• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya Moto2, Αγώνας: Ιταλικός αιφνιδιασμός!
Πρώτος ο Iannone, μπροστά από Luthi-Marquez!
Νέα 03/06/2012 - 14:59

Μετά την εκπληκτική εμφάνιση του Marquez στις κατατακτήριες, λίγο-πολύ οι περισσότεροι θεωρούσαν δεδομένη την νίκη του Ισπανού μέσα στην πατρίδα του, ωστόσο ο φοβερός Iannone είχε διαφορετική γνώμη και πέρασε πρώτος την γραμμή τερματισμού!

 

Ο αγώνας και πάλι συναρπαστικός και με πολλά "παρατράγουδα"! Στην αρχή κιόλας, είχαμε πολλαπλές πτώσεις των Di Meglio, Simon, Rea και Corti, με μόνο τον τελευταίο να καταφέρνει να επανέλθει! Ευτυχώς, κανείς από τους οδηγούς δεν έπαθε κάτι το σοβαρό. Το καλό ξεκίνημα του Marquez από την pole δεν είχε συνέχεια, με τον Iannone να εκμεταλλεύεται ένα άνοιγμα του Ισπανού και οδήγησε την κούρσα στα πρώτα στάδια, μπροστά από Marquez και Luthi. Ο Elias με μια τολμηρή κίνηση πέρασε δεύτερος, αλλά σχεδόν αμέσως την έχασε από τον Marquez, ο οποίος κυνήγαγε τον Ιταλό μπροστά.

 

Με 18 γύρους να απομένουν, ο Luthi πλασαρίστηκε 3ος και το γκρουπ με τους Iannone, Marquez και τον Ελβετό, άρχιζε να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Η μάχη για τις πρώτες θέσεις είχε γίνει συναρπαστική, με τον Marquez να περνά τον Iannone στην ευθεία, με τον Ιταλό να μένει κυριολεκτικά κολλημένος πάνω στον Ισπανό και να τον περνάει δυο γύρους μετά! Ο Luthi εν τω μεταξύ, με μια θαρραλέα κίνηση πήρε την δεύτερη θέση από τον Marquez! Με όλα αυτά, στο παιχνίδι μπήκε και ο Espargaro, κάνοντας το παιχνίδι για τις πρώτες θέσεις, υπόθεση τεσσάρων οδηγών.

 

Η αδρεναλίνη ήταν στα ύψη, με τον Marquez να εκμεταλλεύεται και πάλι την ευθεία και να περνάει τον Luthi, κυνηγώντας τον Ιταλό πρωτοπόρο! Οι υπόλοιποι, που κυνηγούσαν τους μπροστά, οδηγούνταν από τον Rabat και πίσω του τους Aegerter, Elias, Corsi και το δίδυμο της Marc VDS, Redding-Kallio. Στις πρώτες θέσεις, και με εννέα γύρους να απομένουν, ο Marquez πέρασε τον Iannone και πάλι εκμεταλλευόμενος την ευθεία, με τον Ιταλό να μην δείχνει διαθέσιμος να υποκύψει στην πίεση του Marquez και να περνά τον τελευταίο μετά από λίγο. Στην συνέχεια όμως, ένα μικρό λάθος του Ιταλού, επέτρεψε στον αναβάτη της Repsol Honda να τον περάσει εκ νέου! Και πάλι όμως ο Ισπανός δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα, παρά μόνο για λίγα λεπτά, με τον Iannone να είναι εξαιρετικά αποφασισμένος να μην αφήσει την πρώτη θέση να του φύγει από τα χέρια. Την ίδια στιγμή, ο πολύ καλός Elias, στάθηκε άτυχος και έπεσε, ενώ βρισκόταν στην 6η θέση.

 

Προς το τέλος, ήταν ο Espargaro αυτός που βγήκε στο προσκήνιο, κάνοντας την δική του επίθεση περνώντας τον Luthi, κρατώντας μια θέση στο βάθρο. Ωστόσο, λίγο μετά ο Luthi πέρασε πάλι μπροστά από τον Ισπανό! Οι μάχες των πρώτων 4 οδηγών ήταν συναρπαστικές και η αγωνία κορυφωνόταν καθώς φτάναμε προς το τέλος! Με τρεις γύρους να μένουν πριν το τέλος, είχαμε ένα περιστατικό που δυσαρέστησε τους ντόπιους οπαδούς: ο Luthi πέρασε τον Marquez, με τον τελευταίο να χάνει προσωρινά το μπροστινό μέρος και καθώς έσωσε το πέσιμο βρέθηκε μπροστά στον Espargaro ο οποίος - με βίαιo τρόπο - βρέθηκε στο έδαφος... ο Ισπανός δεν τραυματίστηκε αν και ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένος που έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο.

 

Η ένταση και η αγωνία υπήρχε μέχρι τον τελευταίο γύρο, καθώς ο Luthi - o οποίος είχε περάσει τον Iannone και πήρε το προβάδισμα - έχασε και πάλι από τον φοβερό Ιταλό, o οποίος τα έδωσε όλα για την νίκη και επιβραβεύτηκε στο τέλος! Το ζευγάρι των διεκδικητών πήγαιναν πολύ κοντά στον τελευταίο γύρο, χαρίζοντας όμορφο θέαμα στους θεατές του αγώνα! Εν τέλει, ο Iannone κράτησε την ψυχραιμία του και πήρε μια σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα του Marquez, ο οποίος περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Ανάμεσά τους, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ανέβηκε ο πολύ δυνατός και πάλι Luthi!

 

Αναλυτικά η κατάταξη στο κάτω μέρος της σελίδας

 

Επόμενο άρθρο »

Ένα λεπτό ποινή στον Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya Moto3, Αγώνας: Επιβλητικός ο Vinales!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα