• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Japan Moto2: Τεράστιος ο Marquez!
Πήρε μια φοβερή νίκη στην Ιαπωνία
Νέα 14/10/2012 - 09:47

Σε έναν συναρπαστικό αγώνα, ο Marquez απέδειξε – για μια ακόμη φορά – γιατί από την αρχή της χρονιάς θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί για τον Τίτλο, κατακτώντας με εκπληκτικό τρόπο την νίκη στο Motegi, αφήνοντας πίσω του τον Espargaro και τον Rabat!

 

H αρχή δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τον Ισπανό της Honda, καθώς δεν έβαλε πρώτη στο κιβώτιο και έτσι στην εκκίνηση αυτό τον ανάγκασε να μπει στην πρώτη στροφή σχεδόν τελευταίος! Ωστόσο, την ώρα που μπροστά βρισκόταν ο Redding, ο οποίος με τον Espargaro οδηγούσε την κούρσα, ο Marquez πάλεψε με εντυπωσιακό τρόπο και κατόρθωσε – μέσα σε μόλις 2 γύρους – να σκαρφαλώσει στην 7η θέση! Στην κορυφή, ήταν η σειρά του Rabat να περάσει πρώτος, με έναν φανταστικό Elias να φιγουράρει στην 3η θέση!

 

Εν τω μεταξύ ο Marquez είχε αφηνιάσει και γρήγορα βρέθηκε 5ος, την ώρα που ο καταπληκτικός όλο το Σ/Κ Smith, αντιμετώπιζε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και αναγκαζόταν να αποσυρθεί του αγώνα… Οι μάχες μπροστά είχαν ανάψει, με τον Espargaro να πλασάρεται δεύτερος και να κυνηγά τον ομόσταυλό του (Rabat), ενώ οι Marquez και ο φοβερός Elias εκμεταλλεύονταν ένα λάθος του Redding και τον προσπέρασαν.

 

Λίγο αργότερα παραλίγο να τεθεί νοκ άουτ ο Espargaro, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, όμως κατάφερε με σχεδόν απίστευτο τρόπο να σώσει το πέσιμο! Την ώρα εκείνη ερχόταν με ταχύτητα ο Marquez, με τον Ισπανό να κατορθώνει να αποφεύγει τον συμπατριώτη του με εξαιρετικό τρόπο και να παίρνει την δεύτερη θέση. Με 14 γύρους να απομένουν, ο Rabat προσπαθούσε να αποφύγει τις επιθέσεις του ασταμάτητου Marquez, ο οποίος πίεζε συνεχώς. Μετά από ένα γύρο, με την βοήθεια του slipstream, ο Ισπανός της Honda κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, ολοκληρώνοντας μια φανταστική αντεπίθεση που ξεκίνησε ενώ βρισκόταν σχεδόν τελευταίος! Την ίδια στιγμή, ο Espargaro πλησίαζε στην 3η θέση.

 

Ο Pol συνέχισε την επίθεσή του και πέρασε τον Rabat, κυνηγώντας τον μεγάλο του αντίπαλο στην κορυφή. Παράλληλα, ο Kallio ανοίχτηκε και έχασε αρκετές θέσεις, ενώ λίγο αργότερα τον μιμήθηκε και ο Terol. Στην κορυφή τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει, με τους Marquez και Espargaro να είναι πολύ δυνατοί και να κάνουν έναν μοναχικό αγώνα στις πρώτες θέσεις. Τα άσχημα νέα ήρθαν για τον καταπληκτικό Elias, ο οποίος παρά την μεγάλη του εμφάνιση, στάθηκε άτυχος και έπεσε ενώ βρισκόταν στην 5η θέση.

 

Στον προτελευταίο γύρο, ο Espargaro έδειξε ότι δεν θα συμβιβαζόταν με την δεύτερη θέση και έκανε μια παράτολμη κίνηση που παραλίγο να του “χαρίσει” μια πτώση, ωστόσο γλύτωσε αλλά αυτό του κόστισε πολύτιμο χρόνο. O Rabat ήταν δυνατός στην 3η θέση, με τον Redding να κατορθώνει να αποφεύγει τις επιθέσεις του Luthi. Στο τέλος ο Espargaro αντεπιτέθηκε και έμεινε στην δεύτερη θέση, παρά το ότι σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, στον τελευταίο γύρο! Λίγο πίσω του, ανέβηκε στο βάθρο ο Rabat, ενώ ο Marquez ήταν αυτός που πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη στο Motegi!

Έτσι, ο Ισπανός απολαμβάνει ένα άνετο προβάδισμα 53 βαθμών, που τον κάνει τον αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον φετινό Τίτλο!

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα της Moto2, στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa o τρομερός!

« Προηγούμενο άρθρο

Japan Moto3: Πρώτη νίκη για Kent!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα