• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Έμαθα πολλά!
Αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία από τον 1ο γύρο
Νέα 09/04/2013 - 16:12

Ο πρώτος γύρος αποτελεί παρελθόν και τα βιβλία της ιστορίας θα καταγράψουν ότι ο Marc Marquez πήρε το πρώτο του βάθρο, ενώ σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα της Κυριακής! Αυτό που όμως είναι ανεκτίμητο, είναι το γεγονός ότι πήρε πολύτιμη εμπειρία μελετώντας από κοντά μερικούς από τους καλύτερους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

 

Ο 20χρονος rookie πέρασε μεγάλο διάστημα του αγώνα πίσω από τον Dani Pedrosa, ενώ στο τέλος είχε μια ωραία μονομαχία με τον πολύπειρο Valentino Rossi, μια μάχη την οποία και έχασε για μόλις 0.2δ! «Έμαθα πολλά!», τόνισε ο νεαρός. «Για παράδειγμα με τα φθαρμένα ελαστικά. Στα ελεύθερα προσπάθησα να μπω με πολλά στη στροφή και ήταν πολύ δύσκολο. Όταν ακολούθησα όμως τον Pedrosa, κατάλαβα ότι ήταν εύκολο και πιο αποτελεσματικό να οδηγώ όπως εκείνος».

 

«Παράλληλα κατάλαβα ότι και από σωματικής κόπωσης, τα πράγματα είναι δύσκολα, πολύ περισσότερο εν συγκρίσει με την Moto2. Ειδικά όταν η μοτοσυκλέτα είναι κάπως νευρική. Έπρεπε να παίξω πολύ με το σώμα και το βάρος μου για να έχω την καλύτερη δυνατή πρόσφυση. Επίσης το να προσπεράσεις τους άλλους αναβάτες είναι πιο δύσκολο στο MotoGP και πρέπει να προετοιμαστείς καλύτερα». Όπως και ο Rossi, έτσι και ο Marquez έχασε έδαφος στις κατατακτήριες και έπρεπε να ξεκινήσει τον αγώνα από την 6η θέση. Μάλιστα, στο ξεκίνημα έπεσε έβδομος! «Πρέπει να βελτιωθώ στις κατατακτήριες, διότι δυσκολεύομαι να είμαι γρήγορος από την αρχή. Πιστεύω όμως να το βελτιώσω με τα χιλιόμετρα. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, όμως πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Ειδικά ο Jorge είναι πολύ γρήγορος και σταθερός. Πρέπει να προσπαθήσουμε να τον φτάσουμε».

 

Επόμενο άρθρο »

Arm pump για τον Iannone

« Προηγούμενο άρθρο

Spies: Η καλύτερη 10η της ζωής μου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα