• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
UK MotoGP: Τιτανομαχία!
Θρίλερ! 1ος ο Lorenzo ένα λάθος στοίχισε στον Marquez
Νέα 01/09/2013 - 17:08

Ένας φανταστικός αγώνας, αντάξιος της τρομερής μάχης των κατατακτηρίων, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το GP του Silverstone, με τους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Η τιτανομαχία ανάμεσα σε Jorge Lorenzo και Marc Marquez έληξε με νικητή τον πρώτο, αφού ο δεύτερος - αγωνιζόταν με πόνους στον ώμο του - έκανε ένα μικρό λάθος στους τελευταίους γεμάτους ένταση γύρους και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ηρωική του προσπάθεια.

 

Ο Jorge πήρε στην τέταρτη φετινή του νίκη, με τελευταία φορά αυτή στην Καταλονία, τον περασμένο Ιούνιο. Ο Lorenzo ήταν εντυπωσιακός κι έδωσε απίστευτα σκληρή μάχη απέναντι στο φαινόμενο Marquez, με τον απογοητευμένο Pedrosa να ολοκληρώνει το βάθρο.

 

Η εκκίνηση του αγώνα πανομοιότυπη με τους προηγούμενους, με τον Jorge Lorenzo να τίθεται επικεφαλής και τον Marquez να αναλαμβάνει τον αγαπημένο του ρόλο, πίσω από τον πρωτοπόρο, παρακολουθώντας και μελετώντας τις κινήσεις του. Οι δυο τους ξέφυγαν από τους υπόλοιπους, από τον πρώτο κιόλας γύρο, διευρύνοντας συνεχώς τη διαφορά τους.

 

Lorenzo και Marquez είχαν διαφορά μόλις λίγα δέκατα, την ώρα που ο Dani Pedrosa έκανε πολύ άσχημο ξεκίνημα, πέφτοντας στην έκτη θέση. Ωστόσο ο βετεράνος της Honda συνήλθε γρήγορα και πιέζοντας την RC213V του κατάφερε μέσα σε δυο γύρους να ξεμπερδέψει με τους Bautista, Rossi και Stefan Bradl, ενώ χρειάστηκε τρεις ακόμα για να ψαλιδίσει μια διαφορά δυο δευτερολέπτων από την κορυφή, πλησιάζοντας τους δυο συμπατριώτες του.

 

Ο Marquez περίμενε υπομονετικά και σε δυο-τρεις περιπτώσεις δοκίμασε να περάσει τον Lorenzo, χωρίς επιτυχία. Η κόντρα των δυο στους τελευταίους γύρους, απλά απολαυστική! Ο Marquez - δείχνοντας ανεπηρέαστος από την εξάρθρωση ώμου που είχε υποστεί πριν λίγες ώρες - έκανε την επίθεσή του στην Brooklands και πέρασε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο οποίος ανταπέδωσε αμέσως οδηγώντας στο όριο! Οι θεατές παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τους δυο εκπληκτικούς αναβάτες να τα δίνουν όλα για τη νίκη! Στη Luffield οι δυο τους ακούμπησαν ελάχιστα, με τον Marquez να μην περιορίζεται στη δεύτερη θέση, αλλά να επιτίθεται με μανία στον  Jorge! Στο τέλος, κι ενώ ο Marquez ήταν μπροστά, ο αναβάτης της Yamaha εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ένα άνοιγμα που άφησε ο αντίπαλός του, τον πέρασε και κατάφερε να τερματίσει πρώτος με 81 χιλιοστά διαφορά! "Μπήκα με ταχύτητα στην τελευταία στροφή και ανοίχτηκα...", θα παραδεχόταν στο τέλος ο Marquez. "Πάντως οι 20 βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί. Συγχαρητήρια στον Jorge! " Όντως, αν και δεύτερος, ο Marc κατάφερε να διευρύνει τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον Pedrosa, με τον Lorenzo να παίρνει - ανακουφισμένος - τους 25 βαθμούς.

 

Από την πλευρά του ο Pedrosa έκανε ένα τρομερό comeback, αλλά δεν ήταν αρκετό για να παλέψει με τους δυο πρώτους, έχοντας φθείρει το ελαστικό του. "Έκανα άσχημο ξεκίνημα, στη συνέχεια πίεσα αλλά έφθειρα τη δεξιά πλευρά του ελαστικού μου...", δήλωσε με την απογοήτευση ζωγραφισμένη ο Ισπανός. Για μια ακόμη φορά η μάχη για την τέταρτη θέση πρόσφερε ωραίο θέαμα! Ο Rossi κατάφερε και πάλι να βγει νικητής στη μάχη του με τον Bautista, με τους δυο τους να αλλάζουν θέσεις προς τέρψη των φιλάθλων. 65 χιλιοστά θα ήταν αρκετά για να χαρίσουν στον Vale τους 13 βαθμούς. Ο Bradl - ως συνήθως στους τελευταίους γύρους του Πρωταθλήματος - έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην έκτη θέση.

 

Επηρεασμένος από τις τρεις πτώσεις του, ο Crutchlow δεν έκανε καλό αγώνα μπροστά στους συμπατριώτες του. Ο Βρετανός έπεσε από την τρίτη στην έβδομη θέση, στα πρώτα στάδια του αγώνα κι εκεί τερμάτισε στο τέλος. Ο Hayden εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Dovizioso στον τελευταίο γύρο και πήρε αυτός την όγδοη θέση, μπροστά από τον Bradley Smith, ενώ ο εξαιρετικός (και τραυματίας) Espargaro έκλεισε τη δεκάδα, αφήνοντας εκτός τις δυο Ducati της Pramac Racing.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

UK Moto3: Ο Salom τους 25 βαθμούς!

« Προηγούμενο άρθρο

UK Moto2: Θρίαμβος Redding, απογοήτευση Espargaro

Χορηγοί