• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Biaggi vs Sykes vs Melandri
Υπόθεση τριών ο φετινός Τίτλος
Νέα 04/10/2012 - 14:12

Για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια, τρεις αναβάτες θα πάνε στον τελευταίο γύρο Πρωταθλήματος των SBK, με μαθηματικές πιθανότητες να κατακτήσουν τον φετινό Τίτλο! Την τελευταία φορά ήταν ο James Toseland που προηγούνταν του Biaggi και του Haga, το 2007, πριν το Magny-Cours. Από τότε δεν υπήρξαν πάνω από δυο διεκδικητές του Τίτλου μέχρι το τέλος, αλλά τώρα, όπως και τότε, ένας είναι το μεγάλο φαβορί για να στεφθεί Πρωταθλητής.

 

Τότε, ο Biaggi κυνηγούσε τον Toseland, με τον Ιταλό αναβάτη να υπολείπεται 29 βαθμούς από την πρώτη θέση, ωστόσο φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει και είναι ο Biaggi αυτός που έχει αφήσει τον δεύτερο στην βαθμολογία (Sykes) με 30,5 βαθμούς πίσω. Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο, που δείχνει και με αριθμούς πόσο συναρπαστικό ήταν το φετινό Πρωτάθλημα SBK, είναι το γεγονός ότι ο Biaggi κρατά την πρώτη θέση έχοντας καταφέρει να πάρει μόλις 3 βάθρα στους τελευταίους 11 αγώνες (!), ενώ μετράει τέσσερεις νίκες όλες κι όλες και αν πάρει το Πρωτάθλημα, θα είναι η μικρότερη συγκομιδή νικών ενός Πρωταθλητή από το 2004! Ακόμα και αν πάρει την διπλή νίκη στην Γαλλία, το παραπάνω γεγονός θα ισχύει!

 

Από την άλλη, μπορεί να μην έχει τον μεγάλο αριθμό βάθρων ή νικών, ωστόσο ο Biaggi είναι σταθερός σε όλη την διάρκεια της χρονιάς – η οποία είχε 9 διαφορετικούς νικητές, τους περισσότερους εδώ και πάνω από 10 χρόνια – μη τερματίζοντας στην πρώτη πεντάδα οδηγών, μόλις 5 φορές! Ο Sykes από την άλλη, φτάνει στο Magny Cours ως αουτσάιντερ, με το καλό του πρόσωπο να ξεθωριάζει στους αγώνες, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τον φρενήρη ρυθμό του που του έχει χαρίσει 8 superpoles φέτος. Ακόμα κι έτσι όμως, ο Sykes είναι μόλις 30,5 βαθμούς πίσω από τον Biaggi, ενώ ο ίδιος θα πρέπει να νιώθει κάπως στενοχωρημένος δεδομένου ότι τις δυο φορές που δεν κατάφερε να τερματίσει, το πρόβλημα ήταν τεχνικό ενώ την τρίτη έπεσε στον τελευταίο γύρο εξαιτίας του Badovini… συνυπολογίστε ότι ήταν σε πολύ καλές θέσεις όταν εγκατέλειψε σε Assen και Portimao και ότι η νίκη του στην Monza ψαλιδίστηκε στους 12,5 βαθμούς και θα καταλάβετε γιατί θα πρέπει να νιώθει πληγωμένος.

 

Σε αντίθεση με τον Sykes, o Melandri δεν έχει να κατηγορήσει παρά μόνον τον εαυτό του για την τωρινή του θέση στην βαθμολογία, όταν μάλιστα λίγο πριν είχε καταφέρει να ξεπεράσει τον Biaggi στον βαθμολογικό πίνακα. Βέβαια, οι πτώσεις του σε Nurburgring και Portimao τον έχουν φέρει 38,5 βαθμούς πίσω από τον οδηγό της Aprilia, με μόλις δυο αγώνες και 50 βαθμοί να απομένουν... Αυτό που πλέον θα ελπίζουν και οι δυο διεκδικητές του Τίτλου, είναι η κακοτυχία να χτυπήσει την πόρτα του Biaggi στην Γαλλία, αν θέλουν να έχουν οποιαδήποτε ελπίδα να αντιστρέψουν τα πράγματα στο Πρωτάθλημα. Ειδικά όταν γνωρίζουν ότι ο Biaggi, για να στεφθεί δεύτερη φορά Πρωταθλητής, το μόνο που έχει να κάνει είναι δυο καλούς αγώνες στους οποίους θα τερματίσει 6ος, εξασφαλίζοντας τον Τίτλο ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι αντίπαλοί του.

 

Η συνέχεια αυτό το Σ/Κ!

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Salom εκτός Avintia Blusens

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Claudio Corti στα SBK!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα