Αποστολή: Στεφανία Παντελιδάκη
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών – WorldWCR – επέστρεψε στην πίστα του Μιζάνο «Μάρκο Σιμοντσέλλι» για ένα ακόμη αγωνιστικό τριήμερο γεμάτο μάχες και σπασίματα ρεκόρ, όπως ακριβώς έγινε στις Κατατακτήριες Δοκιμές που καθορίζουν τις θέσεις εκκίνησης για τον αγώνα Σαββάτου.
Η Πάολα Ράμος (#58) κατέκτησε την Pole Position, καθώς ήταν η μόνη αναβάτρια που κατέβασε τον χρόνο της στο 1’47, καταρρίπτοντας το υπάρχον ρεκόρ όλων των εποχών του WorldWCR που είχε καταγραφεί το 2024.
Διπλό σπάσιμο ρεκόρ
Στην αρχή των δοκιμών, πρωταγωνιστούσε η Μαρία Ερρέρα (#06) σημειώνοντας απευθείας χαμηλότερο χρόνο από το ρεκόρ κατατακτήριών 2024. Ωστόσο, η Ράμος δεν άργησε να κλέψει την πρώτη θέση. Μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορη στον τρίτο γύρο, κατέρριψε και εκείνη το προηγούμενο ρεκόρ, λίγο πριν βελτιωθεί ξανά και σπάσει το απόλυτο ρεκόρ με χρόνο 1’47.718.

Η κάτοχος του τίτλου, Ερρέρα, στο υπόλοιπο των δοκιμών βελτίωνε επίσης τον χρόνο της, μειώνοντας επτά δέκατα από την αρχική της προσπάθεια και τερματίζοντας στη δεύτερη θέση με χρόνο 1’48.007. Ακολούθησε στην τρίτη θέση, η Μπεατρίς Νέιλα (#36) η οποία είχε θέσει το απόλυτο ρεκόρ στον δεύτερο αγώνα του 2024. Φέτος μια ανάσα πριν την Ερρέρα, συμπλήρωσε την πρώτη σειρά στη σχάρα εκκίνησης με χρόνο 1’48.045.

Εντός έδρας αγώνας για τις αναβάτριες, Ρομπέρτα Πονζιάνι (#96) και την έκτακτη συμμετοχή Τζόι Μπρουνό (#80), οι οποίες θα ξεκινήσουν αντίστοιχα από την τέταρτη και πέμπτη θέση. Η Πονζιάνι τερμάτισε με χρόνο 1’48.141, ενώ η Μπρουνό τράβηξε όλα τα βλέμματα με τον χρόνο της στο 1’48.159. Στην έκτη θέση θα εκκινήσει η Καρολίνα Ντάνακ (#66) με χρόνο 1’49.054, πλέον στην ομάδα Prata Motor Sport με την οποία αγωνίζεται και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών.

Η Ιβόν Σέρπα θα ηγηθεί της τρίτης σειράς, αφού κατέκτησε την έβδομη θέση με χρόνο 1’49.198, τερματίζοντας μπροστά από την Μουκλάντα Σαραπούεχ στην όγδοη θέση. Η Κλόι Τζόουνς έχοντας σημειώσει χρόνο 1’49.650, θα ολοκληρώσει την τρίτη σειρά στη σχάρα εκκίνησης του πρώτου αγώνα για το Ιταλικό αγωνιστικό τριήμερο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας Γυναικών.
Κατατακτήριες Δοκιμές:
1. Πάολα Ράμος: 1’47.718
Μαρία Ερρέρα: 1’48.007
Μπεατρίς Νέιλα: 1’48.045
Ρομπέρτα Πονζιάνι: 1’48.141
Τζόι Μπρουνό: 1’48.159
Καρολίνα Ντάνακ: 1’49.054
Πάολα Ράμος - Klint Racing Team
«Οι κατατακτήριες ήταν λίγο χαοτικές, καθώς έπρεπε να προσπεράσω μερικές αναβάτριες στον γρήγορο γύρο μου. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενη με αυτό το αποτέλεσμα. Η πρώτη μου pole position και είναι ακόμα πιο ξεχωριστό που το έκανα εδώ, στην πίστα «Marco Simoncelli», επειδή αγωνίζομαι με τον ίδιο αριθμό με την SuperSic, #58. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ στο Misano, αλλά ήρθα εδώ για να προπονηθώ πριν από μερικούς μήνες. Μου αρέσει η πίστα, αλλά είναι εύκολο να χάσεις πολύτιμα δέκατα αν δεν εκτελέσεις κάθε στροφή τέλεια. Είναι διασκεδαστική αλλά αρκετά τεχνική. Νομίζω ότι ο αυριανός αγώνας θα είναι δύσκολος, με μια αρκετά μεγάλη ομάδα από εμάς να παλεύει. Νομίζω ότι θα είναι καλός για τους οπαδούς!»
Μαρία Ερρέρα - Terra & Vita GRT Yamaha
«Η μέρα πήγε καλά. Η πίστα ήταν λίγο βρώμικη στο FP1 και έτσι δεν πίεσα πολύ. Στη συνέχεια, στο Superpole ήξερα ότι η Πάολα ή κάποιο από τα άλλα κορίτσια θα ερχόταν για μένα. Σταμάτησα και ξανά ξεκίνησα, αλλά βρέθηκα στην κίνηση, και στη συνέχεια στα τελευταία στάδια είχε πολύ αέρα στην ευθεία και έτσι δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα από όσα έκανα. Αλλά ο ρυθμός μου είναι καλός και πολύ σταθερός, οπότε είμαι σίγουρη για τους αγώνες.»
Μπεατρίς Νέιλα - Ampito Crescent Yamaha
«Είχα μια καλή Παρασκευή. Γρήγορα βρήκα καλή αίσθηση στη μοτοσυκλέτα μου και είμαι ευχαριστημένη με το πώς πέρασε η μέρα. Βρήκα λίγη κίνηση προσπαθώντας να κάνω τον τελευταίο μου γύρο στο Superpole, αλλά παρόλα αυτά βρίσκομαι στην πρώτη σειρά, κάτι που είναι σημαντικό. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα, οπότε ο στόχος στον αυριανό αγώνα θα είναι να κάνω μια καλή εκκίνηση και να τρέξω μπροστά. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό όπως πάντα. Λατρεύω το Misano, είναι ένα από τα αγαπημένα μου, οπότε θέλω πραγματικά να τα πάω καλά και εδώ για αυτόν τον λόγο.»

