• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dani Pedrosa: Πρώτες εντυπώσεις μετά την Sepang
Μίλησε για τις 1000cc, την Moto2 και την Moto3
Νέα 06/02/2012 - 21:02

Πως πήγε η πρώτη σου δοκιμή με την 1000cc μοτοσυκλέτα στην Sepang;

 

"Οι δοκιμές πήγαν καλά. Καταφέραμε να δοκιμάσουμε πολλά στην Μαλαισία, λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν η πρώτη φορά για εμάς μετά από αρκετό διάστημα. Προφανώς η μοτοσυκλέτα είναι πολύ πιο δυνατή και απαιτεί - σωματικά - περισσότερα από εσένα, έτσι είναι αναπόφευκτο να είναι κανείς κουρασμένος μετά την τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών".

 

Παρατήρησες κάποια διαφορά μεταξύ της 800cc μοτοσυκλέτας και της 1000cc;

 

"Οπωσδήποτε. Η 1000cc είναι πιο δύσκολη. Έπρεπε να δυναμώσω τους ώμους μου μετά τους τραυματισμούς που είχα την περασμένη σεζόν. Προσπάθησα να χτίσω σε ικανοποιητικό βαθμό την δύναμή μου, έτσι ώστε να καταφέρω να ανταπεξέλθω στον επιπλέον φόρτο. Κατάφερα να κατανοήσω τις απαιτήσεις της μοτοσυκλέτας στις πρόσφατες δοκιμές και γνωρίζω που πρέπει να κινηθώ ώστε να πετύχω μεγαλύτερη βελτίωση".

 

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέβηκε από 153 σε 157 κιλά. Αυτή η διαφορά των 4 κιλών αλλάζει καθόλου τα δεδομένα;

 

"Ναι, μπορείς να αισθανθείς την αύξηση του βάρους, κυρίως κατά το φρενάρισμα και όταν αλλάζεις κατεύθυνση. Αυτό είναι το λιγότερο θετικό της αλλαγής του κυλινδρισμού της μοτοσυκλέτας, αλλά θα δουλέψουμε για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα".

 

Τι διαφορές εντοπίζεις μεταξύ των φετινών 1000cc μοτοσυκλετών και των αντίστοιχων 990cc το 2006, όταν και έκανες το ντεμπούτο σου στην MotoGP;

 

"Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι οι φετινές μοτοσυκλέτες σου επιτρέπουν να φρενάρεις με καθυστέρηση και να μπαίνεις στις στροφές πιο γρήγορα. Ωστόσο, αν κρίνουμε από τους χρόνους τότε είναι περίπου στα ίδια επίπεδα".

 

Πέρυσι η κατηγορία της Moto2 ήταν πολύ δύσκολη. Θεωρείς ότι ο Marc Marquez θα μπορέσει να διεκδικήσει εκ νέου τον τίτλο το 2012;

 

"Πιστεύω ότι ο Marc έχει αποδείξει ότι είναι ένας εξαιρετικός αναβατής και ότι έχει πολύ ταλέντο, έτσι είμαι σίγουρος ότι θα παλέψει και πάλι για τον τίτλο. Αν κρίνουμε από πέρυσι θα είναι το φαβορί και φέτος, αν και υπάρχουν και άλλοι αναβάτες που έχουν ευκαιρίες για την νίκη".

 

Η Moto3 ξεκινά αυτήν την χρονιά και θα δούμε αναβάτες όπως ο Miguel Oliveira και ο Alex Rins (Πρωταθλητής στο Ισπανικό Πρωτάθλημα) να κάνουν το ντεμπούτο τους. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτά τα νέα ταλέντα;

 

Moto3 είναι μια παντελώς άγνωστη κατηγορία και δεν θα καταλάβουμε την απόδοση των μοτοσυκλετών παρά μόνο κατά την διάρκεια της σεζόν. Το ίδιο βέβαια θα συμβεί και με τα φαβορί, ή με εκείνους που θα "ξεπεταχτούν" κατά την διάρκεια της σεζόν. Και οι δύο προαναφερθέντες οδηγοί πρέπει να εξοικειωθούν με τις πίστες, αν και ο Oliveira ήδη γνωρίζει κάποιες από αυτές. Η εμπειρία που αποκτάς όταν ξεκινάς την περιπέτεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά σημαντική και αυτό θα συμβεί - σε μεγαλύτερο βαθμό - στην εν λόγω κατηγορία, η οποία είναι πιο ανοιχτή".

 

Επόμενο άρθρο »

Elias: Οι προκλήσεις με έκαναν πιο ανταγωνιστικό

« Προηγούμενο άρθρο

Εγχειρίζεται σήμερα ο Hayden

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA