• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
12ος Αγώνας - Αραγονίας (Aragon)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φαίνεται ότι η CFMoto απελευθερώνει τη μεγάλη 800 MT-X σύντομα
Νέα Αγοράς 23/08/2024 - 14:40

Η 800 MT-X μπορεί να είναι η πιο προσανατολισμένη στις επιδόσεις μοτοσυκλέτα περιπέτειας της CFMoto μέχρι σήμερα και είναι επίσημο ότι η CFMoto θα παράγει την 800 MT-X adventure σύντομα. Αναμένεται να είναι μια πιο εστιασμένη εκτός δρόμου έκδοση της 800MT, και η CFMoto έχει ολοκληρώσει τις εγκρίσεις τύπου που απαιτούνται για το νέο μοντέλο.

Πριν από δύο χρόνια, η CFMoto τράβηξε την προσοχή της παγκόσμιας αγοράς με πολλά νέα μοντέλα στην EICMA. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτά έχουν μετατραπεί σε πραγματικότητα, με τις μοτοσυκλέτες περιπέτειας 450MT και την cruiser 450 CL-C να κυκλοφορούν πλέον σε όλο τον κόσμο. Αλλά ένα “concept” προσέλκυσε εκείνους που έχουν πολύ ενδιαφέρον για adventure-enduro οδήγηση με μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων.

Με το όνομα MT-X, πολύ λίγα αποκαλύφθηκαν για τη μοτοσυκλέτα εκείνη την εποχή. Χωρίς τη συνολική ονομασία της μοτοσυκλέτας ούτε ο κυβισμός δεν είχε αποκαλυφθεί. Το μόνο που γνωρίζαμε ήταν μια εικόνα του μοντέλου που έμοιαζε έτοιμο να αντιμετωπίσει κατά πρόκληση στο Ράλι Ντακάρ. Από τότε, πολλά έχουν αποκαλυφθεί για την MT-X.

Σήμερα, γνωρίζουμε ότι θα διαθέτει τον ίδιο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 799cc που βρίσκεται στην υπόλοιπη γκάμα της CFMoto και φαίνεται ότι η μάρκα από την Κίνα είναι βέβαιο ότι θα κυκλοφορήσει μια έκδοση παραγωγής της MT-X πολύ σύντομα, καθώς έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες εγκρίσης τύπου για το νέο μοντέλο.

Η CFMoto σχεδιάζει να κυκλοφορήσει συνολικά οκτώ διαφορετικές εκδόσεις της MT-X, ίσως με παρόμοιο τρόπο με αυτό που έκανε με την 450MT. Και έτσι, μπορούμε να περιμένουμε παραλλαγές της 800 MT-X με ψηλά και χαμηλά φτερά, καθώς και εκδόσεις προσανατολισμένες στα ταξίδια με ποικίλες επιλογές εξοπλισμού αποσκευών και ίσως ακόμη και ένα μοντέλο με ζάντες αλουμινίου πιο εστιασμένο στον δρόμο. Αν και το τελευταίο πιθανότατα θα μείωνε τις πωλήσεις της 800MT που καταλαμβάνει στην κατηγορία αυτή.

Όπως συμβαίνει σχεδόν με όλα τα μοντέλα της CFMoto, καθώς και με εκείνα άλλων Κινέζων κατασκευαστών, είναι περισσότερο από πιθανό ότι η MT-X θα κάνει το ντεμπούτο στη χώρα καταγωγής της, την Κίνα, όπου θα υποβληθεί σε αρκετές δοκιμές πριν αποσταλεί σε άλλα μέρη του πλανήτη. Ωστόσο, εάν η CFMoto επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στην EICMA φέτος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε την έτοιμη για παραγωγή 800 MT-X.

Αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρα το ισχυρότερο μοντέλο που έχει υπάρξει ποτέ στην μεσαία κατηγορία περιπέτειας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μοντέλα που έχουν πολλές δυνατότητες εκτός δρόμου. Και η CFMoto αξιοποιεί σαφώς αυτήν την ευκαιρία. Με την 450 ΜΤ να ανταποκρίνεται πολύ καλά στους ρυθμούς της εκτός δρόμου οδήγησης, η 800 MT-X αναμένεται να βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο επίπεδο ευκολίας χειρισμών και επιδόσεων - ίσως ένας άμεσος αντίπαλος των Yamaha Tenere 700, KTM 890 Adventure R και Suzuki V-Strom 800DE.

Στη μεσαία κατηγορία των μοτοσυκλετών περιπέτειας, η απόδοση του κινητήρα και η διατήρηση του χαμηλού βάρους επιτρέπουν τη γρήγορη οδήγηση εκτός δρόμου και συνδυάζουν πολύ καλές επιδόσεις και στο δρόμο, εκεί όπου τα λιγότερα κυβικά του κινητήρα υστερούν και έτσι η αναμονή για την μεγαλύτερη CFMoto 800 MT-X σύντομα θα φτάσει στο τέλος.

 

« Προηγούμενο άρθρο

Έρχονται περισσότερες υβριδικές μοτοσυκλέτες, αυτή τη φορά από την Ινδία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα