• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Όνειρό μου το MotoGP!
Θέλω να βρεθώ δίπλα στους καλύτερους αναβάτες της ιστορίας
Νέα 31/10/2012 - 11:31

Ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Moto2, Marc Marquez, έδωσε συνέντευξη στην Repsol, τα σημαντικότερα σημεία της οποίας μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Ο νεαρός Ισπανός, θυμίζουμε, του χρόνου θα αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία του Πρωταθλήματος στην σέλα μιας εργοστασιακής Honda, δίπλα στον Pedrosa!

 

Για 2 χρόνια προσπαθούσες για τον Τίτλο, αλλά δεν ήταν εύκολο. Νιώθεις απελευθερωμένος τώρα;

 

«Ναι, αυτός ο Τίτλος είναι πολύ σημαντικός. Το οφείλω στην οικογένειά μου, στους χορηγούς μου και στον Emilio Alzamora… όλοι τους έδωσαν πολλά για να έρθει αυτή η επιτυχία… Ήταν δύσκολο να ξεπεράσω την απογοήτευση μετά τον τραυματισμό μου… κάθε πρωί σηκωνόμουν με άγχος και περίμενα να μην τα βλέπω όλα διπλά… Όταν δεν είσαι στην κορυφή εγείρονται ερωτήματα… είναι σημαντικό να κερδίζεις, υπομένοντας την πίεση όλη την χρονιά»

 

Estoril 2010, Αυστραλία 2011, Ιαπωνία 2012… Σ’ αρέσει κάθε χρόνο να δίνεις μια τέτοια πινελιά στο Πρωτάθλημα;

 

«Σ’ αυτούς τους αγώνες, αν και έκανα δυνατή επιστροφή, πρώτα έκανα το λάθος… αλλά επειδή κατέληξαν καλά οι περισσότεροι τους θυμούνται. Φέτος το καλύτερο comeback το έκανα στην Ιαπωνία… είναι μεγάλη προσωπική επιβράβευση όταν κατορθώνεις κάτι τέτοιο!»

 

Η πιο σημαντική στιγμή της χρονιάς;

 

«Υπήρξαν πολλές, αλλά οι περισσότερες μετά την καλοκαιρινή διακοπή, όταν πάλευα για τον Τίτλο με τον Pol (Espargaro). H Ινδιανάπολη, το Brno, η Aragon και η Ιαπωνία ήταν σημαντικοί αγώνες και πάλεψα δυνατά και δεν μπορούσα να τον αφήσω να μου πάρει βαθμούς. Δώσαμε πολλές μάχες και ίσως καμμία να μην είχε τόσο μεγάλη σημασία, αλλά όταν κερδίζεις πέντε αγώνες στο τέλος, αυτοί οι 5 βαθμοί κάνουν την διαφορά στο Πρωτάθλημα…»

 

Υπήρξε κάποιο βάθρο που να το ένιωσες σαν νίκη;

 

«Εδώ στο Phillip Island… τερματίσαμε στην 3η θέση αλλά το να παίρνεις τον Τίτλο σε αυτήν την θέση…. έγινε η αγαπημένη μου!»

 

Τι έμαθες από τα 125cc και την Moto2;

 

«Στα 125cc έμαθα να είμαι γρήγορος πάνω στην μοτοσυκλέτα. Η Moto2 είναι κατηγορία της σταθερότητας. Εκεί έμαθα να σκέφτομαι πάνω στην μοτοσυκλέτα… κάποιες φορές δεν μπορείς να κερδίσεις και πρέπει να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς!»

 

Τώρα σκέφτεσαι σιγά-σιγά το MotoGP… τι θα σου λείψει από την Moto2;

 

«Το MotoGP είναι μια διαφορετική κατηγορία… εκεί χρειάζεται να κάνεις διαφορές μόνος σου και παίζει ρόλο η στρατηγική κάθε αναβάτη. Για την ώρα όμως σκέφτομαι την Βαλένθια και μετά θα κοιτάξω το μέλλον».

 

Doohan, Crivillé, Rossi, Stoner, Pedrosa, όλοι έχουν οδηγήσει Honda και τώρα έρχεται η σειρά σου. Τι σημαίνει για εσένα αυτό;

 

«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Όνειρό μου ήταν να οδηγήσω στο MotoGP και να πάρω θέση δίπλα στους καλύτερους αναβάτες της ιστορίας! Το να ανεβαίνω στο MotoGP με την καλύτερη ομάδα, είναι προνόμιο. Ευχαριστώ όλους όσοι μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία. Δεν πρόκειται να την χαραμίσω!»

 

Επόμενο άρθρο »

Είστε οπαδός του Nicky Hayden;

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: O Cluzel στην FIXI Suzuki

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα