• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ρεκόρ πίστας και Τίτλοι BMU και ΠΠΤ 2024 στην SSP300 ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
Στον Αγώνα των Σερρών
Αγώνες 15/10/2024 - 19:13

 

Ο 15χρονος Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος γνωστός στα κοινωνικά δίκτυα ως #Dinos31 αγωνίστηκε στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών με την ομάδα του ARP Racing στον 13ο και 14ο Αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU 2024 στην κατηγορία SSP300 με την Yamaha R3. Ο Αγώνας μετρούσε και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας ΠΠΤ 2024. 

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η 1η Κατατακτήρια Δοκιμή όπου ο Κωνσταντίνος έκανε τον ταχύτερο χρόνο, το ίδιο και στην 2η Κατατακτήρια Δοκιμή του Σαββάτου, παίρνοντας την Pole Position. 

Ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος κράτησε καθόλη τη διάρκεια του Aγώνα του Σαββάτου την πρώτη θέση με διαφορά σχεδόν 9 δευτερόλεπτα από τον 2ο. 

Να σημειωθεί ότι είχε ήδη κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα BMU 2024 (Βαλκανικό Πρωτάθλημα) στην SSP300 μετά τον 11ο και 12ο αγώνα στην πίστα Slovakia Ring της Σλοβακίας, βάσει του κανονισμού βαθμολογίας, ωστόσο επέλεξε να συμμετέχει και στους δύο τελευταίους αγώνες του Πρωταθλήματος καθώς είναι και οι τελευταίοι αγώνες με την Yamaha R3, αφού από τη νέα χρονιά θα αλλάξει κατηγορία.

Στον αγώνα της Κυριακής ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε πάλι από την 1η θέση στη σχάρα εκκίνησης βάσει του ταχύτερού του γύρου στον αγώνα του Σαββάτου. Ο Κωνσταντίνος μόλις στον 2ο γύρο του αγώνα έσπασε το ρεκόρ πίστας με χρόνο 1:23:630, που είχε ο ίδιος από πέρυσι (και τις 2 φορές χρησιμοποιώντας ελαστικά Pirelli). 

Για 3η συνεχόμενη φορά ο 15χρονος Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος - Dinos31 κατέκτησε τον Τίτλο του Πρωταθλητή στο Βαλκανικό, στην κατηγορία SSP300 καθώς και για 2η συνεχόμενη φορά κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Πανελλήνιου Πρωταθλήματος SSΡ300. 

Με αυτό το λάστιχο Pirelli Slick SBK ο  #Dinos31 έφγραψε τον φοβερό χρόνο για μοτοσυκλέτα 300 κ.εκ. 1'23.630!!!

Ήταν – όπως προαναφέραμε - το τελευταίο Πρωτάθλημα για τον Κωνσταντίνο με την Yamaha R3, καθώς το 2025 θα αλλάξει κατηγορία και θα ακολουθήσει το πρωτάθλημα Alpe Adria στην κατηγορία Yamaha R7 International Cup. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – Πρωταθλητής BMU & ΠΠΤ 2024

“Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε με αυτό τον τρόπο το φετινό Πρωτάθλημα. Το νέο ρεκόρ πίστας ήταν ο στόχος μου για τους 2 τελευταίους αγώνες του Πρωταθλήματος αφού η νίκη μου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΒΜU είχε ήδη κριθεί από τους αγώνες στην Σλοβακία. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον πατέρα μου Δημοσθένη Μαυρόπουλο που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μπορώ να αγωνίζομαι σε όλα αυτά τα πρωταθλήματα, στην ομάδα μου ARP Racing που είναι πάντα δίπλα μου να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στους χορηγούς μου για τη στήριξη τους και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω την μοτοσυκλέτα που κερδίσαμε μαζί 3 Ευρωπαϊκά BMU και 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα και να προετοιμαστώ για το επόμενο πρωτάθλημα Alpe Adria και την καινούργια για εμένα μοτοσυκλέτα Yamaha R7”.

 

Την προσπάθεια του Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου υποστηρίζουν οι: 

@arp_academy @dimosthenismavropoulos @motodynamicsgr @yamahamotorgreece @yamaharacinghellas @sambacoffeeroasters @motoholicsgr @chocomaxcroissant @motodiktio @motod1rect @yamaha_spiliotis1_official @pirelli @intramoto @motoaccessgr @ms.speedie @prorent.kamzelis @extraproducts.tasoulis @rider.graphics @mouratisgp @amino.animo @physislaboratory

Επόμενο άρθρο »

Ο Παναγιώτης Κολλάρος 3ος στο ΠΠΤ 2024 στην SSP300

« Προηγούμενο άρθρο

Η RTL ELECTRIC και ο Takahisa Fujinami πέτυχαν νίκη στο ντεμπούτο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα