• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ένας Έλληνας, ο Γιάννης Περιστεράς, στο Yamaha R7 European SuperFinale
Νέα 14/08/2024 - 13:11


Ο Ευρωπαϊκός Τελικός “Yamaha R7 European SuperFinale”, που ουσιαστικά είναι ο Παγκόσμιος Τελικός των Πρωταθλημάτων της Yamaha R7, θα δει ανάμεσα στους 30 συμμετέχοντες και έναν Έλληνα, τον 19χρονο Γιάννη Περιστερά.

Το Yamaha R7 είναι μια σειρά Πρωταθλημάτων που από το 2023 γίνονται σε διάφορες χώρες και ανάλογα με τις συμμετοχές σε κάθε χώρα διανέμονται οι 30 θέσεις των καλύτερων οδηγών του κόσμου.

Έτσι φέτος έχουν επιλεγεί 5 οδηγοί από την Γαλλία, 4 οδηγοί από την Ιταλία συν τον Έλληνα οδηγό που αγωνίζεται στο Ιταλικό Πρωτάθλημα και είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, 4 οδηγοί από την Γερμανία, 4 οδηγοί από τις “Κάτω Χώρες” (Ολλανδία – Βέλγιο), 4 οδηγοί από την Ισπανία, 2 οδηγοί από Σκανδιναβία, 2 οδηγοί από την Φινλανδία, 1 οδηγός από την Μεγάλη Βρετανία, 1 οδηγός από την Ταϊλάνδη, 1 οδηγός από την Βραζιλία και 1 οδηγός από Αγώνες της Yamaha ανά τον κόσμο.

Ο Περιστεράς πρόσφατα πήρε την πρώτη νίκη του στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV και η ομάδα του Roc 'n' DeA είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με την εξέλιξη, όπως μας είπε ο Alex De Angelis και επιβεβαίωσε ο Massimo Roccoli. O Alex χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από το ξεκίνημα της χρονιάς πίστεψε ότι φέτος ο Γιάννης μπορεί να πρωταγωνιστήσει και μόνο κάποιες τεχνικές αστοχίες και κάποιες λάθος ρυθμίσεις (για τις οποίες πήρε την ευθύνη η ομάδα), δεν επέτρεψαν στον Έλληνα οδηγό να σημειώσει περισσότερες νίκες και βάθρα.

Τώρα από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου η ομάδα θα βρεθεί στην Γαλλική πίστα Circuit Paul Ricard/Le Castellet και ο “ΣούπερΤελικός” θα γίνει παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και τον περίφημο 24ωρο Αγώνα Bol d'Or EWC.

Για τη συμμετοχή του Έλληνα αθλητή μίλησαν ορισμένοι από τους χορηγούς του στην προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο στερέωμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού:

 

Φώτης Αλιφραγκής (Kenon Caffe, Le Greche): “Γνωρίζω τον Γιάννη από μικρό και παρακολουθώ τα βήματά του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μετά τη χαρά που μας έδωσε πέρυσι με την 4η θέση σε Αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WorldSSP300, φέτος είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV και τώρα να μάθουμε ότι θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε ένα Διεθνή Τελικό με συμμετοχές από όλον τον κόσμο. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε να μας φέρει και από εκεί μια σημαντική διάκριση, κάτι που χρειάζεται ο Ελληνικός μηχανοκίνητος αθλητισμός”.

 

Νίκος Μουράτης (Mouratis GP): “Παράλληλα με τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς, ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας, πανηγύρισε τη νίκη του 19χρονου Γιάννη Περιστερά στο Ιταλικό Πρωτάθλημα, απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους με ιστορία σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Θεώρησα φυσικό μετά από αυτήν την επιτυχία το να είναι μέσα στους 30 καλύτερους οδηγούς του κόσμου που θα αγωνιστούν στο SuperFinale και εύχομαι και εκεί να τον δούμε στο βάθρο των νικητών. Του αξίζει!”

 

Γιάννης Τζωρτζόπουλος (Shoei, IXS, Sidi): “Γνωρίζω καλά το πόσο πρέπει να προσπαθήσει κάποιος αναβάτης για να κάνει πρωταθλητισμό, όπως ο Γιάννης που για πολλά χρόνια βρίσκεται συνέχεια μέσα στις πίστες. Φέτος τον βλέπω ανεβασμένο σε όλα τα επίπεδα και τα αποτελέσματα έρχονται. Ένας Τελικός σε μια πίστα που δεν γνωρίζει θα είναι μια δύσκολη αποστολή, αλλά πιστεύω και ελπίζω ότι θα τα καταφέρει, ώστε να γιορτάσουμε μια ακόμη Ελληνική επιτυχία”.

 

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: @yamaha_racing_hellas @yamahamotorgreece @intramoto @caffe_kenon @le_greche @taserboys_euroclub @teamrocndea @tzortzopoulos_moto_fashion @karassulis_sa @mouratisgp @papastavrou_shops @extraproducts.tasoulis @rider.graphics @extraproducts.tasoulis @houseofwheelsofficial @sixtgr

 

 

 

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Collin Veijer θα αντιμετωπίσει την πρόκληση της Moto2™ το 2025 με την Red Bull KTM Ajo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα