• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
17ος Αγώνας - GP Αυστραλίας (Philip island)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldWCR: Η Carrasco επεκτείνει το προβάδισμά της στο πρωτάθλημα
Αγώνες 12/10/2024 - 20:15

Τα κυριότερα σημεία του 1ου Αγώνα:

Ο 1ος από τους Αγώνες WorldWCR του Σαββατοκύριακου του Εστορίλ ήταν άλλος ένας κορυφαίος, με την πρωταθλήτρια Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) και τη διεκδικήτρια του τίτλου Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) να μάχονται με νύχια και με δόντια για τη νίκη σε έναν Αγώνα που ξεκίνησε στο στεγνό για να καταλήξει σε καταρρακτώδη βροχή.

Η απόδοση της Herrera ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτη δεδομένου ότι αναγκάστηκε να ξεκινήσει τον Αγώνα από το πίσω μέρος του grid λόγω τεχνικού προβλήματος.

Μια αστραπιαία εκκίνηση και εξαιρετικά εντυπωσιακός ρυθμός, σήμαιναν ότι η Ισπανίδα ήταν ξανά στην πρώτη τριάδα μέσα σε δύο γύρους. Αν και ο Αγώνας ξεκίνησε σε ξηρές συνθήκες, η βροχή επέστρεψε δυνατή μόλις πέντε γύρους πριν ολοκληρωθεί ο Αγώνας και βγήκε η κόκκινη σημαία στον 8ο γύρο. Η νίκη τελικά πήγε στην Carrasco, με διαφορά μόλις 0.082 του δευτερολέπτου από την Herrera. Αρπάζοντας την τέταρτη νίκη της στη σεζόν, η Carrasco είναι η μόνη αναβάτρια που έχει φτάσει στο βάθρο σε κάθε Αγώνα που έχει διεξαχθεί μέχρι τώρα.

 

Μια εντυπωσιακή Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) κόλλησε κοντά στις δύο πρωτοπόρες, περνώντας τη γραμμή τερματισμού μόλις 0.17 του δευτερολέπτου από τη νικήτρια του αγώνα Ana για να εξασφαλίσει το δεύτερο βάθρο της σεζόν.

Η Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) τερμάτισε 4η. Θεωρούμενη υπεύθυνη για την πρόκληση του περιστατικού στην Κρεμόνα που είδε την ίδια και την Herrera να πέφτουν ενώ αγωνίζονταν για τη νίκη, η Sanchez έπρεπε να εκτίσει ποινή μεγάλου γύρου κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου Αγώνα στο Εστορίλ, παρ' όλα αυτά κατάφερε να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα.

Έχοντας αποδειχθεί άνετη σε βρόχινες συνθήκες , η Αυστραλιανή Tayla Ralph (TAYCO Motorsport) ακολούθησε πιο πίσω μετά το πρόσφατο βάθρο της Κρεμόνα με μια σταθερή 5η θέση στο Εστορίλ σήμερα.

Η Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) και η Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) είχαν διαφορά ένα δευτερόλεπτο η μία από την άλλη για να τερματίσουν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα, ενώ η Mallory Dobbs (Sekhmet Motorcycle Racing Team), η Μεξικανή αναβάτρια Astrid Madrigal (ITALIKA Racing FIMLA) και Adela Ourednickova (DaftMotoracing by Smrz) ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Ο Ισπανίδα Sanchez θα είναι η polesitter του 2ου Αγώνα την Κυριακή, αφού σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο γύρου στον 1ο Αγώνα. Η Sara θα συνοδεύεται από την Neila και την Herrera στην πρώτη σειρά, με την Carrasco να καταλαμβάνει την 4η θέση.

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

Μια άλλη νίκη στον Αγώνα βλέπει την Carrasco να επεκτείνει το προβάδισμά της στο πρωτάθλημα, με την Ισπανίδα να έχει τώρα 188 βαθμούς. Η Herrera είναι ακόμα στη μάχη, μόλις 14 βαθμούς πίσω από την Carrasco (174). Η Sanchez με (141) και η Neila με (123 βαθμούς) συνεχίζουν να βρίσκονται στην 3η και 4η θέση στη γενική κατάταξη

 

Βασικά σημεία:

Pole position: Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) – 1’51.706

Νικήτρια του 1ου Αγώνα: Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team)

Ταχύτερος γύρος: Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) – 1'50.402

 

1η | Ana Carrasco | Evan Bros Racing Yamaha Team

«Αυτή είναι μια ξεχωριστή νίκη καθώς είχα σοβαρό τραυματισμό στο Εστορίλ στο παρελθόν και δεν είχα επιστρέψει από τότε, οπότε ήθελα πολύ ένα καλό αποτέλεσμα εδώ φέτος. Φυσικά ήταν δύσκολο με τον καιρό, καθώς έπρεπε να συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε τη μοτοσυκλέτα για να ταιριάζει στις συνθήκες, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη με αυτό το αποτέλεσμα. Σκέφτηκα όταν ήρθε η βροχή ότι ο Αγώνας μπορεί να διακοπεί με κόκκινη σημαία και έτσι άρχισα να πιέζω περισσότερο για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Τα πήγαμε καλά σήμερα, αλλά η Maria και εγώ είμαστε ακόμα πολύ κοντά στη βαθμολογία και έτσι, παρόλο που έχω επεκτείνει το προβάδισμά μου, υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα ξανά αύριο όσον αφορά τον καιρό, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα κάνω ό,τι μπορώ για να επιστρέψω στο βάθρο».

 

2η | Maria Herrera | Klint Forward Factory Team

«Τι Αγώνας, να ξεκινάς από το πίσω μέρος του grid και μετά να μάχεσαι για τη νίκη! Κάτι συνέβη στο αρχικό grid που σήμαινε ότι έπρεπε να ξεκινήσω από το πίσω μέρος, αλλά είχα καλή αυτοπεποίθηση και αίσθηση και μπόρεσα να κερδίσω 18 θέσεις στον πρώτο γύρο. Ήμουν απλά άτυχη στο τέλος γιατί ήμουν επικεφαλής όταν βγήκε η κόκκινη σημαία στον Αγώνα, αλλά τα αποτελέσματα βασίστηκαν στον προηγούμενο γύρο και έτσι έπρεπε να αρκεστώ στη 2η θέση. Ένα σημαντικό αποτέλεσμα ούτως ή άλλως, και βρισκόμαστε σε ισχυρή θέση προχωρώντας στον 2ο Αγώνα, καθώς ξέρω ότι μπορώ να βελτιωθώ σε ορισμένα τμήματα της πίστας και θα ξεκινήσουμε επίσης από την πρώτη σειρά, σε αντίθεση με σήμερα».

 

3η | Beatriz Neila | Ampito / Pata Prometeon Yamaha

«Είμαι πολύ χαρούμενη, ένας καταπληκτικός Αγώνας για μένα. Ήμουν λίγο μπερδεμένη με τις συνθήκες της πίστας στην αρχή, αλλά στο τέλος, κατάφερα να μείνω με την Ana και τη Maria και να φτάσω στο βάθρο. Είναι σημαντικό για μένα που μπόρεσα να συμβαδίσω και με τις δύο σήμερα, καθώς έχουν τόση μεγάλη εμπειρία και ξέρω ότι μπορώ να μάθω από αυτές. Θα ξεκινήσω τον 2ο Αγώνα από τη 2η θέση στο grid αύριο και νομίζω ότι έχω την ευκαιρία για άλλο ένα βάθρο».

Αποτελέσματα 1ου Αγώνα WorldWCR:

1. Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team)

2. María Herrera (Klint Forward Factory Team) +0.082s

3. Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) +0.170s

4. Sara Sánchez (511 Terra&Vita Racing Team) +5.379s

5. Tayla Relph (TAYCO Motorsport) +5.458s

6. Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) +9.150s

 

Βαθμολογία Πρωταθλήματος:

1. Ana Carrasco (Evan Bros. Racing Yamaha Team) 188 βαθμοί

2. Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) 174 βαθμοί

3. Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) 141 βαθμοί

 

Tα πλήρη αποτελέσματα στους παρακάτω πίνακες:

Επόμενο άρθρο »

Η Ducati κατακτά δεύτερο συνεχόμενο τίτλο Κατασκευαστών WorldSSP

« Προηγούμενο άρθρο

Η FIM εγκαινιάζει επίσημα τα νέα της κεντρικά γραφεία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα