• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η μάχη ξεκινάει: το MotoGP™ ξανά σε δράση στο Silverstone
Αγώνες 30/07/2024 - 10:07

Κλασικό στυλ, μοντέρνο θέαμα και μια από τις μεγαλύτερες πίστες αγώνων στη Γη. Το πιο συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο κατευθύνεται για το Monster Energy British GP!

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που είδαμε μια τόσο σημαντική αλλαγή όσο το δράμα που εκτυλίχθηκε για τον πρώην επικεφαλής του Πρωταθλήματος Jorge Martin (Prima Pramac Racing) στη Γερμανία, με το #89 να βλέπει το προβάδισμα 10 βαθμών πριν το Σαββατοκύριακο να γίνεται 10 βαθοί μειονέκτημα και τον νέο αναβάτη στην κορυφή του πίνακα: τον παλιό αντίπαλο και Πρωταθλητή Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team).

Αλλά δεν έχουν χαθεί όλα και η ιστορία απέχει πολύ από την ολοκλήρωσή της καθώς επιστρέφουμε στην πίστα μεγαθήριο του Silverstone, με άλλους 37 βαθμούς που προσφέρονται στο Monster Energy British Grand Prix – και αυτοί είναι μόνο οι πρώτοι βαθμοί με μέγιστο αριθμό 407 ακόμα για το 2024.

Ο επόμενος Αγώνας αυτού του υπέροχου αθλήματος θα πραγματοποιηθεί επίσης με εκπληκτικές “vintage” εμφανίσεις για τις μοτοσυκλέτες την Κυριακή, με κάθε ομάδα στην κορυφαία κατηγορία να έχει έναν μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων για να γιορτάσει τα 75 χρόνια του MotoGP™.

Είτε σε χρώματα του 2024 το Σάββατο είτε σε κλασικό “vintage” στυλ την Κυριακή, ωστόσο, ο Martin θα είναι ο πρώτος που θέλει να ανταποκριθεί – και ειδικά μετά την ήττα στο Sachsenring, μία πίστα όπου ήταν πιθανό να είναι ο αναβάτης με τον καλύτερο ρυθμό. Έπρεπε επίσης να περιμένει υπομονετικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών για να μπορεί να δώσει την απάντησή του. Το Silverstone, θεωρητικά, θα μπορούσε επίσης να είναι περισσότερο μια πίστα για τον Bagnaia – καθώς το #1 αρχίζει να κερδίζει κάποια καλή δυναμική – αλλά αυτός είναι και ο λόγος που οι αναβάτες παίρνουν προβάδισμα στο Πρωταθλήμα Σαββατοκύριακο με Σαββατοκύριακο. Η Αυστρία φαίνεται ήδη στον ορίζοντα.

Ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™), εν τω μεταξύ, αρχίζει να χάνει το προβάδισμα της 2ης θέσης στη μάχη του τίτλου, αλλά εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα σε σχέση με τους συναδέλφους του αναβάτες της GP23. Ακόμα «περιμένει» την πρώτη νίκη στις μοτοσυκλέτες της Ducati, αλλά υπήρξαν μερικές στιγμές που έφτασε πολύ κοντά. Είναι το Silverstone ένας χώρος που είναι πιο πιθανό να δει αυτή την επίθεση να αποφέρει περισσότερους καρπούς; Πρόκειται να το μάθουμε καθώς το #93 φτάνει στην πίστα.

Ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) πλησιάζει στην πρώτη τριάδα στη μάχη του τίτλου, τώρα 11 βαθμούς πίσω από τον Marc Marquez, οπότε πρέπει να τον παρακολουθήσουμε και ο επόμενος αναβάτης στη βαθμολογία είναι ένας με ισχυρό ρεκόρ στο Silverstone: ο Maverick Viñales (Aprilia Racing). Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πρωταγωνιστής σε μια πίστα όπου η RS-GP έλαμψε χρόνο με το χρόνο – πιο πρόσφατα το 2023, καθώς ο συναθλητής του Aleix Espargaro κέρδισε. Ο Espargaro είναι άλλος ένας του οποίου το ρεκόρ – πέρα ​​από αυτή τη νίκη – έχει γράψει ιστορία στον χώρο.

Ο Miguel Oliveira (Trackhouse Racing) έδειξε μεγάλη ταχύτητα την περασμένη σεζόν για να ανέβει σχεδόν στο βάθρο και ο Raul Fernandez, που τώρα επιβεβαιώθηκε ότι θα παραμείνει στην Trackhouse για δύο ακόμη σεζόν, θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε καθώς θα κάνει το ντεμπούτο του με την RS-GP προδιαγραφών 2024.

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς ο Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) παραμένει σε μια σταθερή πορεία καλής ταχύτητας καθώς περιμένουμε την επιβεβαίωση για το μέλλον του, με τον Ιταλό να έχει ταράξει λίγο την κατάσταση με τα νέα του στο καλοκαιρινό διάλειμμα. Ο συναθλητής του Marco Bezzecchi θέλει να κάνει μια καλή επιστροφή μετά το καλοκαίρι μετά από μια δύσκολη πρώτη πορεία το 2024, αλλά ανέβηκε στο βάθρο του Tissot Sprint στο Silverstone πέρυσι. Ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) πήγε καλύτερα από αυτό όμως – λαμβάνοντας την πρώτη του νίκη το Σάββατο με κάποιο στυλ το 2023. Μπορούν να μειώσουν τη διαφορά από τις GP24; Και μπορεί ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) να συνεχίσει τη σταθερή άνοδό του στις Κατατακτήριες 2 και μετά;

Εν τω μεταξύ, στην KTM, υπάρχουν καλές αναμνήσεις στο βάθρο από το 2023 επίσης, και η Αυστριακή μάρκα θα καλωσόριζε μερικές ακόμη αυτή τη σεζόν. Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) ήταν μπροστά τότε και θα θέλει να το κάνει αυτή τη σεζόν, καθώς θέλει να επιβεβαιώσει ξανά τη φόρμα του μπροστά από τον νεοφερμένο σούπερ σταρ – και συναθλητή του το 2025 – Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3). Ο Acosta έχει λίγο λιγότερη εμπειρία στο Silverstone σε σύγκριση με πολλές πίστες… αλλά αυτό μπορεί να μην έχει καμία διαφορά, καθώς είναι το ρεκόρ του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τώρα είναι δύο βαθμούς μπροστά από τον Binder ως έχει.

Στην άλλη πλευρά του γκαράζ της Red Bull GASGAS Tech3, ο Augusto Fernandez συνεχίζει να ψάχνει για περισσότερους βαθμούς και ο Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) θα θέλει να κάνει την επιστροφή μετά από μια δύσκολη περίοδο και σε έναν χώρο όπου οι οπαδοί δείχνουν πάντα άφθονη της αγάπη τους, μετά από ένα περιστατικό που αφορούσε τον φίλο και πρώην συναθλητή, ήρωα της πατρίδας Cal Crutchlow.

Ο Βρετανός δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στη σκηνή ως δοκιμαστής όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, καθώς είναι ακόμα σε ανάρρωση από έναν τραυματισμό. Αντίθετα, η Yamaha θα τοποθετήσει τον Remy Gardner στη θέση του, φρέσκος από την πρώτη φορά που ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα στο Γερμανικό GP ως αντικαταστάτης του Alex Rins. Ο Rins, εν τω μεταξύ, θα πρέπει να επιστρέψει στη δράση μαζί με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021 Fabio Quartararo στη Monster Energy Yamaha MotoGP™. Με ορισμένα σημάδια καλής προόδου να εμφανίζονται για τη μάρκα της Iwata καθώς η σεζόν ξεκινά, και καθώς οι ιδιωτικές δοκιμές συνεχίζονται, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πορεία από εδώ και στο εξής - ειδικά σε έναν χώρο όπου έχουν λάμψει πολλές φορές στο παρελθόν.

Στη Honda, υπήρξαν μερικά βασικά νέα ενόψει του Βρετανικού GP, σχετικά με περισσότερα που κυκλοφόρησαν λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Η ένταξη του Aleix Espargaro στην ομάδα δοκιμών τους από το 2025 ήταν η πρώτη είδηση, και μετά την περασμένη εβδομάδα οι Ιαπωνικοί γίγαντες επιβεβαίωσαν τη σύνθεση τους για το 2025 καθώς ο Joan Mir ανακοινώθηκε τόσο για την επόμενη σεζόν όσο και για το 2026. Ο Luca Marini, εν τω μεταξύ, έχει ήδη επιβεβαιωθεί για την επόμενη χρονιά. Αυτό τοποθετεί περισσότερα κομμάτια του παζλ στη θέση τους, με τον Johann Zarco (CASTROL Honda LCR) να επιβεβαιώνεται και για άλλη μια σεζόν. Η δουλειά τους για να επαναφέρουν τη Honda στην κορυφή συνεχίζεται, μαζί με τον Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR) και το Silverstone θα τους δει να βγαίνουν δυναμικά για να προσπαθήσουν να πάρουν όλο και περισσότερους βαθμούς κάθε εβδομάδα.

Το Πρωτάθλημα παραμένει κοντινό όσο ποτέ, καθώς προχωράμε στο δεύτερο μισό της σεζόν, αν και με ένα νέο όνομα στην κορυφή. Αλλά αυτοί οι 407 βαθμοί που εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι μιλούν από μόνοι τους… οπότε φροντίστε να συντονιστείτε για την επόμενη ανατροπή της ιστορίας αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς το Silverstone υποδέχεται το πιο συναρπαστικό άθλημα του κόσμου που επιστρέφει από το καλοκαίρι – σε στυλ vintage!

Τι θα συμβεί στο #BritishGP;

Με λίγα λόγια, πολλά! Το απόγευμα της Πέμπτης, το MotoGP™ 75th Anniversary Specialreveals θα έχει τις ομάδες να αποκαλύπτουν τις μοτοσυκλέτες με κλασικά χρώματα “vintage liveries” που θα αγωνιστούν την Κυριακή, με ένα ειδικό ζωντανό σόου διάρκειας μιας ώρας που ξεκινά στις 14:00 τοπική ώρα.

Μαζί με την Ημέρα των Πρωταθλητών, την εμβληματική εκδήλωση της επίσημης φιλανθρωπικής οργάνωσης MotoGP™ Two Wheels for Life, με πλήθος διαφορετικών εκδηλώσεων θαυμαστών που κορυφώνονται στην ολοένα και πιο δημοφιλή δημοπρασία αναμνηστικών, στην οποία συμμετέχουν οι αναβάτες του MotoGP™. Οι θεατές με τα εισιτήρια paddock DoC μπορούν επίσης να δουν ζωντανά το MotoGP™ 75th Anniversary Special ως μέρος του περιπάτου που θα μπορούν να κάνουν στο pitlane.

Εν τω μεταξύ, η μετάδοση συνεχίζεται μετά την Anniversary Special με την μετάδοση της συνέντευξης Last On The Brakes να υποδέχεται τον θρυλικό Loris Capirossi στις 15:05.

Η πρώτη Συνέντευξη Τύπου στις 16:00 φιλοξενεί στη συνέχεια τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing) και τον Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™).

Η δεύτερη Συνέντευξη Τύπου στις 16:35 θα φιλοξενεί τους Aleix Espargaro (Aprilia Racing), Raul Fernandez (Trackhouse Racing) και Joan Mir (Repsol Honda Team).

Την Παρασκευή, θα εισέλθει ένας νέος θρύλος στον χώρο Hall of Fame του MotoGP™: ο Mike Trimby. Ο ιδρυτής και Διευθύνων σύμβουλος της IRTA, ο οποίος δυστυχώς πέθανε το 2023, θα γίνει ο πρώτος μη αναβάτης που θα γίνει Θρύλος, τιμώντας τη συνεισφορά του εκτός πίστας στο άθλημα.

Σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το R&G British Talent Cup θα βρίσκεται στη μεγαλύτερη σκηνή της σεζόν, παράλληλα με το MotoGP™. Ο 1ος Αγώνας είναι το απόγευμα του Σαββάτου και ο 2ος Αγώνας το πρωί της Κυριακής.

Τέλος, οι εορτασμοί #MotoGP75 θα συνεχιστούν όλο το Σαββατοκύριακο, από ειδικές “vintage” πινελιές από τους συνεργάτες του MotoGP™ έως μια ρετρό ανατροπή στην απίστευτη μουσική έναρξης της Κυριακής. Θα υπάρχει ακόμη και μια ειδική έκθεση μοτοσυκλετών, κάτω από το εμβληματικό «Φτερό», όπου θα φιλοξενεί περίπου 30 κλασικές μοτοσυκλέτες GP – γιορτάζοντας την ιστορία του αθλήματος και της βιομηχανίας χάρη στους Amicale Spirit of Speed, Sammy Miller Museum, National Motor Museum Beaulieu, Gresini Team, Collection Nougier και Yamaha.

Ακόμα καλύτερα, η πρόσβαση είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους τους οπαδούς και το προσωπικό, χωρίς να απαιτείται κάρτα paddock. Περιμένουμε να τα δούμε όλα αυτά στις επόμενες ημέρες!

« Προηγούμενο άρθρο

1-2 για την Aprilia Tuareg Racing στον Αγώνα Baja Aragón

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα