9ος Αγώνας - Τσεχία (Brno)
9ος Αγώνας - Τσεχία (Brno)
Η Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. βράβευσε τον Βασίλη Γουρουνά
Κατα τη διάρκεια της 3ης Καλοκαιρινής Συνάντησης Μοτοσυκλετιστών
Νέα Αγοράς
08:00

ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

Κάθε χρόνο η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο., τόσο στην Καλοκαιρινή όσο και στη Χειμερινή Συγκέντρωση, επιλέγει να τιμά προσωπικότητες που ξεχώρισαν και αποτελούν σήμερα σημεία αναφοράς για τον ελληνικό μοτοσυκλετισμό.

Στην 3η Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. είχε την ιδιαίτερη τιμή να βραβεύσει έναν άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της ελληνικής μοτοσυκλέτας.

Τον Βασίλη Γουρουνά.

Μια προσωπικότητα που διέπρεψε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές του ’70, τόσο για τις αγωνιστικές του επιτυχίες όσο και για το ήθος, την προσφορά και τον χαρακτήρα του.

Όπως ανέφερε στην εξαιρετική παρουσίαση της βράβευσης ο Επίτιμος Πρόεδρος της Λ.Ε.ΜΟΤ. και Σύμβουλος Επικοινωνίας της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο., Γιάννης Εφραιμίδης: «Σήμερα έχουμε μαζί μας και θα τιμήσουμε το “καλό παιδί” της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας εκείνης της εποχής, που ενώ συμμετείχε στους αγώνες ταχύτητας της εποχής με την πιο αδύναμη μοτοσυκλέτα της κατηγορίας του, χαιρόταν απεριόριστα στο να επισκευάζει τις μοτοσυκλέτες των συναγωνιστών του στα pits εν ώρα αγώνα και να τους συμβουλεύει ταυτόχρονα στο πώς να οδηγήσουν πιο σωστά και πιο γρήγορα, ενώ συμμετείχαν στην ίδια κατηγορία και θα συνέχιζαν τον αγώνα σαν αντίπαλοι πλέον. Ταυτόχρονα, ο Βασίλης Γουρουνάς πέτυχε το αδιανόητο. Κατάφερε να κατακτήσει το 1970 και το 1971 δύο πρωταθλήματα Ταχύτητας και Αναβάσεων, συμμετέχοντας με την πιο αργή μοτοσυκλέτα της εποχής, ένα ταπεινό αερόψυκτο MZ 250 με μόλις 28-30 ίππους, απέναντι σε ιαπωνικά τέρατα με σχεδόν διπλάσια ισχύ. Θερμά συγχαρητήρια κ. Βασίλη και τιμή μας που είστε απόψε μαζί μας για να θυμηθούμε όλοι μαζί τις όμορφες στιγμές που μας προσφέρατε 50 και πλέον χρόνια πριν...»

Η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. ευχαριστεί τον Βασίλη Γουρουνά για την προσφορά, το ήθος και την παρακαταθήκη που άφησε στις επόμενες γενιές μοτοσυκλετιστών.

Ορισμένοι κερδίζουν αγώνες, κάποιοι γράφουν ιστορία και ελάχιστοι καταφέρνουν να κερδίσουν τον σεβασμό και την αγάπη όλων.

Ο Βασίλης Γουρουνάς ανήκει αναμφίβολα στην τελευταία κατηγορία.

Χορηγοί
Χορηγοί
Σχετικά
Άρθρα
Αναζήτηση