• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Japan Moto3: Πρώτη νίκη για Kent!
Δραματικό φινάλε, στην 11η θέση ο Σίσσης
Νέα 14/10/2012 - 09:29

Το φινάλε του Σ/Κ για την μικρή κατηγορία Πρωταθλήματος ήταν έντονα δραματικό, με τον Kent να κατακτά την παρθενική του νίκη, μπροστά από τους Vinales και Tonucci! Ο Βρετανός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, ωστόσο ήταν ο Salom εκείνος που λίγο μετά πήρε τα ηνία του αγώνα. Μετά όμως από δυο γύρους, ο Folger οδηγούσε την κούρσα, ακολουθούμενος από τρεις αναβάτες, με τον Cortese να ηγείται ενός μεγάλου γκρουπ για την 5η θέση.

 

Το μπροστινό γκρουπ, αποτελούμενο από τους Folger, Salom, Kent και Khairuddin άρχιζε να χτίζει μια διαφορά από τους υπόλοιπους, την ώρα που ο Moretti αναγκαζόταν να αποσυρθεί λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ την ίδια μοίρα είχε και ο Finsterbusch στην μεγάλη ευθεία.

 

Με 13 γύρους να απομένουν, ένα γκρουπ από 3 αναβάτες – με μπροστάρη τον Tonucci – άρχιζε να πλησιάζει επικίνδυνα τους πρώτους τέσσερεις! Πίσω από τον Ιταλό ήταν οι Cortese και Vinales. Στην συνέχεια είχαμε μερικές δυνατές μάχες ανάμεσα σε Kent και Folger, οι οποίοι εναλλάσσονταν στην κορυφή του αγώνα, με τον Tonucci να κάνει εξαιρετική εμφάνιση και να μένει κολλημένος πίσω τους, στην 3η θέση! Λίγο μετά μάλιστα, ο φοβερός οδηγός της Team Italia FMI έκανε την κίνησή του και πήρε την δεύτερη θέση, πίσω από τον Folger, καθώς μπαίναμε στους τελευταίους 7 γύρους…

 

Ο Cortese, ο οποίος έδειχνε να ανεβάζει στροφές, ξεκίνησε την δική του επίθεση και πέρασε στην 3η θέση, αφήνοντας πίσω του τον Kent, με τον Vinales να φαίνεται κι αυτός πολύ δυνατός στα τελευταία στάδια του αγώνα. Τρεις γύρους πριν το τέλος αποσύρθηκε και ο Binder, την ώρα που ξεκινούσε μια εκπληκτική μάχη στην κορυφή, με τους μπροστά αναβάτες να πηγαίνουν δίπλα-δίπλα!

 

Ο τελευταίος γύρος δεν θα μπορούσε να είναι πιο δραματικός…!

 

Στην πρώτη στροφή είχαμε την κίνηση του Salom να πάρει το προβάδισμα, αλλά στην προσπάθειά του έβγαλε εκτός τον πρωτοπόρο Folger! O Cortese είχε πάρει κεφάλι στην κορυφή και με τον Vinales στην 4η θέση, όλα έδειχναν ότι ο Γερμανός θα κλείδωνε τον Τίτλο, ωστόσο είχαμε τους φοβερούς Kent και Tonucci να προσπερνούν τον Γερμανό, με τον τελευταίο να ακουμπά την ρόδα του Ιταλού και να πέφτει από την μοτοσυκλέτα του! Μάλιστα ήταν τυχερός που απέφυγε τον τραυματισμό, καθώς ο Tonucci τον χτύπησε στην συνέχεια! Ο Γερμανός μπήκε και πάλι στον αγώνα, κατορθώνοντας να τερματίσει στην 6η θέση. Όμως μετά το τέλος του αγώνα κινήθηκε απειλητικά προς τον Kent, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την πτώση του! Μια κίνηση καθόλου καλή για έναν αθλητή που περίμενε ίσως να δοθούν οδηγίες στην ομάδα και να χάσει την ευκαιρία ο συναθλητής του να πάρει μια καθόλα καθαρή νίκη!

 

 

Στο τέλος ήταν ο Kent που με έναν εξαιρετικό αγώνα, πήρε την παρθενική του νίκη, με τους Vinales και Tonucci να τον συντροφεύουν στο βάθρο. Μετα τον αγώνα στην Ιαπωνία, ο Vinales είναι δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα, 56 βαθμούς πίσω από τον Cortese.

 

Ο Θανάσης Σίσσης ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα και ανέβηκε μέχρι την 8η θέση, πίσω από τον Cortese. Στη συνέχεια έχασε κάποιες θέσεις και έμεινε να προηγείται στο γκρουπ της μάχης γα την 9η θέση. Στον τελευταίο γύρο με την πτώση των Folger & Salom θα μπορούσε να είναι 7ος, αλλά τελικά τερμάτισε στην 11η θέση. Μπροστά του, με μικρή διαφορά ο Fenati, ενώ πίσω του ακόμα ένας νεοφερμένος στην κατηγορία, ο Antonelli του Gresini. Ο νεαρός Ελληνο-Αυστραλός παραμένει – μόνος πια – στην 14η θέση της βαθμολογίας, με 63 βαθμούς.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα της Moto3, στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Japan Moto2: Τεράστιος ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

O Bautista μένει στην Gresini το 2013

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα