• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya Moto3, Αγώνας: Επιβλητικός ο Vinales!
Τρομερή μάχη για τις 2 θέσεις του βάθρου, 22ος ο Σίσσης
Νέα 03/06/2012 - 13:31

Στο στεγνό, τελικά, διεξήχθη ο αγώνας της μικρής κατηγορίας του Πρωταθλήματος, με τον Louis Rossi να κάνει δυνατή αρχή και να μπαίνει μπροστά στην δεύτερη στροφή! Από την πλευρά του, ο Vinales δεν έκανε καλό ξεκίνημα, μένοντας 4ος αφού τον πέρασε και ο sandro Cortese! Ένας άλλος που δυσκολεύτηκε αρκετά στην αρχή, ήταν ο Luis Salom που έμεινε στην 11η θέση, ενώ ο Faubel - την ίδια ώρα - έδειχνε δυνατός και έμπαινε στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Τρομερό ξεκίνημα έκανε και ο Vazquez!

 

Για έναν γύρο, οδηγούσε την κούρσα ο Khairuddin αλλά τον πέρασαν στην ευθεία οι Vinales και Rossi. Η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή για τον αναβάτη από την Μαλαισία, καθώς και άλλοι τον προσπέρασαν, όταν ανοίχτηκε... 18 γύροι έμεναν, όταν οι Vinales, Rossi και Vazquez άρχιζαν να χτίζουν μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους, τους οποίους οδηγούσε ο Cortese! Την ίδια στιγμή, ο Folger αποσυρόταν του αγώνα λόγω μηχανικού προβλήματος, ενώ μετά από λίγους γύρους ο Binder έπεσε, προσπαθώντας να αποφύγει τον Jack Miller.

 

Στην συνέχεια - και με 13 γύρους να μένουν - το γκρουπ των πρωτοπόρων αυξήθηκε στους 7 αναβάτες, με τον Vinales να οδηγεί τους Rossi, Alex Marquez, Vazquez, Oliveira, Cortese και Faubel! Σύντομα, ο Vinales θα έκανε μια επιβλητική εμφάνιση αυξάνοντας σταδιακά την διαφορά του από τους διώκτες του και μην αφήνοντας περιθώρια σε κανέναν να του στερήσει μια μεγάλη νίκη! Στα μισά της διαδικασίας έπεσε ο Tonucci και τέθηκε εκτός αγώνα, χωρίς να καταφέρει να πάρει κάποιον βαθμό. Λίγο αργότερα, ο Khairuddin έκανε μια εκπληκτική κίνηση και από 8ος κατάφερε - στην πρώτη στροφή - να βγει δεύτερος! Ωστόσο, δεν κατάφερε να διατηρήσει αυτήν την θέση, καθώς ο Rossi τον άφησε 3ο, έναν γύρο αργότερα!

 

Προς το τέλος, είχαμε μια πτώση του Vazquez - ο οποίος πάλευε για το βάθρο και την δεύτερη θέση - ενώ την ίδια τύχη είχε και ο Alex Rins λίγο μετά... Εν τω μεταξύ, ο Masbou, αθόρυβα ανέβηκε στο μπροστινό γκρουπ και πάλεψε για την 2η θέση, αν και οι θέσεις άλλαζαν συνεχώς! Λίγο πριν το τέλος, έπεσε ο Webb, ενώ ο Schrotter αποσύρθηκε με μηχανικό πρόβλημα.

 

Δυνατή και σκληρή μάχη για το βάθρο, είχαμε 3 γύρους πριν το τέλος και μετά από έναν εκπληκτικό τελευταίο γύρο, όταν οκτώ αναβάτες έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για τις 2 θέσεις στο βάθρο, ήταν ο Vinales ο οποίος τερμάτισε εύκολα πρώτος (με διαφορά πάνω από 7.5 δευτ. από τον δεύτερο), αφήνοντας πίσω του τον Cortese και τον Oliveira, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά μέσα στους πρώτους 3 ενός αγώνα! Χωρίς μεγάλες διαφορές στους χρόνους, ακολούθησαν οι Rossi, Masbou, Marquez, Faubel, Khairuddin και Fenati. Δέκατος, αλλά και με διπλάσια σχεδόν διαφορά από τον 9ο, ήταν ο Luis Salom. Ο Θανάσης Σίσσης δεν κατάφερε να μπει ούτε στον πρώτη 20άδα των οδηγών, ξεκίνησε σχετικά καλά και ανέβηκε μερικές θέσεις στην αρχή του αγώνα, για να βρεθεί - για λίγο - 16ος. Στην συνέχεια όμως δεν κατάφερε κάτι καλύτερο, χάνοντας σταδιακά έδαφος και ενώ λίγο πριν το τέλος φαινόταν ότι θα τερματίσει πάνω από τον ομόσταυλό του, Kent, δεν τα κατάφερε και πέρασε την γραμμή τερματισμού στην 22η θέση, χάνοντας την παρουσία του στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος...

 

Αναλυτικά οι χρόνοι στο κάτω μέρος

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Moto2, Αγώνας: Ιταλικός αιφνιδιασμός!

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: Ταχύτερος ο Crutchlow στο βρεγμένο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα