• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
14ος Αγώνας - Emilia Romagna GP (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
5 παγκόσμιοι τίτλοι enduro με τα ελαστικά της Metzeler
Αγώνες 16/09/2024 - 14:44

Ο Josep Garcia είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις κατηγορίες EnduroGP και Enduro1, ενώ οι Andrea Verona, Brad Freeman και Manuel Verzeroli είναι οι Πρωταθλητές των Enduro2, Enduro3 και Youth αντίστοιχα.

Το Σαββατοκύριακο, η σεζόν του 2024 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος EnduroGP της FIM έκλεισε επίσημα σε Γαλλικό έδαφος, με αναβάτες εξοπλισμένους με τα ελαστικά Metzeler MCE 6 Days Extreme να κατακτούν πέντε παγκόσμιους τίτλους.

Στο τέλος της σεζόν, ο Josep Garcia είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις κατηγορίες EnduroGP και Enduro1 και οι Andrea Verona, Brad Freeman και Manuel Verzeroli Πρωταθλητές των κατηγοριών Enduro2, Enduro3 και Youth αντίστοιχα.

Στην πόλη Brioude έγινε το τελευταίο γεγονός της σεζόν με έναν Αγώνα που διοργάνωσε αριστοτεχνικά για την περίσταση το Brioude Motoclub σε συνεργασία με τον Επιθεωρητή της πίστας Maurizio Micheluz.

Το πολυαναμενόμενο Σαββατοκύριακο Αγώνων GP Γαλλίας ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου με το γεμάτο Super Test που ξεκίνησε επίσημα το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της σεζόν EnduroGP 2024. Η αγωνιστική διαδρομή του έβδομου Γύρου σε Γαλλικό έδαφος, ξεκίνησε με ένα Cross Test μήκους 5.4 χιλιομέτρων σε ένα κλασικό λιβάδι της Γαλλίας για enduro, εναλλάξ με ένα μέρος δάσους. Ακολούθησε μια Ειδική Διαδρομή Enduro 6.8 χλμ., η οποία χαρακτηρίστηκε από μαλακό και λασπώδες έδαφος που έγινε ιδιαίτερα δύσκολο από την παρουσία κάποιων ριζών και, στο τέλος, μια Ειδική Διαδρομή Extreme 1.8 χλμ., η οποία ήταν περισσότερο φυσική αλλά με μερικά τεχνητά τμήματα.

Josep Garcia

Ο Josep Garcia (Red Bull KTM Factory Racing) στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής το Σάββατο μετά τη νίκη του στην κατηγορία EnduroGP. Η 2η θέση πήγε στον Βρετανό αναβάτη Steve Holcombe (Honda RedMoto Racing Enduro Team) που τερμάτισε 2ος δύο φορές. Μια εξαιρετική δεύτερη μέρα για τον Brad Freeman (Team Beta Factory Enduro) τον είδε να κερδίζει την τελευταία ημέρα του Αγώνα. Η τελική κατάταξη της κατηγορίας EnduroGP βλέπει στις τέσσερις πρώτες θέσεις όλους τους αναβάτες εξοπλισμένους με ελαστικά Metzeler MCE 6 Days Extreme.

Ο Josep Garcia (Red Bull KTM Factory Racing) ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο κερδίζοντας επίσης τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία E1. Ο Ισπανός αναβάτης κέρδισε την πρώτη μέρα και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου την τελευταία μέρα. Ο 2ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ο Steve Holcombe (Honda RedMoto Racing Enduro Team) που πάλεψε μέχρι την τελευταία Ειδική Διαδρομή σε μια προσπάθεια για να πετύχει αυτό το κατόρθωμα.

Andrea Verona

Με τον τίτλο στην τσέπη του από το προηγούμενο GP στην Ουαλία, ο Andrea Verona (Gas Gas Factory Racing) κέρδισε και τις δύο ημέρες Αγώνα στην Brioude. Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση την πρώτη μέρα του Αγώνα και για τον Samuele Bernardini (Honda RedMoto Racing Enduro Team), με τον ίδιο να κατακτά τη 2η θέση που άξιζε σε Γαλλικό έδαφος.

Ο Nathan Watson (Team Beta Factory Enduro) είχε μια πτώση στην τελευταία Ειδική Διαδρομή που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο. Η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος βλέπει επίσης αναβάτες με ελαστικά Metzeler στις τρεις πρώτες θέσεις.

Brad Freeman

Το Σάββατο, ο Brad Freeman (Team Beta Factory Enduro) στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία E3. Ο Βρετανός αναβάτης ολοκλήρωσε τη σεζόν του παγκόσμιου πρωταθλήματος με άλλο ένα υπέροχο 1-2.

Στην κατηγορία Youth Enduro, ο Pietro Scardina (Fantic Racing Junior Team) σημείωσε ένα υπέροχο διπλό και στο τέλος του Γαλλικού GP ήταν δευτεραθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο κυρίαρχος πρωταθλητής της κατηγορίας Νέων, Manuel Verzeroli, με τον τίτλο ήδη στο τσεπάκι του το Σαββατοκύριακο της Γαλλίας, παρατάχθηκε στην κατηγορία Junior με καλά αποτελέσματα.

Η ολοκλήρωση των επιτυχιών που σημειώθηκαν με τα ελαστικά Metzeler ήταν αυτή που σημείωσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Enduro FIM Junior 1, ο Kevin Cristino (Fantic Racing) ο οποίος κέρδισε τον τίτλο με μόλις έναν βαθμό μπροστά από έναν άλλον αναβάτη εξοπλισμένο με Metzeler, του Manolo Morettini (Honda RedMoto Racing Enduro Team) μετά από ένα μακρύ και συναρπαστικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο.

Κατάταξη πρωταθλήματος:

 

EnduroGP

GARCIA Josep βαθμοί 247

HOLCOMBE Steve 223

VERONA Andrea 223

FREEMAN Brad 180

 

Enduro1

GARCIA Josep βαθμοί 262

HOLCOMBE Steve 256

PICHON Zachary 198

 

Enduro2

VERONA Andrea βαθμοί 277

BERNARDINI Samuele 198

WATSON Nathan 182

 

Enduro3

FREEMAN Brad βαθμοί 255

MCDONALD Hammish 210

CAVALLO Matteo 199

 

Youth Enduro

VERZEROLI Manuel βαθμοί 210

SCARDINA Pietro 200

DAGNA Romain 185

Επόμενο άρθρο »

Επόμενος Αγώνας Emilia-Romagna: μπορούν οι τοπικοί ήρωες να πάρουν τη νίκη;

« Προηγούμενο άρθρο

Η ιστορία της Chun Mei Liu

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα