• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Honda: Ανασκόπηση του 2012
Μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες!
Νέα 20/11/2012 - 12:03

Η καινούργια σεζόν ξεκίνησε για την ομάδα της Honda με το νέο της δίδυμο, Dani Pedrosa και Marc Marquez να κάνουν μερικούς γύρους πάνω στη RC213V, στο προγραμματισμένο τεστ στη πίστα της Βαλένθια την περασμένη εβδομάδα. Με τις προετοιμασίες για το 2013 να συνεχίζονται, η Honda κοιτά πίσω στο 2012, μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες!

Παρά το γεγονός ότι ο Τίτλος πήγε στον Jorge Lorenzo της Yamaha, το εργοστάσιο της Honda πήρε 12 νίκες – στους 18 αγώνες της σεζόν – και παράλληλα κέρδισε το Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και 19η συνολικά στη μεγάλη κατηγορία, που αποτελεί ρεκόρ! Ακόμα ένα ρεκόρ, είναι το γεγονός ότι η Honda έχει 61 Πρωταθλήματα Κατασκευαστών σε όλες τις κατηγορίες!

 

Η εταιρεία κατάφερε να πάρει το Πρωτάθλημα χάρη στην εξαιρετική δουλειά των μηχανικών της και την φοβερή οδήγηση των αναβατών της, Dani Pedrosa και Casey Stoner. Ο πρώτος κέρδισε εφτά αγώνες φέτος, για να τερματίσει δεύτερος στη βαθμολογία, ενώ ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2011, επικράτησε σε 5 αγώνες και παρά το ότι έχασε 3 GP εξαιτίας τραυματισμού, κατάφερε να εξασφαλίσει την 3η θέση στη βαθμολογία.

 

«Οι δυο συνεχόμενοι Τίτλοι στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, 61 στο σύνολο, είναι ένα φοβερό επίτευγμα και αξίζουν συγχαρητήρια στους αφοσιωμένους μηχανικούς και στους ταλαντούχους αναβάτες μας», σχολίασε ο Πρόεδρος του HRC, Tetsuo Suzuki, ο οποίος τόνισε στη συνέχεια: «Αυτός ο δεύτερος συνεχόμενος Τίτλος είναι μια απόδειξη ότι το HRC είναι πιο δυνατό από ποτέ!»

 

Οι Pedrosa και Stoner δεν ήταν όμως οι μοναδικοί αναβάτες που εντυπωσίασαν με Honda, το 2012. Ο Alvaro Bautista, του Gresini, κατάφερε να πάρει την πρώτη του pole position στο MotoGP – μαζί με δυο βάθρα φέτος – ενώ και ο Rookie της Χρονιάς, Stefan Bradl, έδειξε ταχύτατος και ώριμος πάνω στην LCR Honda του, στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.

 

Το 2012 η Honda συνέχισε να υποστηρίζει και την Moto2 κατηγορία, με κινητήρες προερχόμενους από τη CBR600RR, που έχουν δεχτεί όμως ήπιες αλλαγές. Η Moto2, στην 3η της χρονιά, συνέχισε να μας χαρίζει πλούσιο θέαμα και συναρπαστικές μάχες, ενώ οι σχεδόν ισοδύναμες μοτοσυκλέτες ρίχνουν το βάρος στο ταλέντο του αναβάτη πρωτίστως. Ο Τίτλος της μεσαίας κατηγορίας, για το 2012, πήγε στον εξαιρετικό Marquez, ο οποίος αντικατέστησε τον Casey Stoner στην εργοστασιακή ομάδα της Honda στο MotoGP. Ο νεαρός Ισπανός έδειξε την κλάση του, κερδίζοντας 9 από τους 17 αγώνες της σεζόν, καταφέρνοντας να πάρει την πρώτη θέση με προβάδισμα 56 βαθμών από τον δεύτερο, Pol Espargaro.

 

Τέλος, η Honda αγκάλιασε με ενθουσιασμό και τη νέα Moto3 κατηγορία, προσφέροντας τον τετράχρονο κινητήρα της NSF250R στις μοτοσυκλέτες της κατηγορίας, τον πιο δημοφιλή στο grid της Moto3. Κάποιοι αναβάτες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τον κινητήρα σε στάνταρ πλαίσιο της Honda, ενώ άλλοι τον τοποθέτησαν σε πλαίσιο FTR, Suter ή και TSR. Η Honda – η οποία δεν έχει εργοστασιακή ομάδα στη μικρή κατηγορία – πήρε 7 νίκες στους 17 αγώνες της Moto3, με τον Vinales να κατακτά 5 φορές το ψηλότερο σκαλί του βάθρου και τους Fenati Louis Rossi να προσθέτουν από μια νίκη έκαστος.

 

Επόμενο άρθρο »

Εκτός Ducati Corse ο Preziosi!

« Προηγούμενο άρθρο

Η πρώτη γυναίκα αναβάτης στη Moto3;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα