• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Αρνήθηκα πρόταση της Honda!
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στην συνέντευξη Τύπου!
Νέα 15/06/2012 - 10:32

Ο οδηγός της Yamaha, Jorge Lorenzo, ο οποίος πριν λίγες ημέρες επιβεβαίωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ιαπωνική εταιρεία για άλλα δυο χρόνια, θα κοιτάξει να μεγαλώσει την διαφορά των 20 βαθμών, που τον χωρίζει από τον Stoner. Ο Jorge παραδέχτηκε ότι είχε πρόταση για να καλύψει το κενό στην ομάδα της Honda, ωστόσο η απάντηση του Ισπανού ήταν αρνητική!

 

«Όπως γνωρίζετε, έχω υπογράψει για άλλα δυο χρόνια με την ομάδα της Yamaha και είμαι ευτυχισμένος που παραμένω μαζί τους. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, καθώς είχα προσφορά και από άλλη εταιρεία, από την Honda, αλλά στο τέλος άκουσα την καρδιά μου και η καρδιά μου είπε Yamaha!», δήλωσε ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2010. «Σκέφτηκα ότι ο Stoner ίσως αλλάξει γνώμη και επιστρέψει στην Honda για ακόμα έναν χρόνο! Έτσι άφησα ανοιχτή την θέση για τον Casey!», αστειεύτηκε στην συνέχεια!

 

«Το 2010 μου άρεσε ο αγώνας εδώ. Ένιωθα άνετα από την αρχή. Αυτή η πίστα μου επιτρέπει να πηγαίνω πολύ γρήγορα. Ωστόσο πέρυσι έπεσα όταν προσπαθούσα να προλάβω τον Casey στο βρεγμένο. Για την ώρα, θα αγωνιστούμε με την ίδια μοτοσυκλέτα όπως στο Montmelo. Δεν έχουμε κάτι καινούργιο ακόμη, όμως οι μηχανικοί δουλεύουν πάνω σ’ αυτό…»

 

Ο αναβάτης της Honda, Casey Stoner, o οποίος σημείωσε μια εκπληκτική νίκη πέρυσι στο βρεγμένο, στην πίστα του Silverstone, θα προσπαθήσει να μειώσει την διαφορά του από τον Jorge, στην προσπάθεια που κάνει να υπερασπιστεί τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. «Η όλη μας προσπάθεια στις πρόσφατες δοκιμές, ήταν να μειώσουμε το chattering στο πίσω μέρος και θεωρούμε ότι καταφέραμε σημαντική πρόοδο. Με αυτήν την βελτίωση, πιστεύω ότι ξέρουμε τώρα προς τα πού να κατευθυνθούμε και θεωρώ ότι θα εξαλείψουμε το φαινόμενο ολοκληρωτικά αυτό το Σ/Κ! Το Silverstone είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες, μιας και αγωνιζόμουν εδώ στο Βρετανικό Πρωτάθλημα. Δυστυχώς δεν αγωνιζόμαστε πια στο παλιό τμήμα της πίστας – που ήταν ένα από τα αγαπημένα μου σε όλον τον κόσμο – ωστόσο ανυπομονώ να βρεθώ εκεί έξω και πάλι!»

 

Οι προβλέψεις καιρού μιλάνε για βροχή στην Αγγλία, αλλά ο Stoner δεν ήταν τόσο αισιόδοξος για μια ακόμη επιβλητική νίκη: «Δυσκολευόμαστε πιο πολύ φέτος με τις 1000αρες στο βρεγμένο. Δεν μπορούμε να κάνουμε την μοτοσυκλέτα να μας δώσει καλή αίσθηση του μπροστινού στο βρεγμένο, κυρίως στην είσοδο των στροφών. Στην έξοδο, όλα φαίνονται άψογα!»

 

Από την μεριά του, ο Βρετανός της YamahaωTech 3,Cal Crutchlow, ο οποίος έχασε τον περσινό αγώνα λόγω τραυματισμού, έχει στόχο να συνεχίσει τις πολύ καλές εμφανίσεις του από την αρχή της χρονιάς! «Είναι ωραίο να έρχομαι εδώ σε καλή φόρμα. Η χειρότερη θέση που έχουμε φέτος, είναι μια 8η εξαιτίας της πτώσης μου στο Le Mans. Πέρυσι για να βρεθώ 8ος θα έπρεπε να πληρώσω (!!), οπότε τα πράγματα μας πάνε καλά μέχρι τώρα. Παλεύουμε στις θέσεις κοντά στο βάθρο και είμαστε αρκετά κοντά στην κορυφή κάθε φορά. Είναι ωραία που επιστρέφω στο Βρετανικό GP και ελπίζω να καταφέρω κάτι καλό αυτήν την φορά». Ο Cal είχε μια σφοδρή πτώση στις δοκιμές της Βαρκελώνης: «Έχω ένα μικρό πρήξιμο ακόμα… δεν μπορούσα να αναπνεύσω εύκολα την επόμενη εβδομάδα, πάντως επέστρεψα στις προπονήσεις και όλα θα πάνε καλά…»

 

Μετά τον μάλλον απογοητευτικό εντός έδρας αγώνα στην Καταλονία, ο οδηγός της Pramac, Hector Barbera, ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Αγγλία: «Φέτος έχω μια πολύ καλά μοτοσυκλέτα, καλύτερη από πέρυσι. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα, διότι η Ducati δεν είναι – για την ώρα – η καλύτερη μοτοσυκλέτα, αλλά οι μηχανικοί μου δουλεύουν σκληρά και μπορώ να φέρω το ίδιο καλά αποτελέσματα με την εργοστασιακή Ducati…!»

 

Τέλος, ένας άλλος Βρετανός έδωσε το παρόν στην συνέντευξη Τύπου, ο James Ellison: «Ξέραμε ότι φέτος θα ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Προφανώς και η ART είναι μια καινούργια μοτοσυκλέτα και οι 4 αναβάτες την εξελίσσουν καθώς περνάει η χρονιά. Χάσαμε πολλά τεστ στην αρχή κι έτσι, κυριολεκτικά, κάθε αγώνας είναι και ένα τεστ για εμάς! Βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα και στο Le Mans φέραμε ένα καλό αποτέλεσμα για να συνεχίσουμε έτσι και στην Βαρκελώνη με το καλύτερο πλασάρισμά μας στο στεγνό… Έτσι, ελπίζουμε ότι κι εδώ, στον εντός έδρας αγώνα, θα παρουσιαστούμε και πάλι βελτιωμένοι! Στόχος μας είναι να γίνουμε η καλύτερη CRT!»

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: To μέλλον μου κρίνεται στο Brno!!

« Προηγούμενο άρθρο

Cadalora: Το δίδυμο Rossi-Ducati δεν δουλεύει!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα