• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Yamaha αποκαλύπτει την ειδική «Ιστορική» σχεδίαση χρωμάτων για την 75η επέτειο του MotoGP
Αγώνες 01/08/2024 - 21:47

Οι θαυμαστές του MotoGP περίμεναν πολύ τους ειδικούς χρωματικούς συνδυασμούς που χρησιμοποιούνται προς τιμήν της 75ης επετείου του MotoGP. Η Monster Energy Yamaha MotoGP και η Yamaha Factory Racing MotoGP Test Team θα στολιστούν με τα εμβληματικά κόκκινα/λευκά χρώματα που χρησιμοποιεί η Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP από την πρώτη της συμμετοχή, το 1961, και αργότερα έγινε διάσημη από τους θρύλους του GP Jarno Saarinen και Giacomo Agostini.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το Silverstone φιλοξενεί μια τεράστια γιορτή προς τιμήν της 75ης επετείου του MotoGP. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, κάθε ομάδα του MotoGP θα έχει μία “vintage” εμπνευσμένη μοτοσυκλέτα στο Monster Energy British Grand Prix την Κυριακή.

Οι μοναδικοί συνδυασμοί χρωμάτων αποκαλύφθηκαν ήδη σε ειδική εκπομπή σήμερα, στις 14:00 τοπική ώρα (GMT +1), ζωντανά από το pit lane. Τα ιδιαίτερα χρώματα που θα παρουσιάσουν τόσο η Monster Energy Yamaha MotoGP όσο και η Yamaha Factory Racing MotoGP Test Team την Κυριακή είναι εμπνευσμένα από τα εμβληματικά κόκκινα/λευκά χρώματα που χρησιμοποιεί η Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP από την πρώτη της συμμετοχή το 1961 και έχουν τον χρωματικό συνδυασμό των YZR500 των Jarno Saarinen και Giacomo Agostini.

Ο Quartararo και ο Rins εμπνεύστηκαν επίσης από τον εξοπλισμό του Jarno Saarinen για τα δικά τους ειδικά σχέδια για τις στολές και τα κράνη. Το ειδικό σχέδιο κράνους του Gardner ήταν εμπνευσμένο από τον Eddie Lawson.

 

MASSIMO MEREGALLI Διευθυντής ομάδας

«Τι θέαμα! Αν οι οπαδοί του MotoGP δεν περίμεναν ήδη αυτή την Κυριακή, σίγουρα θα την περιμένουν τώρα! Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το πώς έχει βαφεί η μοτοσυκλέτα μας και ανυπομονούμε για την Κυριακή, ειδικά επειδή μπορεί να έχουμε μερικές ακόμη μικρές εκπλήξεις που ενώνουν το χρωματικό συνδυασμό».

FABIO QUARTARARO Αναβάτης Monster Energy Yamaha MotoGP

«Σήμερα ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση και ένα καλό “teaser” για το τι θα ακολουθήσει την Κυριακή. Η μοτοσυκλέτα φαίνεται όμορφη και ανυπομονώ να την οδηγήσω φορώντας τα ειδικά χρώματα στη στολή και το κράνος μου – θα είναι μια μοναδική ατμόσφαιρα. Νομίζω ότι οι θαυμαστές θα απολαύσουν πραγματικά αυτό το γεγονός γιατί είναι κάτι διαφορετικό και συναρπαστικό».

ÁLEX RINS Αναβάτης Monster Energy Yamaha MotoGP

Πίεζα να κάνω μια πλήρη ανάκαμψη για αυτό το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσω αυτό! Μου αρέσει τόσο πολύ αυτό το νέο χρώμα και τα ασορτί δέρματα και το κράνος μου! Ελπίζω οι οπαδοί να πάρουν πολλή χαρά και από αυτό».

REMY GARDNER Αναβάτης αντικατάστασης ομάδας δοκιμών Yamaha Factory Racing MotoGP

«Μετρούσα τα τυχερά μου αστέρια όταν μου το είπαν. Όχι μόνο μπορώ να οδηγήσω άλλον έναν Γύρο MotoGP, αλλά μπορώ επίσης να γίνω μέρος ενός τόσο ιστορικά σημαντικού Σαββατοκύριακου και να οδηγήσω σε έναν όμορφο συνδυασμό χρωμάτων. Μου αρέσουν τα παλιά κλασικά πράγματα, τα κλασικά αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες, οπότε αυτό είναι ακριβώς στο στοιχείο μου. Φυσικά, αυτό το GP είναι σοβαρή υπόθεση, ως συνήθως. Θέλω να δώσω στην ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερα καλά δεδομένα, αλλά το ιδιαίτερο “live” για την Κυριακή τον κάνει έναν πολύ ιδιαίτερο Αγώνα».

 

YAMAHA - ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

1η εμφάνιση της Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP: 1961

1η νίκη της Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP: 1963 (Fumio Ito, Spa-Francorchamps, 250cc)

1ος παγκόσμιος τίτλος της Yamaha: 1964 (Phil Read, 250cc)

 

Συνολικές νίκες από το 1961: 520

125x MotoGP

120x500cc

63x350cc

165x250cc

47 x 125 cc

 

Παγκόσμιοι Τίτλοι Αναβατών: 39

8x MotoGP

10x500cc

3x 350cc

14x250cc

4 x 125 cc

 

Παγκόσμιοι Τίτλοι Κατασκευαστών: 37

5x MotoGP

9x500cc

5x 350cc

14x250cc

4 x 125 cc

 

Παγκόσμιοι τίτλοι ομάδας: 7

Επόμενο άρθρο »

Η GASGAS αποκτά νέα εμφάνιση για την 75η γιορτή του MotoGP™

« Προηγούμενο άρθρο

Καλώς ορίσατε στο Grand Prix του Silverstone!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα