• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK: Ο Petrucci οδηγεί μπροστά, 18 αναβάτες ακολουθούν με 1 δευτερόλεπτο διαφορά στα ΕΔ2
Αγώνες 10/08/2024 - 00:21

Ελεύθερα Δοκιμαστικά WorldSBK: Ο Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) πρωτοστάτησε την ημέρα έναρξης της δράσης στο Autodromo Internacional do Algarve.

Ο αναβάτης της Ducati ολοκλήρωσε 34 γύρους την πρώτη μέρα έναρξης της δράσης και σημείωσε ταχύτερο χρόνο 1'40.681 στις επίσης γεμάτες δράση ΕΔ2.

Ο γαλάζιος ουρανός και οι υψηλές θερμοκρασίες της πίστας κυριάρχησαν στις συνθήκες και ενώ ήταν σαν καρτ ποστάλ ο καιρός, ο αέρας έπαιξε ρόλο προς το τέλος των Ελεύθερων Δοκιμών. Το απογευματινό πρόγραμμα είδε την ισχύ του ανέμου να αυξάνει καθώς περνούσε η μέρα και οι Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) και Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) έπεσαν και οι δύο προς το τέλος.

Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) έχει κερδίσει δέκα Αγώνες στη σειρά, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο φαίνεται να είναι πιο δύσκολο. Ο Τούρκος αναβάτης ήταν 3ος ταχύτερος, αλλά το πιο ανησυχητικό ήταν ότι αντιμετώπισε προβλήματα αξιοπιστίας και στις δύο περιόδους Ελεύθερων Δοκιμών. Συμπλήρωσε 31 γύρους.

Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati) είχε επίσης τεχνικό πρόβλημα. Ο αναβάτης της Ducati, 2ος στην κατάταξη του πρωταθλήματος, έχασε όλες τις ΕΔ1 λόγω ενός προβλήματος που τον έβγαλε στο περιθώριο μετά από έναν εντυπωσιακό γύρο, αλλά ανέκαμψε στις ΕΔ2 για να σημειώσει τον 4ο ταχύτερο χρόνο.

Ο Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) κάλυψε τα περισσότερα χιλιόμετρα. Οι 41 γύροι του Ελβετού αναβάτη ήταν συνεπείς για την προσομοίωση αγώνα και τερμάτισε 5ος ταχύτερος.

Ο Remy Gardner (Ομάδα GYTR GRT Yamaha WorldSBK) αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα στις ΕΔ2 για να τερματίσει στην 18η. Παρά την έλλειψη χρόνου στην πίστα, ο Αυστραλός αναβάτης ήταν 1 δευτερόλεπτο πιο αργός από τον ταχύτερο χρόνο καθώς το WorldSBK ετοιμάζεται για ένα πολύ ανταγωνιστικό Σαββατοκύριακο

 

1ος | Danilo Petrucci | Barni Spark Racing Team

«Είμαι πολύ έκπληκτος γιατί δυσκολεύτηκα εδώ πέρυσι, παρόλο που ήταν πάντα μία πίστα που μου άρεσε. Σήμερα, ένιωσα καλά στη μοτοσυκλέτα και μπόρεσα να πιέσω και να βρω έναν καλό ρυθμό. Κάναμε μερικές αλλαγές ρύθμισης το απόγευμα και δοκίμασα το νέο πίσω ελαστικό και ένιωσα καλά αμέσως. Λοιπόν, δεν περίμενα να τελειώσω τη μέρα με τον πιο γρήγορο χρόνο, οπότε είμαι έκπληκτος αλλά και χαρούμενος, συνεχίζω να αναρρώνω από τους τραυματισμούς μου και το δεξί μου χέρι είναι λίγο κουρασμένο. Ελπίζω αυτό το αποτέλεσμα να μου δώσει χαρά και δύναμη για αύριο».

2ος | Alvaro Bautista | Aruba.it Racing - Ducati

«Σωματικά, νιώθω καλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η πτώση προήλθε από τον άνεμο επειδή άρχισε να δυναμώνει μετά τα μέσα των ΕΔ2. Σε εκείνη τη στροφή που είχα την πτώση ο άνεμος με έσπρωξε πολύ και ενώ είχα φτάσει στη στροφή λίγο πιο γρήγορα από τον προηγούμενο γύρο, προσπάθησα να φρενάρω στο ίδιο σημείο, αλλά έχασα το μπροστινό. Γενικά, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί, ήδη σήμερα το πρωί, ένιωθα πολύ παρόμοια με τη μοτοσυκλέτα όπως στο Most. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η μοτοσυκλέτα είναι παρόμοια με πέρυσι. Οι αναμνήσεις που έχω από το χειμερινό τεστ εδώ δεν ήταν καλές, αλλά σήμερα η μοτοσυκλέτα ήταν πολύ καλύτερη. Η αίσθηση είναι σίγουρα καλύτερη, οπότε είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Δοκιμάσαμε επίσης κάποιες διαφορετικές σχέσεις μετάδοσης για την αντιμετώπιση του ανέμου. Αυτό είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο που αφήσαμε μία πίστα και πήγαμε σε μία νέα και η αίσθηση παρέμεινε η ίδια. Μετά το Σαββατοκύριακο στο Most με το αποτέλεσμα που δεν ήταν εξαιρετικό, έχουμε ξεκινήσει καλά εδώ και πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε την αυτοπεποίθησή μας με τη μοτοσυκλέτα και να στοχεύσουμε στην καλύτερη απόδοση μας αύριο».

3ος | Toprak Razgatlioglu | ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

«Είχα ένα τεχνικό πρόβλημα στις ΕΔ2 και έπρεπε να επιστρέψω στο γκαράζ. Δυστυχώς, δεν μπορούσα να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα τα τελευταία δέκα λεπτά. Γενικά, η αίσθηση μου δεν ήταν άσχημη με τη μοτοσυκλέτα. Πριν από το τεχνικό πρόβλημα, χρησιμοποιούσα ένα μεταχειρισμένο ελαστικό και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή του, γιατί ο ρυθμός μας ήταν καλός και έκανα πολύ καλή δουλειά με το μεταχειρισμένο ελαστικό για να κάνω έναν γύρο στο 1'40,9 που είναι πραγματικά καλός χρόνος σε αυτές τις ζεστές συνθήκες και άρχισα να αισθάνομαι κάποια προβλήματα μετά από 3-4 γύρους όταν χρησιμοποίησα το νέο ελαστικό και συνειδητοποίησα ότι είχα κάποιο τεχνικό πρόβλημα και έπρεπε να επιστρέψω στο γκαράζ, πολύ αργά. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα αύριο, αλλά η πρώτη μέρα τελείωσε και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί δεν γίνεται να πηγαίνει τέλεια κάθε Δοκιμή ή Αγώνας σε κάθε Σαββατοκύριακο. Τώρα ξεκινάμε λίγο διαφορετικά αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά νιώθω θετικά. Απλώς περιμένω το αύριο».

WorldSBK Συνδυασμένα Αποτελέσματα μετά τις ΕΔ2

1. Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) 1'40.681s

2. Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) +0.023s

3. Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) +0.102s

4. Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) +0.130s

5. Dominique Aegerter (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +0.140s

6. Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) +0.255s

 

Τα πλήρη αποτελέσματα στον παρακάτω πίνακα:

 

 

« Προηγούμενο άρθρο

Η Ducati κάνει το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με τον Tony Cairoli και την Desmo450 MX

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα