• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Γερμανία: Αγώνας 1
Δραματική πρώτη θέση για Sykes, κάταγμα ο Rea!
Νέα 01/09/2013 - 18:59

Στο στεγνό έγινε ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Nurburgring, με τον Tom Sykes να παίρνει τη νίκη στο δραματικό φινάλε του πρώτου σκέλους! Η κόκκινη σημαία κυμάτισε στον προτελευταίο γύρο και σύμφωνα με τους κανονισμούς ο Marco Melandri - ο οποίος εκείνη τη στιγμή πέρναγε πρώτος - έπεσε στη δεύτερη θέση με τη νίκη να πηγαίνει στον οδηγό της Kawasaki.

 

Ο Badovini είχε την pole, αλλά ο Sykes ξεκίνησε πιο δυνατά, πήρε κεφάλι στον αγώνα, με τους Marco Melandri και Chaz Davies να τον ακολουθούν. Για σχεδόν τον μισό αγώνα, οι τρεις μπροστά είχαν ελάχιστα δέκατα διαφορά, με τους άλλους αναβάτες να έχουν χάσει επαφή μαζί τους και τον Laverty - στην προσπάθειά του να πλησιάσει τους μπροστά - να πέφτει. Ο αναβάτης της Aprilia ξαναμπήκε στον αγώνα, επέστρεψε όμως για λίγο στα pits, επανήλθε και κατάφερε να πάρει έναν βαθμό.

 

Εν τω μεταξύ ο Davies θα πέρναγε δεύτερος για να απαντήσει σχεδόν αμέσως ο Melandri, με τους δυο τους να προσπαθούν παράλληλα να φτάσουν τον Sykes. Στον προτελευταίο γύρο ο Melandri πρόλαβε τον Sykes και πέρασε τον αναβάτη της Kawasaki, με τον ανεβασμένο Rea να ετοιμάζει την επίθεσή του στον Davies, όταν ήρθε η καταστροφή..! Ο Federico Sandi έπεσε και η Kawasaki του είχε διαρροή λαδιού στην πίστα. Πίσω, με 200χλμ/ώρα ερχόταν ο Jonathana Rea που δεν κατάφερε να αποφύγει τα λάδια κι εκτοξεύτηκε κυριολεκτικά σαν πύραυλος από τη μοτοσυκλέτα του. Ο ίδιος έσκασε με τρομερή δύναμη στα προστατευτικά, σπάζοντας το μηριαίο του οστό, ενώ η μοτοσυκλέτα του υπερπήδησε το εμπόδιο!

 

Η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε και τα αποτελέσματα κρίθηκαν βάσει του προηγούμενου γύρου κι έτσι ο Sykes ανακηρύχθηκε νικητής. Ο Βρετανός πήρε την 11η νίκη του στα SBK και πλέον βρίσκεται ένα βαθμό μπροστά από τον Guintoli, ο οποίος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 5η θέση. Εν τέλει - μετά την κόκκινη σημαία - ανέβηκε στην τέταρτη θέση. Ο Loris Baz είχε μια σφοδρή πτώση το πρωί στο ζέσταμα και δεν κατάφερε να πάρει μέρος στο πρώτο σκέλος. Πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί ούτε στο δεύτερο, μιας και είναι στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες.

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Πίεσα στην αρχή...

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Γερμανία: Αγώνας 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα