• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Οι αριθμοί
Τα στατιστικά στοιχεία πριν τον 16ο Γύρο
Νέα 18/10/2012 - 16:30

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία, καθώς μπήκαμε στην τελική ευθεία του Πρωταθλήματος, με τους Lorenzo και Pedrosa να δίνουν την μάχη τους για τον Τιτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή!

 

280 – Ο Stoner είχε καταφέρει να πάρει 280 βαθμούς το 2008, όταν τερμάτισε δεύτερος στο Πρωτάθλημα πίσω από τον Rossi, κάνοντας νέο ρεκόρ βαθμών για αναβάτη που δεν πήρε τον Τίτλο. Το ρεκόρ αυτό θα καταρριφθεί φέτος είτε από τον Jorge, είτε από τον Dani, που έχουν – μέχρι τώρα – συγκεντρώσει περισσότερους από 280 βαθμούς!

 

22 – Αυτή θα είναι η 22η φορά που θα διεξαχθεί GP στην Μαλαισία. Το πρώτο είχε γίνει το 1991 στην πίστα Shah Alam, όπου και συνεχίστηκε μέχρι το 1997. Το 1998 έγινε στο Johor και από το 1998 και στο εξής στην Sepang

 

20 – Με την νίκη του στην Ιαπωνία, ο Pedrosa έχει ανέβει 20 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της μεγάλης κατηγορίας. Έχει πλέον τον ίδιο αριθμό νικών με τον δυο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 500cc, Freddie Spencer.

 

16 χρόνια – Την ημέρα των κατατακτηρίων στην Sepang, θα έχουν περάσει ακριβώς 16 χρόνια από τότε που ο Capirossi πήρε την πρώτη του νίκη στα 500cc, μετά την σύγκρουση Criville και Doohan, με τον τελευταίο να είναι μπροστά στον αγώνα του Eastern Creek, στην Αυστραλία.

 

8 χρόνια -  Η Honda δεν έχει κερδίσει στην Sepang – στην μεγάλη κατηγορία – από τότε που ο Rossi είχε κερδίσει εκεί το 2003.

 

5 – Η Yamaha είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής, στην κατηγορία MotoGP, στην πίστα της Μαλαισίας, με πέντε νίκες. Οι οδηγοί της Ducati έχουν τρεις νίκες, με την Honda να κατακτά μόλις μια.

 

Παράλληλα, η νίκη του Pedrosa στο Motegi ήταν η πέμπτη φετινή του, με τον Ισπανό να ισοφαρίζει το προσωπικό του ρεκόρ νικών σε μια σεζόν και εμάς να είμαστε σίγουροι ότι θα το ξεπεράσει φέτος!

 

3 – Στο Motegi είχαμε τρεις Ισπανούς αναβάτες στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας. Είναι η πρώτη φορά, στα 64 χρόνια των GP, που τρεις Ισπανοί στάθηκαν δίπλα-δίπλα στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας!

 

Επόμενο άρθρο »

Το MotoGP τιμά τον Simoncelli

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner: “Παράξενο συναίσθημα…”

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα