• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Imola: Ανώτερος ο Sykes, πήρε τη νίκη
Εγκατέλειψε ο Guintoli, Giugliano-Laverty στο βάθρο
Νέα 30/06/2013 - 17:08

Ο Tom Sykes πήρε την τέταρτη φετινή του νίκη, στον πρώτο αγώνα της Imola για τον έβδομο γύρο Πρωταθλήματος SBK, με τους Giugliano και Laverty να ανεβαίνουν μαζί του στο βάθρο. Ο Sykes δεν ξεκίνησε καλά από την pole και οι Rea, Giugliano και Guintoli τον άφησαν πίσω τους, με τον Rea να κάνει το λάθος λίγο αργότερα - βγήκε εκτός πίστας - και να αφήνει την πρώτη θέση στον Giugliano. Ο Sykes όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη!

 

Στον πέμπτο γύρο του αγώνα, ο αναβάτης της Kawasaki πέρασε ωραία τον Guintoli και βρέθηκε στη δεύτερη θέση, βάζοντας πλέον στο στόχαστρό του τον πρωτοπόρο του αγώνα. Ένα γύρο αργότερα θα ερχόταν η ολική ανατροπή. Ο Sykes πέρασε τον Giugliano, αφού πρώτα είχε μερικές αποτυχημένες απόπειρες, ενώ ο Guintoli είδε τη μοτοσυκλέτα του να βγάζει καπνούς και αναγκάστηκε να αποσυρθεί - πρώτη φορά φέτος - δίνοντας την ευκαιρία στον Tom να μειώσει στους τρεις βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά στη βαθμολογία.

 

Για τους επόμενους εφτά γύρους ο Giugliano ήταν κοντά στον Βρετανό, όταν ο τελευταίος αποφάσισε να ξεμπερδέψει μαζί του, ανέβασε στροφές και τον άφησε - μέσα σ' ένα γύρο - ένα δευτερόλεπτο πίσω του, για να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού με διαφορά πάνω από 7 δευτερόλεπτα από τον Ιταλό! Ο Giugliano πήρε τη δεύτερη θέση χωρίς να συναντήσει αντίσταση, κατακτώντας το τρίτο βάθρο της καριέρας του, ενώ ο Laverty αθόρυβα πήρε την τρίτη θέση εκμεταλλευόμενος το λάθος του Rea και την εγκατάλειψη του ομόσταυλού του.

 

Ο Rea ήταν πολύ άτυχος σήμερα. Ο Ιρλανδός αφού βγήκε εκτός στον πρώτο κιόλας γύρο, επανέκαμψε με δυναμισμό και από την εντέκατη θέση που βρέθηκε, κατάφερε να φτάσει στην τέταρτη, περνώντας τον Melandri κι έχοντας εκπληκτικό ρυθμό, όμοιο με των αναβατών στις πρώτες θέσεις. Στη συνέχεια πλησίαζε τον Laverty αλλά τότε ήταν που η μοτοσυκλέτα του τον πρόδωσε, χάνοντας στην αρχή λίγο το μπροστινό και το πίσω στη συνέχεια, καθώς προσπαθούσε να σώσει την πτώση. Εν τέλει δεν τα κατάφερε και εγκατέλειψε.

 

Με προβλήματα με τα ελαστικά του όλο το Σ/Κ, ο Melandri θα πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένος με την τέταρτη θέση. Η πέμπτη πήγε στον πολύ καλό Fabrizio, ο οποίος ενδεχομένως να είχε καλύτερο πλασάρισμα αν ένα τεχνικό λάθος στην SP2 δεν τον έριχνε στη δωδέκατη θέση του grid. Οι Davies και Camier ολοκλήρωσαν στην έκτη κι έβδομη θέση αντίστοιχα, με τον Badovini να "πληρώνει" την άσχημη εκκίνησή του και να μένει όγδοος. Ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από την εντέκατη θέση του ομόσταυλού του, ο οποίος υπέφερε από την πτώση του στην SP1. Μάχη για την ένατη θέση έδωσαν οι Loris Baz και Leon Haslam, με τον πρώτο να βγαίνει νικητής. Ο Noriyuki Haga πήρε έναν βαθμό, τερματίζοντας τελευταίος στην 15η θέση, χάνοντας στο τέλος την 14η από τον ομόσταυλό του.

 

Δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Imola 2ος Αγώνας: Την ανατροπή ο Sykes!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Ωραία μάχη μέχρι τέλους

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα