• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία: Ο Stoner 1ος, ο Lorenzo Πρωταθλητής
Αυτοκαταστροφικός, έπεσε από λάθος του ο Pedrosa
Νέα 28/10/2012 - 08:59

To Phillip Island υποδέχτηκε με κρύο, αλλά καλό καιρό τους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου, στη μάχη τους για τη νίκη και τη βαθμολογία, στον προ-τελευταίο αγώνα της χρονιάς. 

Ο Dani Pedrosa έκανε τον τέλειο πρώτο γύρο αφού κατάφερε να περάσει τον Jorge Lorenzo που πήρε την εκκίνηση, τον οποίο μάλιστα πέρασε και ο Casey Stoner. O Pedrosa όμως έκανε το λάθος στην στροφή “Honda”, άνοιξε τη γραμμή του και έχασε τον πίσω τροχό της Honda RC213V στην προσπάθειά του να κλείσει και πάλι την τροχιά του.

Ακριβώς πίσω του ο Lorenzo είδε τον Τίτλο να έρχεται νωρίτερα από το αναμενόμενο! Η ομάδα του είχε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει και στην Αυστραλία τον 5ο κινητήρα, σε μια αμυντική τακτική, υπολογίζοντας ότι με τον Stoner που αναμενόταν 1ος, η διαφορά θα μειωνόταν στους 19 βαθμούς και θα χρειαζόταν μια 9η θέση στην Βαλένθια.

Όμως δεν χρειάστηκε, όπως δεν υπήρχε κανένας λόγος να πιεστεί να ακολουθήσει το ρυθμό του Casey Stoner που ήταν στο τέλος πανευτυχής που πήρε την 6η συνεχόμενη νίκη του, μέσα στην πατρίδα του, μπροστά σε 55.000 θεατές που τον αποθέωσαν.

Ο Αυστραλός κλείνει έτσι την καριέρα του στην κορυφή, ανεξάρτητα από το αν χάσει ή κερδίσει στον τελευταίο Αγώνα της χρονιάς.

 

Στην 3η θέση - μόνος ξεχώρισε από τους υπόλοιπους - ο Βρετανός Cal Crutchlow που πήρε το 2ο του βάθρο φέτος, παρά την βρογχίτιδα που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες μέρες. Την πολύ ωραία μάχη για την 4η θέση πήρε πάνω στο νήμα ο πάντα σταθερός και μαχητικός Andrea Dovizioso, από τους Alvaro Bautista & Stefan Bradl. Οι τρεις οδηγοί αλληλοπεράστηκαν αρκετές φορές, χαρίζοντας θέαμα.

Ο Valentino Rossi ίδρωσε να κρατήσει πίσω του τον Nicky Hayden, 37'' από την κορυφή, μια διαφορά που σίγουρα δεν είναι καλή για την Ducati.

O Karel Abraham αρχικά ήταν μαζί τους, αλλά στο τέλος έμεινε 9ος, κρατώντας και πάλι τα σκήπτρα στην τελική ταχύτητα, με 336.6χλμ/ώρα, λίγο κάτω από το δικό του ρεκόρ που έκανε χθες με 339.6.

Στη 10η θέση ο πολύ χαρούμενος Aleix Espargaro που κέρδισε τη σκληρή μάχη με τον ομόσταυλό του Randy De Puniet.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

Παραμυθένια νίκη για Stoner!

« Προηγούμενο άρθρο

Ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του Spies

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα