• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Doohan και ποδηλάτης
Παρέλαβε πρόσφατα το νέο του Specialized
Νέα 07/08/2012 - 12:21

Η Αμερικανική εταιρία Specialized εκτός από τη χορηγία στην ομάδα ποδηλάτου του Ben Spies, προσφέρει ποδήλατα και σε άλλους οδηγούς του MotoGP, μεταξύ των οποίων ο Nicky Hayden, o Toni Elias, o Hector Barbera, o Cal Crutchlow, o Chris Vermeulen, o Noriyuki Haga. Σύμφωνα με το αμερικανικό website superbikeplanet.com το γραφείο της εταιρία στην Αυστραλία πρόσφερε ένα από τα καλύτερα μοντέλα ποδηλάτου δρόμου S-WORKS στον 5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή των 500cc, τον θρυλικό Mick Doohan. 

 

Στην φωτογραφία του Αυστραλού που ρυθμίζει το ποδήλατο στα μέτρα του, μπορεί κανείς να διακρίνει τη διαφορά στο χρώμα και το πόσο συρρικνωμένο είναι το κάτω μέρος του δεξιού του ποδιού και να θυμηθεί κανείς το πόσο δύσκολο είναι ακόμη και το ότι περπατάει χωρίς βοήθεια ο Doohan.

Το διπλό κάταγμα στην κνήμη και την περόνη του Doohan στη διάρκεια του Ολλανδικού TT το 1992, ήταν μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Τότε έδωσαν τρεις επιλογές στον Doohan: Να πετάξει στις ΗΠΑ και να αναλάβει ο Dr. Ting την θεραπεία του, να πετάξει στην Ιταλία για να τον αναλάβει ο Dr. Costa ή να μείνει στην Ολλανδία στον τοπικό γιατρό. Ο Αυστραλός διάλεξε την 3η περίπτωση και η εγχείρηση πήγε αρκετά καλά, αλλά λίγο μετά την έξοδό του από το χειρουργείο άρχισε να έχει μόλυνση και καθώς η γάγγραινα προχωρούσε οι γιατροί έφτασαν να σκέφτονται τον ακρωτηριασμό.

Εντωμεταξύ ο υπεύθυνος της Clinica Mobile, ο επίσης θρυλικός Dr. Claudio Costa — που αρχικά τον είχαν πετάξει έξω από το χειρουργείο οι Ολλανδοί – νοίκιασε ένα lear jet και πήρε τον Doohan και μαζί τον τραυματισμένο Kevin Schwantz και τους πήγε στην Ιταλία. Εκεί ο Costa “έδεσε” το αριστερό πόδι του Doohan στο δεξί του, ώστε να υπάρξει ροή αίματος στο σχεδόν κατεστραμμένο δεξί πόδι. Για μερικές εβδομάδες ο Doohan έμοιαζε πιο πολύ με Frankenstein παρά με άρρωστο. Όμως η αντισυμβατική μέθοδος του Costa έσωσε τελικά το πόδι του και την καριέρα του.

Ο Doohan ξαναγύρισε στους Αγώνες και κέρδισε τους 5 παγκόσμιους Τίτλους του από το 1994-98, με το δεξί του πόδι να μην έχει κινητικότητα και απλά με συνεχείς επισκέψεις στον ορθοπεδικό Dr. Arthur Ting να βελτιώνει τη θεραπεία του ποδιού του, χωρίς ποτέ να αποκτήσει πλήρη κινητικότητα.

Τώρα με το νέο του “παιχνίδι” το S-Works θα συνεχίσει να μένει σε φόρμα και καλή φυσική κατάσταση, όπως φαίνεται ότι έχει και στις πρόσφατες επισκέψεις του στο paddock του MotoGP.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK UK: Φωτογραφικό Αφιέρωμα!

« Προηγούμενο άρθρο

Biaggi: Τώρα κοιτάμε προς Μόσχα…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα