• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κατάρ,Moto3: Ιστορική νίκη για Vinales, 2ος ο Fenati
Εκπληκτικός ο Σίσσης πάλεψε για το βάθρο, έμεινε 7ος
Νέα 08/04/2012 - 20:47

Το ντεμπούτο της νέας κατηγορίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μας επιφύλασσε έναν φοβερό αγώνα και συναρπαστικό θέαμα, με τον Maverick Vinales (φωτό 1) να γράφει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας, παίρνοντας την πρώτη νίκη της νέας κατηγορίας στο Κατάρ!

 

Ο Ισπανός, ο οποίος είχε κερδίσει τις δυο τελευταίες κούρσες των 125cc (στην εποχή των δίχρονων) και είχε αναδειχθεί rookie της χρονιάς το 2011, έκανε ένα φανταστικό ξεκίνημα στον αγώνα, ακολουθούμενος κοντά από τον εκπληκτικό Fenati, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Ο νεαρός Ιταλός δεν φάνηκε να επηρεάζεται από την απειρία του σε έναν τέτοιο θεσμό και πήρε αμέσως κεφάλι στην κούρσα με πρωτοφανή θρασύτητα! Οδηγούσε για τους πρώτους 6 γύρους τον αγώνα, μέχρι να τον περάσει ο Vinales και να γινόμαστε μάρτυρες μιας εκπληκτικής μάχης των δυο, με εναλλαγές στην πρώτη θέση. Στο τέλος, ο πιο έμπειρος Ισπανός - ο οποίος είναι 17χρονών βέβαια και ο δεύτερος νεαρότερος οδηγός στην ιστορία των GP που έχει κερδίσει 3 συνεχόμενους αγώνες - κατάφερε να επικρατήσει με διαφορά 4.3 δευτ. του Fenati.

 

Μπορεί η παρουσία των Vinales και Fenati να ήταν συναρπαστική, ωστόσο η μάχη για την 3η θέση ήταν τεράστια και με έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον! Ο Ελληνοαυστραλός Σίσσης (φωτό 2-4) ξεκίνησε φανταστικά τον αγώνα, γεμάτος αυτοπεποίθηση και στους πρώτους γύρους ήταν στις μπροστινές θέσεις. Ο δυνατός Έλληνας συνέχισε να πιέζει και σε ένα σημείο κρατούσε την 3η θέση, αλλά ο συναγωνισμός και η μάχη για το βάθρο ήταν - πραγματικά - χωρίς προηγούμενο! Cortese, Oliveira, Salom, Fami, Kent και Rossi, μαζί με τον νεαρό Σίσση, πάλεψαν σθεναρά και μας χάρισαν ένα πολύ ωραίο θέαμα. Τελικά, εκείνος που ξεκίνησε από την pole position ήταν αυτός που κατάφερε να επικρατήσει και να ανέβει στο βάθρο, νικώντας στον τελευταίο γύρο τον Salom. Καθόλου απογοητευμένος δεν θα πρέπει να νιώθει ο Θανάσης, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία και πάλεψε με πιο έμπειρους αναβάτες για το βάθρο, όντας - ας μην το ξεχνάμε - νεοφερμένος σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Με σκληρή δουλειά και καθοδήγηση, σίγουρα το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο για τον Ελληνοαυστραλό οδηγό! Τα παραπάνω επιβεβαίωσαν και μεγάλα ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως ο Capirossi ο οποίος έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στον νεαρό Θανάση, εντυπωσιασμένος με το ντεμπούτο του στην Moto3...!

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 1ου αγώνα στο κάτω μέρος της σελίδας

 

Επόμενο άρθρο »

Κατάρ, Moto2: Συναρπαστικός 1οs Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Ζέσταμα: Stoner – Pedrosa - Lorenzo σε καλό ρυθμό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα