• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Collin Veijer θα αντιμετωπίσει την πρόκληση της Moto2™ το 2025 με την Red Bull KTM Ajo
Νέα 13/08/2024 - 11:35

Ο συναρπαστικός αναβάτης της Moto3™ Collin Veijer κέρδισε μια θέση στην ομάδα της Red Bull KTM Ajo για το 2025 στην κατηγορία Moto2 και ξεκινά η επόμενη φάση στο ταξίδι της καριέρας του 19χρονου.

Ο Ολλανδός είναι αυτή τη στιγμή 4ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto3 του 2024 και βρίσκεται μόνο στη δεύτερη καμπάνια σε Grand Prix. Ο Veijer έχει κάνει μόλις 29 εκκινήσεις και έχει ήδη κατακτήσει 2 νίκες και έχει εμφανιστεί στο βάθρο 7 φορές από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στις αρχές του 2023.

Ψηλός στο ανάστημα και εντυπωσιακός με τη γρήγορη προσαρμογή του στα Grand Prix, την ώριμη προσέγγισή του και το φυσικό επιθετικό του στυλ. Ο Veijer είναι μια από τις πιο λαμπρές προοπτικές που θα αναδυθούν από την Ολλανδία αυτόν τον αιώνα και θα μπει στην ενδιάμεση κατηγορία τον επόμενο χρόνο για να συνεχίσει την ταχεία πορεία του στην Ακαδημία KTM.

Πριν έρθει στη Moto3, ο Veijer αγωνίστηκε για τον τίτλο του Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2022 και επίσης κατέκτησε νίκες και τρόπαια στο FIM JuniorGP. Έχει αγωνιστεί στην Ιταλία και έχει την Ισπανία ως βάση για τις δοκιμές του κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Ο Collin θα συνοδεύσει τον Deniz Öncü ως μέρος της ομάδας των αναβατών του Aki Ajo στην κατηγορία Moto2. Η ομάδα έχει κερδίσει τρεις τίτλους Moto2 με τρεις διαφορετικούς αναβάτες το 2021, το 2022 και το 2023 και βοήθησε τέσσερις αναβάτες να κάνουν το βήμα προς την κορυφαία κατηγορία MotoGP™ σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Collin Veijer:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα με τον Aki και την ομάδα Red Bull KTM Ajo στη Moto2. Η KTM είναι παρούσα σε όλες τις κατηγορίες GP και αυτή είναι μια σπουδαία κίνηση για την καριέρα μου. Είναι μια τόσο γνωστή ομάδα και τα προηγούμενα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολη η μετάβαση από τη Moto3, αλλά θα προετοιμαστώ καλά. Το 2025 είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω αυτό το βήμα και φυσικά η μοτοσυκλέτα της Moto2 θα μου ταιριάζει καλύτερα. Ταυτόχρονα, συνειδητοποιώ ότι βρισκόμαστε ακόμα στα μισά της τρέχουσας σεζόν και θα συνεχίσω να κρατάω τη μέγιστη εστίαση στους στόχους μου για να φτάσω στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα Moto3 φέτος».

Aki Ako, Διευθυντής της Red Bull KTM Ajo Team:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τον Collin στην ομάδα, καθώς τον ακολουθούμε για πολλά χρόνια. Έχει δείξει μεγάλη πρόοδο και επαγγελματισμό και έχει ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα στο πρόγραμμα παίρνοντας μέρος στο Red Bull MotoGP Rookies Cup. Κατά τη διάρκεια των δύο σεζόν του στη Moto3 έδειξε ότι είναι ένας αναβάτης με λαμπρό μέλλον μπροστά του στην παγκόσμια σκηνή. Αυτό που επίσης σέβομαι είναι ο εστιασμός του και η θυσία του, καθώς η ζωή του είναι αφιερωμένη στην επίτευξη των στόχων του στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι ευχαρίστηση να συνεχίσω με το έργο της Ακαδημίας KTM και να συνεχίσω να πιέζω για να εκμεταλλευτώ τις μέγιστες δυνατότητες από τους αναβάτες».

« Προηγούμενο άρθρο

Η Yamaha ετοιμάζει ηλεκτρική σπορ μοτοσυκλέτα με νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και αερόψυκτη μπαταρία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα