11oς Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
11oς Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
WorldWCR Donington: Ανατροπή στο βάθρο
Νίκη για την Ερρέρα
Νέα - #worldWCR
20:11

Αποστολή: Στεφανία Παντελιδάκη

 

Η Μαρία Ερρέρα (#06) έφτασε ακόμα πιο κοντά στον δεύτερο WorldWCR Τίτλο μετά τον αγώνα Σαββάτου στο Donington Park, τον οποίο κέρδισε, χωρίς την Μπεατρίς Νέιλα στο βάθρο (#36). Από το 2024 η Νέιλα ήταν πάντα στο βάθρο, χωρίς καμία πτώση. Σε αυτόν τον πολύτιμο αγώνα για το Πρωτάθλημα έπεσε στον πρώτο γύρο, στη στροφή έξι. 

Το Πρωτάθλημα δεν κλείδωσε υπό το όνομα Μαρία Ερρέρα #6, διότι μένει μόνο ένας βαθμός διαφορά παραπάνω από την Νέιλα για να στεφθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ξανά ή να συλλέξει δυο βαθμούς στον αυριανό αγώνα. Η μόνη περίπτωση για την Νέιλα να διεκδικήσει τον Τίτλο είναι αν η Ερρέρα δεν τερματίσει στον αγώνα της Κυριακής.

Οι δύο διεκδικήτριες είχαν επαφή και η Νέιλα ήταν αυτή που βρέθηκε στο έδαφος, έξαλλη και νευριασμένη ενώ η Ερρέρα δεν γνώριζε, όπως δήλωσε, ότι την είχε ρίξει. Η Ερρέρα έλαβε ποινή διπλού μεγάλου γύρου, την οποία άργησε να εκτελέσει για να προλάβει να ανοίξει σημαντική διαφορά με τις υπόλοιπες αναβάτριες. Οριακά στον τελευταίο γύρο πριν η ποινή μετατραπεί σε Ride Through, την εκτέλεσε με επιτυχία και χωρίς να χάσει την πρώτη θέση έφτασε στους 206 βαθμούς. 

Στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Πάολα Ράμος (#58), η οποία και εκείνη είχε δεχθεί ποινή διπλού μεγάλου γύρου αλλά για Jump Start στην εκκίνηση. Σε αντίθεση με την Ερρέρα, η Ράμος δυσκολεύτηκε να ανακτήσει τη θέση της, καθώς μετά την ποινή βρέθηκε στο γκρουπ αναβατριών που πάλευαν για την τρίτη θέση. Παρά το γεγονός ότι είχε δηλώσει πως δεν βρίσκεται στην καλύτερη φυσική της κατάσταση, απέφυγε τις επιθέσεις και άνοιξε μια μικρή διαφορά με τις υπόλοιπες αναβάτριες. 

 

Η τρίτη θέση είχε πολλές εναλλαγές. Η Μουκλάντα Σαραπούεχ (#12) από την Ταϊλάνδη ήθελε το δεύτερο βάθρο της καριέρας της, η Κλόι Τζοόυνς (#15) εκπροσωπεί τη χώρα του αγώνα, η Σάρα Σάντσες (#64) ανάρρωσε πλήρως από τον σοβαρό τραυματισμό της και η Ρομπέρτα Πονζιάνι (#96) είχε αρκετή δύναμη να αντισταθεί στις επιθέσεις των αντιπάλων της. 

Στο τέλος, η σημαία της Ταϊλάνδης ξανά φάνηκε στο βάθρο και η δύναμη της Σαραπούεχ. Δεν έχει ξανά βρεθεί στην πίστα και ενώ έκανε δύο μεγάλα λάθη που τις στοίχησαν θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάθε φορά τα «έσβηνε».  

Στην τέταρτη θέση είδαμε την Ρομπέρτα Πονζιάνι, που από νωρίς φαινόταν ότι είχε αρκετά «καύσιμα» να παλέψει. Στο δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο της χρονιάς ήταν η τελευταία φορά που είχε τερματίσει σε θέση βάθρου, κάτι που ήθελε να επαναλάβει. 

Η Κλόι Τζοόυνς εν δράσει

Η Βρετανίδα Κλόι Τζοόυνς ξεσήκωσε όλο το κοινό που ήρθε να την παρακολουθήσει. Πολλά παιδιά και ενήλικες κράταγαν σημαίες και φόραγαν τα μπλουζάκια της ενώ φώναζαν το όνομα της! Συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα και μετέφερε τις ελπίδες για τον αυριανό αγώνα. Ωστόσο, στο τέλος του αγώνα έλαβε ποινή μιας θέσης διότι πάτησε τα όρια της πίστας στον τελευταίο γύρο.

Η Σάρα Σάντσες, επίσης στο δεύτερο τριήμερο, είχε τραυματίσει τον αστράγαλο της με αποτέλεσμα να χάσει κάποιους αγώνες και σε όσους πήρε μέρος να μην μπορεί να παλέψει ούτε για την πρώτη δεκάδα. Σήμερα έκανε την επιστροφή της. Κατέκτησε την αξιοσέβαστη και δύσκολη έκτη θέση, ανάμεσα από το απίθανο γκρουπ αλλά λόγω της ποινής της Τζόουνς, μεταφέρθηκε στην πέμπτη. 

Η Μαρία Ερρέρα είναι πολύ κοντά στο δεύτερο συνεχόμενο Τίτλο της

Χορηγοί
Χορηγοί
Σχετικά
Άρθρα
Αναζήτηση