• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βλάβη στα φρένα κόστισε στον Abraham
Χολωμένος ο Τσέχος αναβάτης της Cardion AB
Νέα 11/04/2012 - 11:28

Μια αναπάντεχη βλάβη στα φρένα, ανάγκασε τον Karel Abraham να αποσυρθεί από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Ο Abraham ήταν στην 11η θέση, όταν αίφνης βγήκε εκτός πίστας λόγω κάποιας βλάβης στο εμπρός φρένο. Αργότερα επανήλθε στον αγώνα αλλά το πρόβλημα παρέμενε και τον ανάγκασε να εγκαταλείψει οριστικά.

 

Karel Abraham: "Νιώθω ιδιαίτερα δυσαρεστημένος... να χάνεις ένα πόντο λόγω τεχνικών προβλημάτων είναι πολύ κρίμα. Δεν ξέρουμε ακόμη τι το προκάλεσε... ουσιαστικά το μπροστινό μου φρένο σταμάτησε να δουλεύει! Στην αρχή δεν ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα. Το ξεκίνημά μου δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, αλλά παρ' όλα αυτά κατάφερα να έχω επαφή με το γκρουπ που περιλάμβανε τους Rossi και Hayden. Στον δεύτερο γύρο παρουσιάστηκε - για πρώτη φορά - το πρόβλημα με το φρένο, άρχιζε να γίνεται "μαλακό". Στον επόμενο γύρο, πίεσα την μανέτα όσο πήγαινε, αλλά δεν ανταποκρινόταν στο έπακρο. Για λίγο πίστεψα ότι "παίζοντας" με το φρένο θα επανερχόταν η πίεση, τέτοιου είδους προβλήματα εμφανίζονται μια στις τόσες... Αλλά το ίδιο ακριβώς συνέβη τρεις φορές σε πέντε γύρους και μια φορά που πήγαινα πολύ γρήγορα - πράγμα που με ανάγκασε να βγω εκτός - και ευτυχώς απέφυγα τα χειρότερα. Προσπάθησα να αλλάξω τις ρυθμίσεις των φρένων, να τα κάνω πιο σκληρά, αλλά αυτό μου έβγαλε ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα... σκλήρυναν εντελώς! Εκείνη την στιγμή, ήταν καλύτερα να αποσυρθώ παρά να ρισκάρω μια πτώση"

 

Marco Grana - Αρχιμηχανικός: "Αυτό που συνέβη ήταν πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αυτό που το κάνει πολύ δύσκολο είναι ότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι έγινε, διότι τώρα όλα δουλεύουν ρολόι! Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε συνθήκες αγώνα... Ξέρουμε όμως ότι το πρόβλημα υπάρχει όντως, το βλέπουμε στα δεδομένα της τηλεμετρίας. Το φρένο έχει επιστραφεί στον κατασκευαστή (Brembo) και θα περιμένουμε να δούμε τι θα μας πουν. Ειλικρινά, δεν ξέρω για την ώρα τι μπορεί να φταίει ακριβώς! Είναι μια ασυνήθιστη βλάβη, την οποία σπάνια συναντάς. Είναι πολύ κρίμα γιατί τα πάντα δούλευαν πολύ καλά και ήμασταν σε θέση να παλέψουμε για την 6η θέση!"

 

Επόμενο άρθρο »

H Ducati απειλείται από το όριο στροφών

« Προηγούμενο άρθρο

Edwards: "Εξαιρετική δουλειά η ομάδα μου!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα