• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Την πρώτη του pole φέτος κέρδισε ο Stoner
2ος παρά τα προβλήματα ο Pedrosa
Νέα 05/05/2012 - 20:45

Την παρθενική του pole φέτος, κέρδισε σήμερα ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μετά από μια συγκλονιστική μάχη με τον ομόσταυλό του, Dani Pedrosa, ο οποίος κατέλαβε την δεύτερη θέση μόλις 0.013 δευτ. πίσω από τον Stoner. Και οι δυο τους, εξασφάλισαν τις πρώτες θέσεις στην αυριανή σχάρα εκκίνησης, κυριολεκτικά στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, η οποία διακόπηκε από την κόκκινη σημαία που κυμάτισε εξαιτίας μιας σύγκρουσης ανάμεσα στον De Puniet και στον Colin Edwards.

 

O αυριανός αγώνας έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για το δίδυμο της Honda, με τον Stoner να κυνηγά την πρώτη του νίκη στην συγκεκριμένη πίστα, ενώ ο Pedrosa θα κοιτάξει να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία (ήρθε πρώτος) και να ανέβει για 100η φορά στο βάθρο.

 

Casey Stoner: "Σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή ημέρα για εμάς και είμαι πραγματικά χαρούμενος που κέρδισα την pole. Οι τρίτες ελεύθερες ήταν θετικές και σημειώσαμε πρόοδο με την μοτοσυκλέτα... έστριβε καλά και είχε καλή αίσθηση μπροστά. Δυστυχώς, στις κατατακτήριες επιχειρήσαμε να την βελτιώσουμε κι άλλο και χάσαμε τα θετικά στοιχεία! Βρήκαμε λίγο καλύτερη αίσθηση στο πίσω μέρος αλλά δεν μπορούσαμε να την κάνουμε να στρίψει και να εκτελεί αυτά που θέλαμε. Δεν πιστεύαμε ότι είχαμε τον ρυθμό για να κατακτήσουμε την pole σήμερα, αλλά μετά την κόκκινη σημαία και στα 10 τελευταία λεπτά καταφέραμε να βγούμε έξω και να κάνουμε έναν καλό γύρο για να κερδίσουμε την pole. Σε κάθε διαδικασία ήμασταν αρκετά γρήγοροι και ο ρυθμός μας, μας δίνει σιγουριά για την συνέχεια. Ωστόσο, πρέπει να σκεφτούμε ποια κατεύθυνση στο στήσιμο θέλουμε να ακολουθήσουμε αύριο στο ζέσταμα και να ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι το ιδανικό για τον αγώνα. Λυπήθηκα που ο Colin έσπασε και πάλι την κλείδα του και του έστειλα τις καλύτερες ευχές μου"

 

Dani Pedrosa: "Θεωρώ ότι κάναμε καλή δουλειά στις κατατακτήριες και το να βρεθούμε αύριο στην πρώτη σειρά - μετά από όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε - είναι κάτι το πολύ καλό. Δεν κατάφερα να κάνω αρκετούς καλούς γύρους, διότι αντιμετώπισα προβλήματα με την μοτοσυκλέτα, πρώτα με τα φρένα, μετά με τα ηλεκτρονικά και τέλος - όταν άρχισα να νιώθω καλά - έπρεπε να σταματήσουμε εξαιτίας της κόκκινης σημαίας. Ειλικρινά πιστεύω ότι στα τελευταία λεπτά, θα μπορούσα να είχα πάρει την pole αλλά υπήρχε πολύ κίνηση και την έχασα για μόλις 0.013! O αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος αύριο, γιατί οι συνθήκες της πίστας δεν είναι καλές, η πρόσφυση είναι περιορισμένη και κάνει τα ελαστικά να σπινάρουν αρκετά. Θα προσπαθήσουμε να στήσουμε καλύτερα την μοτοσυκλέτα μας για αύριο, ώστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στον αγώνα"

 

Επόμενο άρθρο »

Αξιοσημείωτη πρόοδος για το δίδυμο της Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Estoril Moto2 ΚΑΤ: Εξασφάλισε την pole ο Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα