγαλύτερο βαθμό! Έκανα μια μικρή διαφορά, αλλά ένα λάθος που έκανα στα φρένα, παραλίγο να με ρίξει. Στο τέλος, όταν με πέρασε σκέφτηκα ότι όλα τελείωσαν. Ακόμα μια δεύτερη θέση. Ωστόσο άφησε ένα άνοιγμα στην τελευταία στροφή και τότε είπα: τώρα ή ποτέ! Τώρα δεν σκέφτομαι το Πρωτάθλημα. Απολαμβάνω τη νίκη μου και μετά θα στρέψω την προσοχή μου στο Misano", πρόσθεσε.

 

Ερωτηθείς για τα στυλ των δυο αντιπάλων του στο σημερινό αγώνα, ο Lorenzo αποκρίθηκε: Dani έχει ένα πιο ομαλό στυλ, αλλά για την ώρα ο Marc είναι πιο ολοκληρωμένος αναβάτης. Μοιάζει πιο πολύ στον Stoner, αλλά η διαφορά τους είναι ότι δεν τα παρατάει ποτέ, σε αντίθεση με τον Casey που το έκανε κάποιες φορές. Παράλληλα πιστεύω ότι είναι και τυχερός με τους τραυματισμούς. Αν συνεχίσει να παίρνει τόσα ρίσκα για μεγάλο διάστημα, ενδεχομένως να τραυματιστεί, διότι δεν είναι απλό να μην τραυματιστείς όταν ρισκάρεις τόσο πολύ".

 

Τέλος, ο Ισπανός επέμεινε ότι δεν είναι απογοητευμένος που δεν είχε κερδίσει από την Καταλονία, παρά το ότι βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του. "Για κάποια χρόνια είχαμε καλή μοτοσυκλέτα και κερδίσαμε πολλά Πρωταθλήματα. Την πρώτη φορά με τον Vale ήμασταν στις δυο πρώτες θέσεις. Είχαμε μια καταπληκτική μοτοσυκλέτα. Τώρα όμως δεν είναι το ίδιο. Περιμένουμε από τη Yamaha να μας δώσει κάτι. Δεν έχουμε ακόμα το seamless κιβώτιο και οι αντίπαλοί μας δεν χρησιμοποιούν το συμπλέκτη για να φρενάρουν, έτσι είναι μπροστά σε εξέλιξη. Πρέπει αρχικά να προσπαθήσουμε να γίνουμε σαν αυτούς... για την ώρα είμαστε πίσω".

 

Επόμενο άρθρο »

Hayden: Το καλύτερο που μπορούσαμε!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Να φέρουν το seamless κιβώτιο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα