• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Αυτό το Σ/Κ στην Γαλλία!
Θα έχουμε στο Le Mans τέταρτο διαφορετικό νικητή;
Νέα 13/05/2013 - 15:15

Η νέα σεζόν, την οποία και διανύουμε, προμηνύεται πολύ συναρπαστική και ήδη μετράμε τρεις διαφορετικούς νικητές σε ισάριθμους αγώνες, με τους Jorge Lorenzo, Marc Marquez και Dani Pedrosa να έχουν επικρατήσει σε Κατάρ, Τέξας και Jerez αντίστοιχα. Άραγε θα δούμε έναν τέταρτο αναβάτη να σπάει την κυριαρχία των τριών, στην ιστορική πίστα της Γαλλίας;

 

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε τέσσερεις διαφορετικούς νικητές στους ισάριθμους πρώτους αγώνες μιας σεζόν. Το 2008, ο τέταρτος νικητής ήταν ο Valentino Rossi, ο οποίος επικράτησε στην Κίνα. Μπορεί η τελευταία να έχει βγει από το ημερολόγιο αγώνων, ωστόσο ο Ιταλός πολύ-Πρωταθλητής είναι εδώ και περιμένει να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή νίκη, πάνω στην Yamaha M1 του. Κρίνοντας από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του, είναι ο σχεδόν βέβαιος υποψήφιος να το πετύχει, με δεδομένο ότι οι τρεις πρώτοι δεν θα καταφέρουν να χτυπήσουν την πρωτιά στο Le Mans.

 

Καθώς πλησιάζουμε στο GP της Γαλλίας, ο Marquez είναι αυτός που προηγείται στη βαθμολογία των αναβατών, όντας ο νεαρότερος που έχει καταφέρει να πάρει προβάδισμα στη μεγάλη κατηγορία. Το δίδυμο της Honda είναι στις δυο πρώτες θέσεις, με τον 20χρονο να έχει 61 βαθμούς και τον Pedrosa 58, ενώ ακολουθεί ο Jorge Lorenzo με διαφορά ενός βαθμού από τον Dani και τεσσάρων από τον Marquez.

 

Ένας σημαντικός παράγοντας για τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής, θα είναι ο καιρός στην Γαλλία. Πέρυσι ο αγώνας ξεκίνησε με βροχή η οποία περίπου στα μισά σταμάτησε και ο Lorenzo ήταν αυτός που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με τον Valentino Rossi να πιάνει φοβερή απόδοση και να φέρνει την Desmosedici του στη δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Stoner.

 

Πέρα από τους τέσσερεις εργοστασιακούς των Honda και Yamaha που ξεχωρίζουν, τα βλέμματα και τις εντυπώσεις έχει κερδίσει και ο Cal Crutchlow με τις φετινές του εμφανίσεις. Ο Βρετανός πάντως αναμένεται να βομβαρδιστεί από ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την αποκάλυψη που έκανε ότι ενδεχομένως η Yamaha θέλει να δώσει τη θέση του στην Tech 3 στον Pol Espargaro της Moto2. Εμείς περιμένουμε να δούμε αν αυτές οι φήμες θα κάμψουν την ορμή του εκπληκτικού Βρετανού!

 

Το Le Mans θα είναι ένας σημαντικός σταθμός για τις Ducati, μετά και το επιτυχημένο ντεμπούτο της εργαστηριακής GP13.1 στην Ισπανία, με τον Pirro να βρίσκεται στη σέλα της. Οι εργοστασιακοί οδηγοί είχαν κι αυτοί την ευκαιρία να την οδηγήσουν στο τεστ της Δευτέρας μετά τον αγώνα, ενώ είχαν στη διάθεσή τους και δυο επιπλέον ημέρες στο Mugello, εκεί όπου θα ξαναβρεθούν αύριο και μεθαύριο. Θυμίζουμε ότι στο Le Mans θα αγωνιστεί και πάλι ο Pirro, αυτή τη φορά όμως θα είναι στο γκαράζ της Pramac, αντικαθιστώντας τον τραυματία Ben Spies.

 

Για να μένετε ενήμεροι για το πότε ξεκινούν τα πρώτα δοκιμαστικά κάθε γύρου, μπορείτε να βλέπετε την αντίστροφη μέτρηση στο πάνω μέρος του website μας!

 

Επόμενο άρθρο »

Τρίτη νίκη για Laverty!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Βέλη Batta κατά Ducati-Gobmeier!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα