• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
14ος Αγώνας - Emilia Romagna GP (Misano)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano MotoGP: 98.1 εκατομμύρια € ο τζίρος!
Oι Έλληνες πολιτικοί ακούν;
Πίσω από τα φλας 11/09/2024 - 17:18

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Η εξαιρετική δημόσια επιτυχία του Red Bull Grand Prix του San Marino και της Riviera του Rimini, με το νέο ρεκόρ των 163,558 θεατών που σημειώθηκε στην εικοστή συνεχόμενη διοργάνωση, αφήνει σημαντικά ίχνη και σε όλη την περιφέρεια. Ο παραγόμενος οικονομικός αντίκτυπος, ο οποίος προσθέτει στην παγκόσμια προβολή της εκδήλωσης, είναι στην πραγματικότητα ο πρωταρχικός στόχος των διοργανωτών.

Τις τελευταίες εβδομάδες, όταν η τάση των προπωλήσεων πρότεινε μια έκδοση ισοδύναμη με εκείνες στις οποίες πιστευόταν ευρέως ότι η επιτυχία καθοριζόταν κυρίως από το φαινόμενο «Valentino Rossi», η Misano World Circuit ζήτησε από την Trademark Italia να εκτιμήσει αμέσως το «οικονομικό προϊόν.

Το αποτέλεσμα είναι μια οικονομική επίπτωση 98.1 εκατομμυρίων (το 2023 ήταν 80.256 εκατομμύρια) και αυτά τα νούμερα έρχονται από τις 212 χιλιάδες τουριστικές παρουσίες που κατανέμονται μεταξύ της Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου και της Ριβιέρα του Ρίμινι.


 

«Ζήσαμε μια εβδομάδα με πολλά γεγονότα εμπλουτισμένα από τη θεαματική φύση αυτών που προτείνει η Red Bull, με τον επίλογο μιας εξαιρετικής παράστασης μπροστά σε ένα ρεκόρ ακροατηρίου – σχολιάζουν οι διοργανωτές Republic of San Marino, Emilia-Romagna Region, Province of Rimini και Misano World Circuit - Οι οικονομικές δραστηριότητες κάνουν πράξη τις προσπάθειες όλων, σε ένα κλίμα πλήρους ανταλλαγής. Υπάρχει περιθώριο να κάνουμε ακόμη περισσότερα, το MotoGP έχει τη δυνατότητα να δώσει περαιτέρω οικονομική ώθηση στην περιοχή και θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για αυτόν τον απαιτητικό στόχο».

Η πιο εμπεριστατωμένη μελέτη, πλήρης με την κατανομή μεταξύ των διαφόρων ειδών, θα είναι διαθέσιμη σε λίγες εβδομάδες, αλλά ήδη σήμερα είναι δυνατό να συσχετιστεί η αύξηση άνω των 20 χιλιάδων θεατών σε σύγκριση με το 2023 με την αύξηση των δαπανών που δημιουργούνται στην Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου και στην Ριβιέρα του Ρίμινι.

Στο τέλος του 2024, η MWC θα έχει επίσης διαθέσιμη τη γενική μελέτη για μια σεζόν που γίνεται μια φορά στη ζωή, με μια σειρά από διεθνείς διοργανώσεις που πολύ λίγες πίστες στον κόσμο μπορούν να προσφέρουν.
Μόνο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το 2024 είδε πρωταγωνιστές την Formula E, το WorldSBK, το Fanatec GT, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Junior GP, το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV με το Racing Night και δύο εκδόσεις του MotoGP.
Μεταξύ άλλων προστέθηκαν η Παγκόσμια Εβδομάδα Ducati WDW 2024, το Eicma Riding Fest, το Aprilia All Stars, το Suzuki Motor Fest, το Grand Prix Truck και το επόμενο Σαββατοκύριακο το Italian Bike Festival που υπόσχεται πάνω από 50 χιλιάδες επισκέπτες.


Η εκστρατεία πώλησης εισιτηρίων για το Grand Prix της Emilia-Romagna που θα γίνει από τις 20-22 Σεπτεμβρίου προχωρά καλά. Η αδρεναλίνη του Σαββατοκύριακου που μόλις πέρασε παρακίνησε το κοινό που ήδη εκμεταλλεύτηκε την τελευταία μέρα στο σιρκουί της Κυριακής για να αγοράσει εισιτήρια με έκπτωση 30%. Οι επόμενες μέρες θα είναι σημαντικές, μαζί με την πρόγνωση του καιρού, αλλά ο φιλόδοξος στόχος είναι η προσέλευση περίπου 80 χιλιάδων θεατών το Σαββατοκύριακο.

Εμείς σχολιάζοντας τη φοβερή αυτή επιτυχία και τον τζίρο των σχεδόν 100 εκατομμυρίων, σε λιγότερο από μια εβδομάδα, να πούμε ότι το Σαν Μαρίνο και η Ιταλία ως κράτος έχουν έσοδα σχεδόν 22 εκατομμυρίων, μόνο από τον ΦΠΑ (22% στην Ιταλία) αυτής της εκδήλωσης και φυσικά θα υπάρξουν και άλλα σημαντικά φορολογικά έσοδα για το κράτος από τη φορολόγηση των καθαρών κερδών που θα προκύψουν από όλο αυτόν τον τζίρο που έγινε γύρω από την εκδήλωση MotoGP.

Και αυτό μόλις μερικές ώρες με το καράβι και μια ώρα δρόμος από την Ανκόνα που φτάνουν τα καράβια που ξεκινούν από την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα. Ή μία ώρα δρόμος από το αεροδρόμιο της Μπολόνια. Κανείς όμως Έλληνας πολιτικός δεν έχει έρθει στην πίστα του Μιζάνο για να ρωτήσει τους οργανωτές για το πως το κάνουν αυτό, για το πως θα μπορούσε αυτό το ίδιο πράγμα, ένας Αγώνας MotoGP να γίνει και στην Πάτρα, όπου εύκολα θα μπορούσε να φιλοξενηθεί το Ελληνικό MotoGP, κάτι το οποίο έχει ήδη εκφράσει ότι το θέλει η DORNA, η διοργανώτρια παγκοσμίως του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Μήπως φταίει ότι την επίσημη συζήτηση για το Ελληνικό MotoGP την ξεκίνησε με επιτυχία ο Λευτέρης Αυγενάκης και οι επόμενοι δεν θέλουν να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησε; Μήπως δεν καταλαβαίνουν το οικονομικό όφελος της πατρίδας μας από μια τέτοια διοργάνωση; Μήπως δεν καταλαβαίνουν τι άλλα οφέλη σε προβολή της χώρας θα προσφέρει κάτι τέτοιο; Μήπως δεν καταλαβαίνουν πόσο ακόμη όφελος θα έφερνε οικονομικό και με άλλες διοργανώσεις η ύπαρξη ενός τέτοιου Αγώνα;
Για όλα αυτά θα μπορούσαν να τους ενημερώσουν με τον πιο άμεσο τρόπο οι διοργανωτές του Grand Prix του San Marino και της Riviera του Rimini, των οποίων τα τηλέφωνα διαθέτει η σελίδα μας εδώ στην Zougla.gr.

Αν, λέμε αν, ποτέ κάποιος Έλληνας πολιτικός της τωρινής κυβέρνησης καταλάβει όλα αυτά, θα υπάρξει κάποια ελπίδα...

 

 

« Προηγούμενο άρθρο

Αφίσες για το MotoGP του Σαν Μαρίνο και πολλά εκατομμύρια στην περιοχή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα