• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εκτός Ducati Corse ο Preziosi!
Στην θέση του ο Bernhard Gobmeier, επιστρέφει ο Ciabatti
Νέα 20/11/2012 - 13:17

Η έντονη φημολογία, κατά τη διάρκεια του τεστ στη Βαλένθια την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώθηκε σήμερα, με τον Filippo Preziosi να αντικαθίσταται από Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse, πληρώνοντας το τίμημα για τις απογοητευτικές χρονιές της Desmosedici. Ο Ιταλός, ηγετική φυσιογνωμία στην εξέλιξη της Desmosedici στο MotoGP από το 2003, θα αντικατασταθεί από τον Bernhard Gobmeier (φωτό 2), πρώην Διευθυντή SBK στη BMW. Ο Preziosi θα πάρει τη θέση του Διευθυντή R&D στη Ducati.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο Paolo Ciabatti– πολύτιμος συνεργάτης των Flammini στα SBK – (φωτό 3 ) θα επιστρέψει στη Ducati (διετέλεσε στο παρελθόν Διευθυντής SBK για την ιταλική εταιρεία) ως Διευθυντής του Project MotoGP. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ducati:

 

«Η Ducati ανακοινώνει την πρόσληψη του Bernhard Gobmeier ως Γενικού Διευθυντή της Ducati Corse. Ο 53χρονος Γερμανός, θα έχει τη δυνατότητα από τη συγκεκριμένη θέση να εκμεταλλευτεί τη σημαντική του εμπειρία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού – μέχρι πρότινος ήταν Διευθυντής SBK για την BMW – μπαίνοντας σε μια νέα φάση της καριέρας του, βοηθώντας στην εξέλιξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ducati, με σκοπό να υλοποιηθούν οι στόχοι που έθεσε η πρόσφατη συγχώνευση με τον Όμιλο της Audi.

 

Ο κ. Gobmeier θα λογοδοτεί απευθείας στον Πρόεδρο της Ducati, Gabriele del Torchio και θα υπολογίζει στην εμπειρία και στην επαγγελματική υποστήριξη του Filippo Preziosi. Ο τελευταίος, θα αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) της Ducati και θα λογοδοτεί απευθείας στον Claudio Domenicali, Γενικό Διευθυντή της Ducati. Ο νέος στρατηγικός ρόλος του 44χρονου Preziosi, θα του δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την πολύτιμη εμπειρία του από τα 18 χρόνια παρουσίας στη Ducati – τα 12 στην Ducati Corse – για να βοηθήσει στην εξέλιξη νέων προϊόντων.

 

Ο Paolo Ciabatti (55 χρ.) θα είναι ο νέος Διευθυντής του Project MotoGP. Ο Ιταλός επιστρέφει στα κεντρικά του Borgo Panigale στη Μπολόνια, για να αξιοποιήσει την εκτεταμένη του εμπειρία στον Παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας του στα SBK, ως Γενικός Διευθυντής.

 

Μετά από δυο σεζόν, ο Ernesto Marinelli (39 χρ.) θα συνεχίσει ως Διευθυντής της Ducati στα SBK, ενώ τις ενέργειες τόσο του Marinelli όσο και του Ciabatti, θα διευθύνει ο κ. Gobmeier. Οι προσλήψεις θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2013».

 

Ο πρόεδρος της Ducati, Gabriele del Torchio, δήλωσε σχετικά: « Με αυτές τις αλλαγές και με τους νέους αναβάτες μας στο MotoGP και στα SBK, είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε ένα βήμα εμπρός, στη νέα αγωνιστική χρονιά. Είμαστε σίγουροι ότι με αυτή τη δεδομένη στρατηγική θα πετύχουμε τους στόχους μας και θα συνεχίσουμε τη θεμελιώδους σημασίας μεταφορά του know-how από τους αγώνες στην παραγωγή, ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει κάθε μοτοσυκλέτα της Ducati».

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Ο Vinales στη Laglisse!

« Προηγούμενο άρθρο

Honda: Ανασκόπηση του 2012

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα