• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Elias: Οι προκλήσεις με έκαναν πιο ανταγωνιστικό
Θα λάβει μέρος στις δοκιμές της Moto2 στην Valencia
Νέα 06/02/2012 - 10:07

Έπειτα από μια απογοητευτική χρονιά στην μεγάλη κατηγορία το 2011, o Toni Elias επέστρεψε φέτος στην Moto2 όπου θα συμμετέχει με την ομάδα της Αspar. Θυμίζουμε ότι ο Ισπανός οδηγός έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2010 σε αυτή. Ο Elias έδωσε συνέντευξη στην οποία μίλησε για την περσινή εμπειρία του στην μεγάλη κατηγορία αλλά και για την επιστροφή του στην Moto2. Ας δούμε τι είπε: 

 

Μόλις επέστρεψες από την Ανδόρρα όπου έκανες προπόνηση. Είσαι σε κατάσταση να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις της νέας χρονιάς;

«Ναι, μου αρέσει να προετοιμάζομαι κάνοντας χειμερινά σπορ. Αισθάνομαι να είμαι σε καλή κατάσταση και ανυπομονώ να αρχίσω την δουλειά για την φετινή χρονιά, συνεπώς είμαι πολύ χαρούμενος».

 

Πώς βλέπεις την φετινή χρονιά και την επιστροφή σου στην Moto2 με την ομάδα της Aspar;

«Στόχος μου είναι να κερδίσω και πάλι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως έκανα το 2010. Χρειάζεται μόνο να θυμάμαι ότι το επίπεδο ανταγωνισμού είναι υψηλό και ότι αυτό ισχύει όλη την χρονιά. Θα είναι δύσκολο όμως, από την μεριά μας, θα επικεντρωθούμε στο να έχουμε μια καλή χρονιά, θα δουλέψουμε σωστά και θα προσπαθήσουμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί από τον πρώτο αγώνα κιόλας».

 

Και θα προσπαθήσεις να γίνεις ο πρώτος αναβάτης που θα κερδίσει δύο φορές τον Παγκόσμιο Τίτλο…

«Θα το ήθελα πολύ και θα δουλέψω σκληρά γι’ αυτό επειδή είναι ένα όνειρό μου και έχω μεγάλο κίνητρο (να το κάνω). Mε αυτή την ομάδα φτάσαμε κοντά στο Πρωτάθλημα το 2003 αλλά δεν τα κατάφερα. Θα ήταν πολύ καλά να πετύχω αυτό τον στόχο τώρα. Θα πρέπει να δουλέψω πολύ με την ομάδα, να παλεύω καθημερινά και στο τέλος της χρονιάς θα δούμε εάν μπορέσαμε να πετύχουμε τους σκοπούς μας».  

 

Ποια είναι η άποψή σου για το επίπεδο των ανταγωνιστών σου το 2012;

«Υπάρχουν αναβάτες που δεν τους γνωρίζω και άλλοι που τους ξέρω πολύ καλά… και δεν τους εμπιστεύομαι καθόλου. Απ’ όσο είδα, ο πιο σταθερός ήταν ο Marc (Marquez) ο οποίος ήταν πολύ δυνατός οδηγός και θα είναι δύσκολο να τον κερδίσω. Προς το παρόν δεν ξέρω σε τι φυσική κατάσταση βρίσκεται, ελπίζω να αναρρώσει 100%.  

Όμως δεν είναι μόνο ο Marc, θα υπάρξουν και άλλοι αναβάτες που τους γνωρίζω καλά, όπως ο De Angelis, ο οποίος θα έχει μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα φέτος, ο Iannone με τον οποίο ανταγωνίστηκα στο παρελθόν. Επίσης θα υπάρχουν πολλοί άλλοι αναβάτες με Kalex όπως οι Espargarο, Rabat, Redding και Kallio καθώς και οδηγοί που είναι πολύ γρήγοροι όπως οι Luthi, Takahashi ή ο Julian Simon, οι οποίοι άλλαξαν ομάδες φέτος. Θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις, είδα το όνομα του Gino Rea ο οποίος με την ομάδα της Gresini μπορεί να είναι πολύ δυνατός».

 

Στην ομάδα σου υπάρχει και ο Nico Terol, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 125cc του 2011.

«Ναι, ο Nico κι εγώ τα πάμε πολύ καλά και μου αρέσει πολύ. Πέρσι κέρδισε την Τίτλο και θα είναι πολύ ανταγωνιστικός στην Moto2, αν και θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να αποκτήσει εμπειρία».  

 

Το 2010 ήθελες να κερδίσεις τον Παγκόσμιο Τίτλο στην Μοto2 ως το εισιτήριό σου για την μεγάλη κατηγορία. Θα είναι ίδιο ο στόχος σου και το 2012;

«Ναι, αυτός είναι ο στόχος μου. Αντικειμενικός μου σκοπός είναι να επιστρέψω στην MotoGP. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να επιστρέψω σε αυτή. Το γεγονός ότι πέρσι είχα μια κακή χρονιά δεν σημαίνει ότι δεν είμαι σε θέση να οδηγήσω στην μεγάλη κατηγορία. Έμαθα πολλά, οι προκλήσεις με έκαναν πιο δυνατό και ελπίζω ότι θα τα καταφέρω να επιστρέψω στην μεγάλη κατηγορία στο μέλλον».  

 

Ποια είναι η ετυμηγορία σου για την περσινή χρονιά, πιστεύεις ότι σου φέρθηκαν άδικα κάποιες φορές;

«Σίγουρα δεν πιστεύω ότι μου φέρθηκαν άδικα. Συνέβη ό,τι συνέβη και δεν θέλω να μιλήσω υποτιμητικά για κανέναν ή να ξεκινήσω μια αντιδικία. Θέλω να βλέπω τα θετικά στοιχεία και το πιο θετικό είναι ότι οι περσινές δυσκολίες με έκαναν πιο έμπειρο. Τώρα πρέπει να εφαρμόσω αυτή την πείρα και να συνεχίσω να παλεύω στην πίστα. Το ότι είχα μια κακή χρονιά δεν σημαίνει ότι όλα τελείωσαν».

 

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα της Aspar και την μοτοσυκλέτα της Suter; Πιστεύεις ότι θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία φέτος;

«Είναι δύσκολο να το πω. Ελπίζω να κάνουμε καλή δουλειά μαζί με την Suter και να ανταπεξέλθουμε στα όποια προβλήματα έχουμε. Η Suter κέρδισε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, αν και κανείς οδηγός της δεν κέρδισε αυτό των οδηγών και αυτός είναι ο στόχος της, να κερδίσει και το Πρωτάθλημα Οδηγών. Η στρατηγική και η προσέγγιση (στους αγώνες) θα είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για να το επιτύχουν».

Επόμενο άρθρο »

Stoner: Παραλειπόμενα από την Sepang

« Προηγούμενο άρθρο

Dani Pedrosa: Πρώτες εντυπώσεις μετά την Sepang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA