• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Γερμανία: Αγώνας 2
Πάλι κόκκινη σημαία, τη νίκη ο Davies!
Νέα 01/09/2013 - 18:46

Ο Chaz Davies πήρε την τρίτη νίκη του φέτος, στην πίστα όπου είχε πετύχει την παρθενική του επικράτηση στα SBK, σ' ένα συναρπαστικό αγώνα στο Nurburgring όπου - όπως και στο πρώτο σκέλος - κυμάτισε και πάλι η κόκκινη σημαία λίγα λεπτά πριν το τέλος. Σ' εκείνο το χρονικό σημείο, οι Davies, Laverty και Melandri (οι άλλοι δυο του βάθρου) ήταν έτοιμοι να τα δώσουν όλα για τη νίκη!

 

Αυτή τη φορά, το λάδι στην πίστα εντοπίστηκε νωρίς και δεν είχαμε κάποιο απρόοπτο. "Υπεύθυνη" για τη διαρροή λαδιού η μοτοσυκλέτα του Smrz - έκτακτη συμμετοχή - ο οποίος είχε ένα σφοδρό highside στην πρώτη στροφή.

 

Ο αγώνας είχε έντονο ενδιαφέρον, με τους τρεις μπροστά (Davies-Laverty-Melandri) να παλεύουν από την αρχή μέχρι το πρόωρο τέλος του, με τον Tom Sykes να εμφανίζεται οριακά στο προσκήνιο στα μέσα του αγώνα και να τερματίζει στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Sylvain Guintoli. Αυτή η θέση ήταν αρκετή για να διατηρήσει τον Βρετανό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας - μετά τους 25 βαθμούς που πήρε στο πρώτο σκέλος - έχοντας διαφορά από τον Γάλλο, μόλις ένα βαθμό!

 

Η εκκίνηση ανήκε στον Melandri, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής έχοντας να αντιμετωπίσει την πίεση των Sykes και Davies πίσω του. Την ίδια ώρα ο Laverty ήταν έκτος, κυνηγώντας τον ομόσταυλό του, τον οποίο και κατάφερε να περάσει μέσα σ' έναν γύρο! Την ίδια στιγμή ο Davies πήρε τη δεύτερη θέση από τον Sykes κι άρχιζε να κυνηγά τον ομόσταυλό του! Ο Laverty συνέχισε τη δυναμική του παρουσία και κατάφερε να περάσει και τον Sykes, ενώ στον έβδομο γύρο ο Davies θα αποκτούσε το προβάδισμα! Λίγα λεπτά αργότερα, ο Laverty θα προσπερνούσε και τον Melandri νικώντας τον στα φρένα, στο αγαπημένο του σημείο, την πρώτη στροφή.

 

Για αρκετό διάστημα οι τρεις τους μελετούσαν ο ένας τον άλλον, μέχρι που πρώτος ο Melandri έκανε δυο τολμηρές προσπεράσεις στον ίδιο γύρο, φέρνοντας τη μοτοσυκλέτα του στην πρώτη θέση! Τέσσερεις γύρους πριν το τέλος ήρθε η απάντηση του Davies στη σικείν και μετά από λίγο ο Laverty θα πέρναγε τον Melandri! Στον προτελευταίο γύρο οι αναβάτες ετοιμαζόντουσαν να δώσουν σκληρή μάχη για το πρώτο σκαλί του βάθρου, ωστόσο τότε ήταν που κυμάτισε η κόκκινη σημαία ανακηρύσσοντας νικητή τον Davies.

 

Στο στρατόπεδο των τραυματισμένων, ο Loris Baz δεν πήρε μέρος ούτε στο δεύτερο σκέλος, ενώ οι Camier - τραυματισμός στο λαιμό - και Rea μεταφέρθηκαν αεροπορικώς για περαιτέρω εξετάσεις.

 

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Γερμανία: Αγώνας 1

« Προηγούμενο άρθρο

UK Moto3: Ο Salom τους 25 βαθμούς!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα