• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παραμυθένια νίκη για Stoner!
Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να κερδίσω εδώ
Νέα 28/10/2012 - 11:41

Το τελευταίο κεφάλαιο των αγώνων στο Phillip Island, έκλεισε ο Casey Stoner με τον Αυστραλό άσο να κερδίζει για έκτη συνεχόμενη χρονιά μέσα στην πατρίδα του, στην τελευταία του εμφάνιση μπροστά σε 55.000 περίπου συμπατριώτες του στην εξέδρα. Ο 27χρονος αναβάτης είχε ξεχωρίσει ήδη από την Παρασκευή, κάνοντας εκθαμβωτικές εμφανίσεις και κατακτώντας με μεγαλειώδη τρόπο και την νίκη στον σημερινό αγώνα.

 

Ο Casey πήρε το προβάδισμα στον αγώνα, όταν ο ομόσταυλός του Pedrosa γλίστρησε δίπλα του, στον δεύτερο γύρο, και κατάφερε να χτίσει διαφορά από εκεί και πέρα, περνώντας θριαμβευτικά την γραμμή τερματισμού, αφήνοντας 9 δευτερόλεπτα πίσω του τον Lorenzo! Στην συνέχεια, το πλήθος που είχε ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς, πήγε στο βάθρο για να το γιορτάσει μαζί με τον συμπατριώτη τους! «Ο χρόνος μου τελειώνει και στους τρεις τελευταίους αγώνες ήμασταν 5οι, μετά 3οι και τώρα πρώτοι!», σχολίασε ο Stoner

 

«Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να κερδίσω έναν αγώνα προτού αποσυρθώ και να το καταφέρνω μέσα στην πατρίδα μου… ήταν απλά παραμυθένιο! Όλο το Σ/Κ ήταν σχεδόν ιδανικό. Οι οπαδοί ήταν φανταστικοί! Ξέρω ότι έρχονται εδώ για να με δουν να αγωνίζομαι. Έτσι είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι εδώ και τους κάνω υπερήφανους. Ήταν απλά μια καταπληκτική ημέρα σήμερα. Βρεθήκαμε στην κορυφή, σε μια δύσκολη χρονιά και δεν θεωρώ ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να το κάνεις μπροστά στους συμπατριώτες σου. Ένα τέτοιο πλήθος γεμάτο παλμό και ζωντάνια είναι το κάτι άλλο!»

 

Εμείς να σημειώσουμε ότι οι Αυστραλοί είδαν τον Stoner να τερματίζει πρώτος στην μεγάλη κατηγορία, πανηγύρισαν έξαλλα την δεύτερη θέση του West στην μεσαία κατηγορία, ενώ και στην Moto3 πήραν χαρά από τον Ελληνο-Αυστραλό Θανάση Σίσση, ο οποίος κατέκτησε το παρθενικό του βάθρο μέσα στην δεύτερή του πατρίδα!

 

Ο Stoner, με το πέρας του αγώνα, έδωσε συγχαρητήρια στον Lorenzo για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος ενώ παρηγόρησε και τον ομόσταυλό του Pedrosa: “Συγχαρητήρια στον Lorenzo, έκανε μια σχεδόν τέλεια χρονιά τερματίζοντας πρώτος ή δεύτερος και απλά νιώθω απογοητευμένος που δεν κατάφερα να είμαι στην μάχη του Πρωταθλήματος… έκανα όμως λάθη κι έτσι έχουν τα πράγματα… Λυπάμαι για τον Dani, τον είδα να πέφτει μπροστά μου, αλλά έπρεπε να πιέσει σήμερα για να κρατήσει τις ελπίδες του για τον Τίτλο ζωντανές. Έκανε ένα μικρό λάθος, εύκολο να το κάνεις σε αυτήν την στροφή και λυπάμαι πολύ γι’ αυτόν».

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Δεν μπορούσα παραπάνω…

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία: Ο Stoner 1ος, ο Lorenzo Πρωταθλητής

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα