• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: O Sykes πύραυλος στην Aragon
4 ομάδες βρέθηκαν στην Αραγονία για το τεστ
Νέα 17/11/2012 - 17:08

Μπορεί η πίστα MotorLand Aragón στην πόλη Alcañiz της Ισπανίας να μην έκανε τη χάρη στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha που πήγε εκεί για δοκιμές την περασμένη Τετάρτη, όμως τις δύο επόμενες μέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, βρέθηκαν εκεί για δοκιμές 4 ομάδες των SBK. Οι ομάδες Kawasaki Racing Team, BMW Motorrad Italia, Pata Honda και Ducati Alstare, έχασαν και αυτές την πρώτη μέρα λόγω βροχής, όμως από το μεσημερι και μετά της Παρασκευής κατάφεραν να κάνουν αρκετή δουλειά. 

Οι χρόνοι είναι ανεπίσημοι, όμως ο ταχύτερος όλων με διαφορά ήταν ο Βρετανός Tom Sykes που συνεχίζει την εκπληκτική φόρμα που είχε στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς, πάνω στην Kawasaki του. Μαζί με τον νεαρό ομόσταυλό του Loris Baz, δοκίμασαν νέα ηλεκτρονικά και βελτιώσεις στην ανάρτηση που ήρθαν κατευθείαν από τα κεντρικά της Kawasaki Racing για την Ninja ZX-10R.

Melandri BMW
Melandri BMW

Ο Tom Sykes που ήταν γρηγορότερος όλων κατά 2'' δευτερόλεπτα!!, δήλωσε:

“Είμαι πολύ χαρούμενος αφού παρά το μειωμένο χρόνο δοκιμών καταφέραμε να αξιολογήσουμε κάποια πράγματα. Μάθαμε κάτι σήμερα και σίγουρα βελτιώσαμε την αίσθηση της μοτοσυκλέτας σε κάποιους τομείς”.

Ο Γάλλος Loris Baz είπε:

“Το τεστ ήταν καλό. Βελτιώσαμε αρκετά την άισθηση και ήμουν πάλι άνετος πάνω της. Πιστεύω ότι ήταν ένα καλό βήμα”.

 

Η BMW, που το 2013 εκπροσωπείται από την BMW Motorrad Ιταλίας, συμπλήρωσε αρκετούς γύρους με τους Marco Melandri και το νέο στην ομάδα Chaz Davies, που είχαν πολλά να δοκιμάσουν στην BMW S 1000 RR.

Ο Marco Melandri δήλωσε:

“Δοκιμάσαμε κάποια νέα πράγματα, αλλά χρειαζόμαστε ακόμη πολύ δουλειά ώστε να κάνουμε τη μοτοσυκλέτα μας να δουλέψει με τα νέα λάστιχα των 17 ιντσών”.

Davies BMW
Davies BMW

Από την πλευρά του ο Chaz Davies είπε:

“Ήμουν πολύ χαρούμενος που τελικά σήμερα κατάφερα να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα στο στεγνό και να επιβεβαιώσω τις πρώτες μου εντυπώσεις από την RR. Νομίζω ότι έμαθα πολλά. Επικεντρωθήκαμε στο να την κάνουμε άνετη για μένα και δουλέψαμε πολύ με τα ηλεκτρονικά και με την ανάρτηση. Μας λείπει ακόμη ώρα στο στεγνό, αλλά είαι πολύ θετικός προς το παρόν”.

 

Η νέα ομάδα Ducati Alstare βρέθηκε και αυτή στην πίστα, αλλά μόνο με τον Carlos Checa, αφού ο Ayrton Badovini θα ξεκινήσει τις δοκιμές στις 28-30 Νοεμβρίου στην Jerez. Ο Ισπανός οδηγός δεν έκανε δηλώσεις μετά τις δοκιμές, αλλά βρέθηκε έτσι κι αλλιώς πολύ μακρυά σε χρόνο.

Rea Honda
Rea Honda

 

Η ομάδα Honda World Superbike Team, συα χρώματα της Pata, έκανε δοκιμές με τους Jonathan Rea και Leon Haslam, αλλά και με τους οδηγούς των Supersport Lorenzo Zanetti και Michael van der Mark με την Ten Kate να έχει ετοιμάσει τις CBR 600RR.

Ο Jonathan Rea που δοκίμασε ένα νέο ψαλίδι και νέα τακάκια και δίσκους στα φρένα δήλωσε:

“Με τα νέα πράγματα στα φρένα βρήκαμε σταθερότητα και καλύτερη απόδοση. Το νέο ψαλίδι δούλεψε καλά με τους νέους τροχούς των 17 ιντσών, αλλά χρειάζεται ακόμη να ρυθμιστεί τέλεια, μαζί με άλλα πράγματα που έρχονται για το πλαίσιο. Επίσης περιμένουμε και νέα ηλεκτρονικά για το τεστ της Jerez”.

Haslam Honda
Haslam Honda

Ο Leon Haslam που είχε μία πτώση και έμεινε πίσω στο πρόγραμμα είπε:

“Δουλέψαμε με το σκληρό λάστιχο και όλο πήγαιναν καλά. μετά με το μαλακό έχασα το πίσω μέρος και η μοτοσυκλέτα έφτασε μέχρι την μπαριέρα και έπαθε μεγάλη ζημιά. Έτσι περιμένω την Jerez.

 

Ανεπίσημοι χρόνοι SBK test Aragon:

1.Sykes (Kawasaki) 1'57"0

2.Rea (Honda) 1'59"0

3.Baz (Kawasaki) 1'59"1

4.Haslam (Honda) 1'59"7

5.Checa (Ducati) 1'59"9

6.Barrier (BMW) 2'00"0

 

Επόμενο άρθρο »

O Pedrosa δεν πάει Μαλαισία

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: “Αν κερδίσω θα είναι η τελευταία μου χρονιά”

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα