• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η GASGAS ευχαριστεί τον Sam Sunderland καθώς αποχωρεί από τα ράλι
Νέα 01/08/2024 - 10:51

Ο δύο φορές Πρωταθλητής στο ράλι Ντακάρ και σταρ του Rally-Raid, πήρε τη δύσκολη απόφαση να σταματήσει τους αγώνες μοτοσυκλέτας.

 

 Ευχαριστούμε, Sam! Είναι μια γλυκόπικρη στιγμή για την GASGAS καθώς ανακοινώνει ότι ο ήρωας του ράλι Sam Sunderland αποφάσισε να κρεμάσει τις μπότες του και να αποσυρθεί από τους επαγγελματικούς αγώνες μοτοσυκλέτας. Το ταξίδι του Sam με την GASGAS ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο και όλοι στην ομάδα είναι περήφανοι για όλα όσα έχει πετύχει.

Ο Sunderland αποσύρεται από τους επαγγελματικούς αγώνες μοτοσυκλετών, μετά από μια εξαιρετική καριέρα που περιελάμβανε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα και δύο νίκες στο Ντακάρ. Η Red Bull GASGAS Factory Racing εύχεται στον Sam ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Συμμετέχοντας στην ομάδα Red Bull GASGAS Factory Racing για τη σεζόν του 2022, ο Sam ξεκίνησε με την RX 450F με θάρρος, διεκδικώντας τη νίκη στο Ράλι Ντακάρ 2022 – την πρώτη νίκη για την GASGAS στο πιο σκληρό ράλι στον κόσμο. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή! Ο Sam διατήρησε τη δυναμική με εκπληκτικές επιδόσεις σε κάθε Γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIM το 2022, κατακτώντας τελικά τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του. Τι χρονιά!

Ο Sam Sunderland εντάχθηκε για πρώτη φορά στην εταιρεία το 2014 και κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του πορείας με την ομάδα εξασφάλισε τουλάχιστον δύο παγκόσμια πρωταθλήματα και δύο νίκες στο Ντακάρ, για να μην αναφέρουμε πολλές νίκες σε Ειδικές Διαδρομές και Αγώνες στη συνέχεια. Η Red Bull GASGAS Factory Racing δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευγνώμων για το πάθος, την αφοσίωση και την εκπληκτική απόδοση του Sam που είχε σε κάθε Αγώνα. Ο Sam θα συνεχίσει να εργάζεται με την ομάδα, χρησιμοποιώντας την τεράστια εμπειρία του σε ρόλο υποστήριξης και ανάπτυξης. Ευχαριστούμε για όλα, Sam, ανυπομονούμε ήδη να συνεργαστούμε στενά ξανά στο μέλλον!

Sam Sunderland:

«Με ευγνωμοσύνη, ταπεινότητα, λίγη θλίψη, αλλά χωρίς λύπη, ανακοινώνω την αποχώρησή μου από τους αγώνες μοτοσυκλέτας αφού έκανα μια καριέρα που ονειρευόμουν κάποτε. Από την κατάκτηση δύο παγκοσμίων πρωταθλημάτων μέχρι τις δύο νίκες μου στο Ντακάρ, ήταν μια απίστευτη πορεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το κεφάλαιο και ανυπομονώ να μείνω κοντά στην ομάδα και να παίξω ρόλο στην υποστήριξη των αγωνιστικών προσπαθειών τους στο μέλλον».

 

Andreas Hölzl – Διευθυντής ομάδας Rally:

«Θα θέλαμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Sam για τον χρόνο του με τη Red Bull GASGAS Factory Racing. Μιλάω για όλη την ομάδα όταν λέω ότι λυπόμαστε που ακούμε ότι ο Sam αποσύρεται από τους αγώνες, αλλά σεβόμαστε απόλυτα την απόφασή του και τον ευχαριστούμε για όλα όσα έχει κάνει για εμάς όλα αυτά τα χρόνια. Πέρα από το να είναι ένας εκπληκτικός αναβάτης, ο Sam είναι ένα φανταστικό άτομο – πάντα υποστηρικτικός, με κίνητρο και ένας αληθινός άνθρωπος της ομάδας. Είναι ένα τεράστιο μέρος της οικογένειας GASGAS και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε ξανά μαζί του με νέους και συναρπαστικούς τρόπους στο μέλλον».

 

Pit Beirer – Διευθυντής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού:

«Ο Σαμ εντάχθηκε στην εταιρεία το 2014 και από τότε το πάθος, η αφοσίωση και τα αποτελέσματά του ήταν εξαιρετικά. Όχι μόνο εξασφάλισε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα και δύο νίκες στο Ντακάρ, αλλά έπαιξε τεράστιο ρόλο στις επιτυχίες όλης της ομάδας. Με τα χρόνια, η σχέση μας με τον Sam γινόταν όλο και πιο δυνατή και με τη μετακίνησή του στη Red Bull GASGAS Factory Racing το 2022, συνέχισε να γράφει ιστορία. Αν και είναι δύσκολο να δούμε τον Sam να φεύγει, σεβόμαστε την απόφασή του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Sam για όλα όσα έφερε στην ομάδα και να του ευχηθώ καλή συνέχεια για το μέλλον».

 

« Προηγούμενο άρθρο

To MotoGP™ υπογράφει συμβόλαιο με την Uttar Pradesh για το Grand Prix της Ινδίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα