• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austin: Η συνέντευξη Τύπου
Έλειπε ο Rossi, του οποίου η πτήση ακυρώθηκε!
Νέα 19/04/2013 - 14:03

Τα ξημερώματα – ώρα Ελλάδας – ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν το δεύτερο γύρο της σεζόν, στην καινούργια πίστα του Austin, η οποία και θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνες μοτοσυκλετών. Ο Jorge Lorenzo, ο νικητής του πρώτου αγώνα στο Κατάρ, ελπίζει να αποδώσει τα μέγιστα και στη νέα αυτή πίστα. «Στο Κατάρ το Σ/Κ ήταν σχεδόν τέλειο, όμως η σεζόν έχει ακόμα πολύ δρόμο», τόνισε ο Ισπανός. «Ήμασταν εδώ πριν από ένα μήνα και τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εμάς. Ωστόσο θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχτούν τώρα και ανυπομονώ να βρεθώ στην πίστα. Είναι μια δύσκολη πίστα, μια από τις πιο δύσκολες που έχω συναντήσει στην καριέρα μου, όμως έχουμε το πλεονέκτημα σε σχέση με όσους δεν ήρθαν στο τεστ».

 

Ο Marquez, ο οποίος εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του στον αγώνα του Κατάρ, δείχνει να παραμένει προσηλωμένος και προσγειωμένος: «Ξεκινήσαμε τη χρονιά καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε. Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε το Κατάρ και να εστιάσουμε στο στήσιμό μας εδώ, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Στο τεστ τα πήγαμε καλά, όμως τώρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ειδικά το πρώτο κομμάτι της πίστας είναι πολύ σημαντικό, με τις πολλές αλλαγές κατεύθυνσης, όπως και το τελευταίο με τη μεγάλη δεξιά. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τη σωστή γραμμή». Ο Crutchlow μπορεί να πατάει για πρώτη φορά το πόδι του στην αμερικάνικη πίστα, ωστόσο ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να διατηρήσει τον καλό ρυθμό που έδειξε στο Κατάρ πριν δυο εβδομάδες. «Μπόρεσα το βράδυ να κάνω μερικούς γύρους στην πίστα για να τη δω (σ.σ. όχι σε MotoGP μοτοσυκλέτα). Κρατάω τα θετικά του Κατάρ, ειδικά μιας και οι Jorge και Rossi έδειξαν τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας. Ωστόσο δύσκολα μπορείς να πάρεις νίκη από τους μπροστά και στόχος μου είναι να είμαι πρώτος από τους υπόλοιπους».

 

Για τον Spies, ο γύρος στο Τέξας είναι ένα GP στην ιδιαίτερη πατρίδα του, με τον αναβάτη της Ducati να αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα με τον ώμο του. «Πίστευα ότι αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ! Να φτάνω σε αγώνα Πρωταθλήματος με το αυτοκίνητό μου και να φέρνω το μαξιλάρι μου από το σπίτι! Θα έχω δίπλα μου πολλούς φίλους και συγγενείς! Κάναμε περίπου 30 γύρους εδώ με μοτοσυκλέτα street και η πίστα είναι πολύ τεχνική. Υπάρχουν πολλές δραστικές αλλαγές και η πίστα είναι πράγματι παγκόσμιας κλάσης!». Το παρόν στη συνέντευξη έδωσε ο Managing Director της Yamaha, Lin Jarvis, ο οποίος πήρε τη θέση του απόντα Valentino Rossi! Η πτήση του Ιταλού ακυρώθηκε και ο Vale (αφού πήρε άλλη πτήση) θα έφτανε καθυστερημένος στην πίστα, με αυτοκίνητο! «Για την ομάδα μας ήταν μια εκπληκτική αρχή της σεζόν. Το Πρωτάθλημα είναι φωτιά, όχι μόνο με τους αναβάτες της Yamaha, αλλά χάρη και στις μάχες με τους Dani, Marc και Cal». Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τη φωτιά στο γκαράζ της Yamaha Tech 3. «Φτάνοντας, ενημερωθήκαμε για το συμβάν στα γκαράζ της Yamaha και ότι είχαν βραχεί η LCR και η ομάδα του Abraham. Αν δεν ήμασταν εδώ, σ’ αυτές τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις, θα χάναμε έξι μοτοσυκλέτες! Δεν υπήρχε τραυματισμός ανθρώπων ή ζημιές σε μοτοσυκλέτες, όμως computer, servers και ανταλλακτικά πλημμύρισαν! Θα αγωνιστούμε κανονικά, αλλά πρέπει να κάνουμε ενδελεχείς ελέγχους για να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα σκουριάς στο μέλλον».

 

Τέλος, το λόγο πήρε και ο Πρόεδρος της COTA, Steve Sexton, ο οποίος εξέφρασε αρχικά τη χαρά του που υποδέχεται ένα τόσο σπουδαίο γεγονός. «Η πίστα είναι μοναδική, τόσο για τους αναβάτες, όσο και για τους θεατές! Πρόκειται για ένα πάρα πολύ εντυπωσιακό άθλημα! Οι προπωλήσεις εισιτηρίων ήταν καλές και αναμένουμε πάνω από 100.000 κόσμο το Σ/Κ!» Στη σκιά της πρόσφατης βομβιστικής επίθεσης σε αθλητικό γεγονός της Βοστώνης (Μαραθώνιο), ο Sexton διαβεβαίωσε ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν παρθεί. Τόνισε μάλιστα, ότι θα τηρηθεί και ενός λεπτού σιγή για τα θύματα τόσο της επίθεσης στη Βοστώνη, όσο και αυτών που έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη κοντινού, στην πίστα, εργοστασίου.

 

Επόμενο άρθρο »

Austin: Οι αριθμοί!

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati Test Jerez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα