• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP, τελευταία στάση: Βαλένθια
Χωρίς πίεση κλείνει η φετινή σεζόν
Νέα 05/11/2012 - 15:47

Μετά την στέψη του Jorge Lorenzo ως Παγκόσμιου Πρωταθλητή για το 2012, στην πίστα του Phillip Island στον περασμένο γύρο, η πίεση και η αγωνία για τον Τίτλο έλαβε τέλος, με τον αγώνα στην Βαλένθια να κλείνει την αυλαία της φετινής χρονιάς. Πάντως, ο τελευταίος αγώνας μόνο αδιάφορος δεν θα είναι, με τον Lorenzo να θέλει οπωσδήποτε να πανηγυρίσει τον Τίτλο του με μια νίκη μέσα στην πατρίδα του, εκεί όπου θα συναντήσει την σθεναρή αντίσταση του διδύμου της Honda! Ο Stoner είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει το MotoGP και είναι δεδομένο ότι θα θέλει να το κάνει με μια νίκη στον τελευταίο του αγώνα! Άλλωστε, δεδομένης της εμφάνισής του μέσα στην Αυστραλία, είναι σίγουρα ένα εκ των φαβορί για την πρώτη θέση. Από την άλλη, ο ομόσταυλός του Dani Pedrosa, θα θέλει να κλείσει την χρονιά με μια δυνατή εμφάνιση και νίκη μέσα στην πατρίδα του, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις για το λάθος του στο Phillip Island, εκεί όπου στον δεύτερο γύρο του αγώνα έσβησαν οι όποιες του ελπίδες για το φετινό Πρωτάθλημα.

 

Ο Dovizioso δεν μπορεί να πάρει την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο έχει εξασφαλίσει την 4η και αυτό ίσως οδηγήσει σε μια διαφορετική προσέγγιση του αγώνα στην Βαλένθια, με τον ομόσταυλό του Cal Crutchlow, να δίνει την δική του μάχη για την 5η. Ο Βρετανός έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στην Αυστραλία, όπου και εξασφάλισε το δεύτερό του βάθρο στην μεγάλη κατηγορία, και αυτό θα θέλει να επαναλάβει και στην Ισπανία. Στον δρόμο του θα βρει τον φορμαρισμένο Bautista, ο οποίος συν τοις άλλοις θα έχει και την συμπαράσταση των Ισπανών στις κερκίδες. Ωστόσο ο Alvaro δεν θα έχει ξεχάσει το περσινό περιστατικό, όταν και στην πρώτη στροφή παρέσυρε τρεις μοτοσυκλέτες, και ίσως η προσέγγισή του στους πρώτους γύρους να είναι πιο προσεκτική.

 

Στην μάχη για την 5η θέση θα πάρει μέρος και ο Valentino Rossi, για τον οποίο θα είναι το τελευταίο Σ/Κ πάνω στην Desmosedici, με τον Ιταλό σούπερ σταρ να έχει δηλώσει ότι θα προσπαθεί για το καλύτερο μέχρι τέλους. Ο ομόσταυλός του, Nicky Hayden, θα θέλει να ολοκληρώσει την σεζόν με ένα καλό αποτέλεσμα, ενώ ο Stefan Bradl, ο οποίος θα πάρει τον τίτλο του Rookie της χρονιάς στην Βαλένθια, θα θέλει να το συνδυάσει με μια δυνατή παρουσία στην ισπανική πίστα. Οι Abraham και Barbera θα θέλουν να ολοκληρώσουν την χρονιά πάνω στις Desmosedici τους με ένα καλό πλασάρισμα, μέσα στην δεκάδα.

 

Στις CRT τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή κρατά σφιχτά στα χέρια του ο Espargaro, με τον De Puniet, τον ομόσταυλό του, να πρέπει να καλύψει μια δύσκολη διαφορά 11 βαθμών για να πάρει αυτός τον εν λόγω τίτλο. Το δεδομένο είναι πάντως, ότι ο Γάλλος θα βάλει τα δυνατά του για μια ακόμα φορά στον αγώνα. Τέλος, στην Βαλένθια θα έχουμε δυο αντικαταστάτες, με τον Nakasuga να ανεβαίνει στην σέλα της Μ1 του Spies και τον Aoyama να παίρνει την θέση του τραυματία Hernandez.

 

Επόμενο άρθρο »

O Rafid Topan Sucipto στην θέση του West!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Κοντά σε συμφωνία Ducati-Batta!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα