• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austin: Οι αριθμοί!
Στατιστικά στοιχεία πριν τον 2ο Γύρο Πρωταθλήματος
Νέα 19/04/2013 - 15:14

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, ενόψει του δεύτερου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, στη νέα πίστα του ημερολογίου αγώνων, στο Austin του Τέξας!

 

99 – Τόσα είναι τα βάθρα του Jorge Lorenzo, μετά την επικράτησή του στο Κατάρ. Αν τα καταφέρει να ανέβει στο βάθρο αυτή την Κυριακή, θα είναι ένας από τους μόλις οκτώ αναβάτες που έχουν φτάσει τριψήφιο αριθμό βάθρων! Οι άλλοι εφτά είναι οι: Valentino Rossi (178), Giacomo Agostini (159), Angel Nieto (139), Phil Read (121), Mike Hailwood (112), Dani Pedrosa (112) και Max Biaggi (111).

 

29 – Τα τελευταία 29 GP στη μεγάλη κατηγορία, έχουν κερδηθεί από τρεις αναβάτες: Casey Stoner, Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa. Την τελευταία φορά που κέρδισε κάποιος άλλος, ήταν το 2011 στο Assen, όταν τη νίκη πήρε ο Spies.

 

14 – Με τη δεύτερη θέση που κατέκτησε στο Κατάρ, ο Rossi έχει τουλάχιστον ένα βάθρο ανά σεζόν, τα τελευταία 14 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ, μιας και κανείς αναβάτης στην ιστορία του αθλήματος δεν το έχει καταφέρει! Προηγουμένως, ο Vale μοιραζόταν το ρεκόρ με τον Giacomo Agostini, ο οποίος είχε τουλάχιστον ένα βάθρο ανά σεζόν, για 13 χρόνια.

 

5 – Τα τελευταία πέντε MotoGP στην Αμερική, έχουν κερδηθεί από Honda. Την τελευταία φορά που δεν έγινε αυτό, ήταν το 2010 στην Laguna Seca, όταν είχε επικρατήσει η Yamaha με τον Jorge Lorenzo.

 

5 – Ο Pol Espargaroέχει καταφέρει να πάρει πέντε συνεχόμενες pole position στην Moto2 (όσες και ο Bradl) και αν πετύχει το ίδιο και στο Τέξας, τότε θα γίνει ο πρώτος που καταφέρνει έξι στη σειρά!

 

4 – O Casey Stoner είναι ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες στην Αμερική: Τρεις νίκες στην Laguna Seca και μια στην Ινδιανάπολη. Ο Dani Pedrosa( 2 νίκες στην Ινδιανάπολη και 1 στην Laguna Seca) έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει τον Αυστραλό πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή, αυτό το Σ/Κ!

 

2 – Στο Κατάρ, η Yamaha έκανε το 1-2 για πρώτη φορά από το GP του Estoril το 2010, όταν και τότε η ομάδα είχε την ίδια σύνθεση όπως σήμερα!

 

Επόμενο άρθρο »

Επιστρέφει ο Luthi!

« Προηγούμενο άρθρο

Austin: Η συνέντευξη Τύπου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα