• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα γόμα ελαστικών στη Sepang
Για αξιολόγηση στις δοκιμές της Μαλαισίας από τη Bridgestone
Νέα 03/02/2013 - 12:50

Πιστή στη φιλοσοφία της Bridgestone να κατασκευάζει ασφαλή αγωνιστικά ελαστικά, με εξαιρετική ικανότητα στο ζέσταμά τους, η εξέλιξη των ελαστικών κατά τη χειμερινή περίοδο αναλώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στη δημιουργία ενός πιο μαλακού πίσω σλικ, ειδικά για τις CRT μοτοσυκλέτες. Παράλληλα, η Bridgestone εξέλιξε και μια νέα, πιο φιλική προς τον αναβάτη, σκληρή γόμα.

 

Είναι η πρώτη φορά που η Bridgestone κατασκευάζει διαφορετικών προδιαγραφών ελαστικά για τις CRT. Τα σλικ που εξελίχθηκαν για τη νέα κατηγορία του Πρωταθλήματος, χρησιμοποιούν τον ίδιο τρόπο κατασκευής, ωστόσο η γόμα είναι ελαφρώς πιο μαλακή σε σχέση με τα ελαστικά των υπολοίπων μοτοσυκλετών του grid. Για παράδειγμα, στο τεστ της Sepang – το οποίο ανεπίσημα και για τρεις ομάδες CRT ξεκίνησε σήμερα – οι λοιπές μοτοσυκλέτες θα έχουν στη διάθεσή τους τη μεσαία και τη σκληρή γόμα, ενώ οι CRT θα προμηθευτούν με σλικ μαλακά και μεσαία.

 

Στο τεστ αυτό, που επισήμως ξεκινά την Τρίτη, η Bridgestone θα αναλύσει τα δεδομένα από τα νέα αυτά ελαστικά και σε στενή συνεργασία με τη Dorna και την FIM, θα αποφανθούν για το αν τα ελαστικά αυτά θα είναι διαθέσιμα και στο Πρωτάθλημα.

 

Παράλληλα με τα παραπάνω, η Bridgestone συνέχισε την εξέλιξη μιας αναθεωρημένης σκληρής γόμας, πιο κοντά στη μεσαίων προδιαγραφών, με τη συγκεκριμένη εξέλιξη να έχει ως στόχο το ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο χρήσης των σκληρών σλικ ελαστικών από τους αναβάτες. Και αυτό το νέο ελαστικό, θα δοθεί για αξιολόγηση στις δοκιμές της Μαλαισίας.

 

Επόμενο άρθρο »

Sepang, CRT Τεστ

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Η νέα Kawasaki του 2013

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα